Klasicna Minerva 51cm, sa ovom sasijom i MC4407P u oscilatoru. Problem je kada je na obicnim kanalima, slika je skupljena sa strane. Kada je na AV, slika je perfektna. Kada ga prebacim na tjuner, oscilator ode na 32kHz. Na AV je uredu i bude oko 16. Slika se skupi toliko da se prepolovi i sinhronizacija nije u redu. Verovatno je problem u memoriji, a memorija mu je u procesoru ST6365BB1/BIP. Da li je neko imao ovaj problem i da li ga je resio nekako drugacije osim zamene procesora?
TV Minerva, problem sa oscilatorom
-
- Super Moderator
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Pokusaj ga resiti u servis meniju.
Ulaz u servis meni;
Iskljuciti na mrezni prekidac>zadrzati tastere na tv-u P- i P+ i sa tako pritisnutim tasterima ukljuciti na mrezni prekidac.Pojavice se na ekranu slova G L V H R G B A
Sa komandom MENU na daljininskom menjamo opcije.L=linearitet,V=vert.amp.H=hor itd.Podesavanje se vrsi sa P+ i P-
U slucaju da ne uspes,zameni IC MC44007P
Pozdrav
Ulaz u servis meni;
Iskljuciti na mrezni prekidac>zadrzati tastere na tv-u P- i P+ i sa tako pritisnutim tasterima ukljuciti na mrezni prekidac.Pojavice se na ekranu slova G L V H R G B A
Sa komandom MENU na daljininskom menjamo opcije.L=linearitet,V=vert.amp.H=hor itd.Podesavanje se vrsi sa P+ i P-
U slucaju da ne uspes,zameni IC MC44007P
Pozdrav
-
- Expert
ako zatreba procesor treba da imam rashodovan tv
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Super Moderator
Proban procesor, probano MC44007P, isto se ponaša. Neću puno da se mučim, ako ništa ne uradim otićiće za video nadzor.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
imam st6375bb1/blt mislim da je od minerve,provjeri da li ti odgovara
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
-
- Super Moderator