USB Programmer RT809F

Forum za alate i opremu servisa
djtesla
Expert
Expert
Pozdrav
Ima li neko ovaj programator i sta mislite o njemu??

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 93634.html
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Ovo je sa vga izlazom i hdmi ....
Zanimljivo, izgleda da radi software na aparatu bez otvaranja....??
djtesla
Expert
Expert
pusta test signal i menja sadrzaje... monitori, tv , dvd
nele2222
Expert
Expert
Koliko sam cuo moze i NAND flash da se odradi sa njim.
Nisam imao priliku da ga licno probam, nazalost.
djtesla
Expert
Expert
Stigao danas ima mnogo opcija treba da se ucim kako se koristi ...dosla dva dvd-a puna dampova al na kineskom sve nesto pojma nemam sta je ....

Prvi utisci uzeo za zrtvu monitor HANNSE-G HW173A u njemu je nt68f63 konektovo se u njega preko vga kabela iscitao ga zapisao na komp damp posle toga obrisao damp iz monitora nije gorila ni lampica za standby mrtav skroz :twisted: :lol: reanimacija programator i dalje pristupa monitoru ako hocu da ocitam kaze nepostojeci damp..... uzimam damp sto sam zapisao na komp programiram ga i sve se vraca u normalu monitor opet radi ....sve ok ko sto je bilo ..

Programator ima test signal koji pusta ko generator boje sahovska polja itd... ima hdmi prikljucak na sebi nisam za sada probao sta radi sa njim kada stignem..imam razvaljena dva tva na stolu guzva ..navodno radi dvd, televizore, monitore, hardove, ddr memorije, koristi se ko obican programator itd...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
univerzum
Stariji član
Stariji član
Kolega koji je bolji programator Minipro TL866A ili ovaj RT809F pozdrav
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
univerzum je napisao/la:Kolega koji je bolji programator Minipro TL866A ili ovaj RT809F pozdrav
Pitanje nije bilo namenjeno meni ali ja bi odgovorio da bi ti trebala oba :D Svaki ima neke svoje posebne funkcije.Što ima jedan nema drugi i obrnuto.Zavisi i od potrebe,šta ćeš njime programirati?

http://www.aliexpress.com/store/product ... 67439.html
minipro Supported Device List:.doc
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
univerzum
Stariji član
Stariji član
Pa pretezno za lcd televizore i monitore prakticno sve sto nam treba za tv servis
alexa_pg
Expert
Expert
Ako ces samo za LCD TV i monitore, ovaj ti zavrsava posao, nema kud jeftinije.
http://www.ebay.com/itm/New-CH341A-Seri ... 462c1c1500
univerzum
Stariji član
Stariji član
Da li mogu sa RT809 snimiti bin fal preko usb ili vga na ispravnom televizoru ili ako treba ubaciti nov
Radovan74
Expert
Expert
Programator RT809 koliko vidim nema ga vise na aliexpress-u.
rinedel
Expert
Expert
Ima na ebay od 45 dolara pa naviše
djtesla
Expert
Expert
kako nema evo ja ovde uzeo
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 94992.html

mozes menjati sadrzaj bez skidanja eproma samo ubodes vga kabel.... i ako se dogovore odradis poso ako ne onda eprom vadis napolje pa klasika .....
djtesla
Expert
Expert
Features:
1) Read and write 8 pin and 16 pins chips those commonly used on computer motherboard, laptop, LCD, routers and home appliances.

2)Read and write memory SPD DDR1/DDR2/DDR3 Free demolition chip, especially support 34C02 and other special part numbers.

3)Support laptop 8 pin and 14 pin password chip and battery chip (especially 24RF08/6480AR/BR9080/9016 special part numbers

4)Support all series of 24,IIC EEPROM Memory.Besides, it can automatically identify chip model from 24C01 to 24C16,Automatic identify write protection level of the 24 series' 7th pin.

5) Support all series of 25 and 26 SPI FLASH Memory,support identify the chips part number automaticly,the capacity is up to 256Mbit.

6) Support all series 93 MircroWire Memory,including Japanese special chips.

7) It is the only one programmer which have the function of supporting RTD2120 chip’s double bank read and write online. Including the BANK0 which the firmware in and BANK1 area ,which menu in. It can read double BANK in only 6 seconds.Support RTD2122 ‘s three BANK read and write online.

8) Support reading and writing DDC-EDID data of LCD display and LCD TV online. Very easy to solve EDID data problems.

9) Support reading and writing laptop screen EDID data online, very easy to solve the problem of DELL and SONY laptop’s choose screen. Our store have screen wires sale.

10) Support Leroy, Ding Branch, Rainbow Star, Triumph, Kang Yue and Wang Jie general driver board. Write the driver board MCU by VGA port without taking the components out of the board. The programmer software has a new additional function, it can restore the chips. If the board has been damaged when programming, it can be work normally with this function. Reduce many matters.

11) Support to read and write firmware of LCD display and TV motherboard online and out off line. Support TPV, Proview, Samsung, LG, ACER, LENOVO, HP, IBM, BENQ, HKC, Hisense, Skyworth, Konka, Changhong, TCL , Haier, Prima and other major brands, support NOVATEK, MTK, the MST, Genesis, TSUM, SE, FT, REALTEK the Winbond WELTEND, MySoN, China and Asia micro and PIXELWORKS chipset solution, you can use the official ISP software or third-party software, take into account the functions’s integrity and the user's ease of use.

12) Support Samsung, Philips, AOC, BENQ, NESO use NT68F63/NT68F632/NT68F633 series MCU and WT61P4 models. Can read and write programmer free disassemble. The Samsung LCD has a common problem of missing programmer, you can solve this problem free disassemble with it. It has a special function of reading MCU original programmer online. It can read and save original programmers from the good MCU.Besides, it supports lastest SE1059 series’ reading and writing. Easy to solve samsung’s balck screen problems.

13) Support WINBOND series MCU’s programming online, such as W78E65P-40,it can replcace the MCU of M6759,SM5964,SM89516,P89C51RD andTP2804 which are very easy be damaged.

14) Support MTK series LCD and DVD program online. Such as MT2389,MT1379,MT8223 and 8226 etc.

15) Support SUNPLUS series DVD program online. Such as 8202D 8202S,8202L,8281 and 8200 etc.

16) Online support in nine series satellite receiver upgrade crack and the brick machine repair; including of Guoxin, Haier, China and Asia, NEC movement program online to read and write and demolition chip reader upgrade feature;

17) USB-powered, communication automatically detects the programmer self-test mode, the the original ISP online programming mode pin disconnection detection, target board power detection function, offline reading and writing pin-contact detection and other special features during the burning of various types of failures can be identified and prompt, effective solution to read and write errors;

18) Programming the internal high-speed MCU control to upgrade PC client software to complete the programmer's own feature upgrades, more compatible models; using USB interface, power supply and control, eliminating the need for bulky power adapter, easier to use; locking seat of the programming interface, there are anti-static and port the IO protection measures to ensure the reliability of the programmer.

19) Recordable models constantly add, if there are special needs, you can contact with the company, part of the chip models can remotely add. 24,25,26,93 series chip and official ISP software, users can also customize the video tutorial to add, convenient to use. Gift 8G procedures and information, and provide long-term technical support, to welcome major brand service station order, such as over one hundred customizable software LOGO and special features.
univerzum
Stariji član
Stariji član
Zahvaljujem se svim kolegama na komentarima
Radovan74
Expert
Expert
Otvarao mi link od drugog dobavljaca
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 93634.html
djtesla
Expert
Expert
neznam kako ti otvara tu stranicu al taj je starija verzija programatora :geek:

evo ponovo ovo sam ja uzeo

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 94992.html
univerzum
Stariji član
Stariji član
Stigo pre neki dan usb programmer rt809f preko aliekspresa .Probao sam osnovno radi jedino mi se ne svidja sto su dva cda na kineskom .
Pitanje za kolege ko ima ovaj programator ako hocu da iscitam neki fles preko vga na tv u,Kabli vga ubacujem na vga in ili na vga isp ,ja sam stavio na vga isp nije hteo da ocita tv je bio uskljucen iz struje , kad sam ukljucio tv da radi iscitao je trajalo je oko 3min. nije mi pokazao fles koji je na ploci .Da li neko ima iskustva sa ovim ocitavanjem preko vga .Pozrav svima
djtesla
Expert
Expert
pozz

u guzvi sam strasnoj nisam stigao to da istestiram ....ima on jako puno opcija treba to sve proveriti ..
al evo ukratko

tv je ukljucen prebacen na vga ili sta vec tv nudi komp da prima signal od uredjaja vga
pojavice ti se boje ili ti signal od programatora menjas boje itd sa dugmetom sa strane .... (uvek spajas kablic vga na isp )
to kada se pojavi znaci da komunikacija postoji e sada bar meni nije hteo nece da ocita svaki tv neki je ocitao neki ne treba se pozabaviti njime ( nazalost nemam vremena sada toliko :cry: )
imas dole opciju LCD TV TOOLS SETTINGS tamo podesavas komunikaciju sa programatorom prema uredjaju ( RDX/SDA . TDX/SCL 12.15 15.12 4.11 11.4 ko razume svatice gledaj i semu komunikaciju ...)

citao mi je monitore dobro sto sam probao
tv onako nije sve hteo.. par je procitao par ne
preko hdmi kabela nista nije hteo... moram se pozabaviti time.. nije hteo ni signal da pusti.... pusto sam preko vga in :?: ni to nije hteo ..meni nista na hdmi

cita brzo izbaci ti sta cita koji ic sve ti pise sta radi i sta cita na programu sto gledas (inace nisam proba rucno iscitati taj ic i uporetiti sa njegovim citanjem al hocu )

inace vlasnici programatora TL866 (sto sam i ja) imaju mogucnost citanja preko hdmi kablica..... samo treba naci hdmi adapter znam gde ima.. al mi nista neodgovaraju za sada :roll:

USKORO DELL I JA PRAVIMO VELIKI TEST INSTRUMENATA STO IMAMO BICE STAVLJENO SVE NA DIODI :D
somi84
Expert
Expert
Pitanje za kolege koje su kupile programator koja je konacna cena kada stigne u srbiju
Odgovori