New Laptop TV LCD / LED TEST TOOL Blue Metal LCD panel tester Support 7 -55 Inch LVDS interface 14/pcs test line 12V4A
http://www.aliexpress.com/item/New-prod ... 60568.html
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/040/857/ ... 40_916.jpg
TV LCD / LED TEST TOOL Blue Metal LCD panel tester
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Ja nameravam da naručim ali čekam još malo neku verziju bez kineskih slova :)
-
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
I ja sam planirao taj ali sad ću da saćekam dok ga ne testiraš.GP ELECTRONIC je napisao/la:Evo porucio sam ovaj
http://www.aliexpress.com/item/New-prod ... 60568.html
Bilo je i jeftinijih ali sam uzeo ovaj jer isporucuju dosta kablova za razlicite panele
E sada treba jedno 50-60 dana da cekam da mi stigne pa da ga isprobam
Pozdrav
-
- Expert
- Kontakt:
ne znam na koju foru uzimate sa ebaya? rekose mi da paypal kartica ne vidi srbiju , kada sam iz etela uzimao ford reset tool morao sam uplatiti novac preko western union transvera sa paprenom provizijom + shiping avionom 25$ ukrajincima ! drugacije nije moglo . sada sam bas narucio lcr metar profi i mikroskop i svasta od delova u 3 paketa i to sve ide preko amerike- tj. rodjaka koji mi kupi to sve i posalje u paketima ispod vrednosti naznacene. jer bi platio jos lopovima i 30% carinu sa pdv-om! A oni sto su jos placali "+ dhl postu" bili su odrani kao magarci + 50e i + ovi gore porezi ili haraci !
dosta oglasa je bilo dont shiping to serbija ....
dosta oglasa je bilo dont shiping to serbija ....
-
- Expert
- Kontakt:
zahvaljujem Pero na informacijama, kako bih
svoje muke skratio...
svoje muke skratio...
-
- Expert
Carprog koji je kostao 74.99$ dostava DHL-a iz Kine do BiH 53.67$ + Paypal fee 2,92$ ukupno 128,66$ ali u konacnici je sve doslo 200$ a DHL je jos naplatio EXPRESS proviziju za carinsku garanciju 5Eur-a i Carinsko posredovanje 10Eur-a, tako da je na DHL otpalo 74,67$, carina i administrativna taksa 32,5 Eur-a.tezina uređaja i adaptera cca.1,5kg.
-
- Stariji član
Pero ne razumem ono
, pozadinsko svetlo aktivira i pogonuje televizor koji se ispituje kad se ukljuci. Video sam kako radi Samsungov JIG za ispitivanje panela i samo se otkaci t-con kabl i prikljuci onaj iz instrumenta i tada se samo menja test slika (desetak vrsta).- Vrlo je komplikovano aktivirati postojeci inverter preko ove spravice da bi se upalilo pozadinsko svetlo
i dobila slika na ekranu iz ove kutije
-
- Stariji član
Mislim da bi bilo potrebno jos malo da pokusamo da preciziramo oko ovog uredjaja. Naime, vidi se da ima u sebi i drajver za pozadinsko svetlo, ali samo 12V i to je to. Ali za ispitivanje panela, sto je za nas nocna mora, ne treba BL drajver iz tog kineskog uredjaja, bez obzira koji je uredjaj. Ako je neispravan MB (maticna) da ne pali svoj BL onda nas dalje i ne interesuje panel dok ne resimo palenje BL od strane maticne. Ovaj uredjaj bi trebao da nam pomaze u slucajevima kada radi i pozadinsko svetlo ali je slika losa ili je nema. Prikopca se taj kineski uredjaj na t-con, i on daje test sliku. Ugradjeni drajver za pozadinsko svetlo izgleda da je dizajniran za monitore i laptopove.
-
- Stariji član
Cime se ne slazes? Ja sam samo komentarisao ono sto je u navodnicima iz tvog gornjeg posta.
Ono sto zelim da kazem da bi sa tom kutijom ispitao panel ne moras da koristis njegov drajver za pozadinsko osvetljenje, jer ako MB ne ukljucuje BL, vrlo lako mozes da aktiviras inverter da bi dao BL i tada sa ovom kutijom ispitujes panel, i mozes da eliminises maticnu, LVDS kabl ili t-con odnosno panel.
Kutija ima ugradjeni drajver za pozadinsko osvetljenje kao svoju drugu funkciju i ne moraju se koristiti obe funkcije zajedno sto je stvarno izgleda teze. Sta vise taj drajver za BL moguce da je samo za monitore i laptopove.
Samsungov JIG i nema drajver za inverter ili LED i sluzi samo za panele.
Ono sto zelim da kazem da bi sa tom kutijom ispitao panel ne moras da koristis njegov drajver za pozadinsko osvetljenje, jer ako MB ne ukljucuje BL, vrlo lako mozes da aktiviras inverter da bi dao BL i tada sa ovom kutijom ispitujes panel, i mozes da eliminises maticnu, LVDS kabl ili t-con odnosno panel.
Kutija ima ugradjeni drajver za pozadinsko osvetljenje kao svoju drugu funkciju i ne moraju se koristiti obe funkcije zajedno sto je stvarno izgleda teze. Sta vise taj drajver za BL moguce da je samo za monitore i laptopove.
Samsungov JIG i nema drajver za inverter ili LED i sluzi samo za panele.
-
- Expert
- Kontakt:
strasno! ni meni nije stigao usb mikroskop i pinceta sa lcd displejom za smd i merac ccfl !
ako je zagubljen paket posta isplacuje posiljaocu
ostetu u toj ceni a meni ostaje Pero da cekam jos .....
kada sam slao iz amerike pakete sa hibridima za plazme u italiju kod rodbine, opet nestala posta...
osteta isplacena a vreme izgubljeno bezpovratno.
problema sa postama ..... ma cirkus a posebno sa carinom u srbiji! jedan narucio 500 sablona za bga stanicu pa imao probleme a stace mu toliko sablona a nisu bili isti.
kazu da samo moze uvoziti na vise komada ovlasteno lice tj. firma a ostali se paketi vracaju.
ako je zagubljen paket posta isplacuje posiljaocu
ostetu u toj ceni a meni ostaje Pero da cekam jos .....
kada sam slao iz amerike pakete sa hibridima za plazme u italiju kod rodbine, opet nestala posta...
osteta isplacena a vreme izgubljeno bezpovratno.
problema sa postama ..... ma cirkus a posebno sa carinom u srbiji! jedan narucio 500 sablona za bga stanicu pa imao probleme a stace mu toliko sablona a nisu bili isti.
kazu da samo moze uvoziti na vise komada ovlasteno lice tj. firma a ostali se paketi vracaju.
-
- Expert
- Kontakt:
Jel moze neko pomomoci! Ne mogu da nadjem na "ebayu ili amazonu " ovu spravu i narucim !
Sa aliexoresom samo trenutno sada imam problem ,ne primaju trenutno jednu platna karticu!
Pozdrav
Sa aliexoresom samo trenutno sada imam problem ,ne primaju trenutno jednu platna karticu!
Pozdrav
-
Pozdrav svima!
Ja sam ljetos trgovao ovaj tester sa aliexpress-a ali u crnoj boji, sa 15 lvds kablova. Odmah cu reci da nisam nesto zadovoljan sa njim ali eto nije puno kostao pa svejedno.
Kao sto je vec neko rekao, tester ce raditi sa nekim lcd panelima al sa nekim nece.
Prije nego li ga nakacite na panel, uzmite model panela i potrazite na google njegovu specifikaciju.
Bitan je :
napon napajanja da bi ste na testeru izabrali korektan,
rezolucija da bi ste na testeru izabrali odgovarajucu
tip lvds signala i konektora jer postoje jednokanalni i dvokanalni, 6-bitni i 8 bitni, sa 30 pinova, 40, 51 i sl.
Kvalitet lvds kablova kao i samog testera nije zadovoljavajuci.
Za sad toliko, pisacu ponovo al ako neko oce savjet za kupovinu testera bolje nek ide sa skupljim varijantama poput
http://www.lcdparts.net/Lst04.aspx
Ja sam ljetos trgovao ovaj tester sa aliexpress-a ali u crnoj boji, sa 15 lvds kablova. Odmah cu reci da nisam nesto zadovoljan sa njim ali eto nije puno kostao pa svejedno.
Kao sto je vec neko rekao, tester ce raditi sa nekim lcd panelima al sa nekim nece.
Prije nego li ga nakacite na panel, uzmite model panela i potrazite na google njegovu specifikaciju.
Bitan je :
napon napajanja da bi ste na testeru izabrali korektan,
rezolucija da bi ste na testeru izabrali odgovarajucu
tip lvds signala i konektora jer postoje jednokanalni i dvokanalni, 6-bitni i 8 bitni, sa 30 pinova, 40, 51 i sl.
Kvalitet lvds kablova kao i samog testera nije zadovoljavajuci.
Za sad toliko, pisacu ponovo al ako neko oce savjet za kupovinu testera bolje nek ide sa skupljim varijantama poput
http://www.lcdparts.net/Lst04.aspx
-
- Expert
- Kontakt:
trebace i ovaj alat jako moćan!!
dali je neko probao ovaj alat....
veoma mocna stvar !
naravno mora se raditi za cijenu i lovu ne za "kikiriki" i rakije i pivo i staru slavu :lol: :lol:
kupujem ga uskoro!
http://www.aliexpress.com/store/product ... 66340.html
dali je neko probao ovaj alat....
veoma mocna stvar !
naravno mora se raditi za cijenu i lovu ne za "kikiriki" i rakije i pivo i staru slavu :lol: :lol:
kupujem ga uskoro!
http://www.aliexpress.com/store/product ... 66340.html