LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Lako je otvoriti ponovo brand name TV. Samsunga rasklopim za 5minuta ali kod pojedinih Voxa, Foxa, kineskih Oriona i ostalih PRC brendova, mora se popije nesto protiv gadjenja :D :lol: Pojedini imaju 124 srafa a plastika je tako meka da srafove treba zatezati drvenim srafcigerom :evil: :lol:
-
- Expert
`ko je još vidio zatezat šarafe? :mrgreen: :lol:
-
- Stariji član
Prepusti meni samom da odlučim da li je bolje da radim ili ne isto tako ti za sebe odlučuj.ferdza je napisao/la:bolje i da neradis ako ne zamjenis komplet led diode jer ces ubrzo toj panel ponovo otvarati :shock:ihumljan je napisao/la:Ne razumijem tko treba raditi čitav štap kada nikada ne ode cijeli.
Na philipsu sam mjenjao komplet 5 led traka X9 dioda a cijena je 33€ tako da se tu uopste ne isplati mjenjati diode
Mjenjam diode koje su otišle isključivo sa novim i ne vraćaju mi se.
lp
-
- Expert
- Kontakt:
Svako radi kako mu je naj jeftinije i naj lakse. Neko je ogranicen cenom ili je " sam sebe " ogranicio u naplati.
Zanimljivo je veoma i zalosno . Stavio jedan auto elektricar 2 flor cevi tanke i startere i prigusnice( sekao flexom tepsiju) :lol: . A auto lakirer led trake na 12v sve oblepio unutra. :lol:
Ima raznih resenja :lol:
Ja nisam pitao i trazio pomoc oko led dioda... :D
Samo pisem....
Naj cistiji i najposteniji je posao staviti nove led trake , zato sam pitao da me zanika ko koliko naplati :)
Ps
ihumljan nemoj biti siguran da se nece vratiti tv neki ,przi led diode bez kontrole. Ima kineskih ploca koje su opasne....
Zanimljivo je veoma i zalosno . Stavio jedan auto elektricar 2 flor cevi tanke i startere i prigusnice( sekao flexom tepsiju) :lol: . A auto lakirer led trake na 12v sve oblepio unutra. :lol:
Samo pisem....
Naj cistiji i najposteniji je posao staviti nove led trake , zato sam pitao da me zanika ko koliko naplati :)
Ps
ihumljan nemoj biti siguran da se nece vratiti tv neki ,przi led diode bez kontrole. Ima kineskih ploca koje su opasne....
-
- Expert
To bi bila neka normalna cijena za tv iznad 40 incha uz uslov ako daju garanciju na pozadinsko osvjetljenje na 2 godine.
Nesto slicno ja radim dam ponudu da ugradim nove trake i garancija 2 godine samo za pozadinsko osvjetljenje.Ali bez demontaze panela pred musterijom :D
Ili zamjena dioda na komad bez neke garancije ali uz obavezno smanjenje struje za led diode
Nesto slicno ja radim dam ponudu da ugradim nove trake i garancija 2 godine samo za pozadinsko osvjetljenje.Ali bez demontaze panela pred musterijom :D
Ili zamjena dioda na komad bez neke garancije ali uz obavezno smanjenje struje za led diode
-
- Stariji član
Gle ako neko upali i dvije svijeće unutra neka radi što hoće . Ja sam rekao da mijenjam pojedinačno diode i to sa istim takvima novma. A ako ploča pali ili netko drži backlight na maksimumu tu će crkavati i novi štapovi a ne samo diode. Nekad stara dioda izdrži duže nego nova na novom štapu to je sve relativno.dell je napisao/la:Svako radi kako mu je naj jeftinije i naj lakse. Neko je ogranicen cenom ili je " sam sebe " ogranicio u naplati.
Samo pisem....
Ps
-
- Expert
Mereno na Vestel led diodi.
0,1A x 2,9V = 0,29W
0,2A x 3,2V = 0,64W
0,23A x 3,4V = 0,78W
0,33A x3,65V = 1,2W !?
Zaključak izvedite sami...
Centriranje difuzera radim sa strujom od 2mA kroz celu traku.Led ne svetli jako i ne smeta za oči.
0,1A x 2,9V = 0,29W
0,2A x 3,2V = 0,64W
0,23A x 3,4V = 0,78W
0,33A x3,65V = 1,2W !?
Zaključak izvedite sami...
Centriranje difuzera radim sa strujom od 2mA kroz celu traku.Led ne svetli jako i ne smeta za oči.
-
- Mlađi član
Dobar dan postovane kolege.Da se prikljucim i ja nakratko diskusiji oko pozadinskog osvetljenja sa led diodama.Ja menjam najcesce sve led diode na led trakama sa novim i dam garanciju 6 meseci.Naplatim najcesce oko 40-45 eura za 32 inca,jer izgubim vise od pola dana da to uradim i ispadne skoro kao fabricki,nekada sa po nekom neprimetnom malom senkom na slici,ali retko.Na ovu cenu i garanciju retko ko odustane od popravke.Naravno mogu da promenim i led trake sa novim ako stranka hoce za 60-65 eura i 6 meseci garancije ili samo pogorele led diode za 25-30 eura bez garancije,sto zavisi od stranke kako odluci.
Ovo ne ukljucuje edge led trake.Njih menjam sa novim led trakama ili ako stranka pristane samo pogorele led diode bez garancije.
Ovo ne ukljucuje edge led trake.Njih menjam sa novim led trakama ili ako stranka pristane samo pogorele led diode bez garancije.
-
- Expert
,nedaj Bože nikad i nikome !nele2222 je napisao/la:Hmmm.... @peda nije tebi izgleda jos puko tudje staklo panela
Ako sam ne ceniš svoje znanje i rad, ne možeš očekivati ni od stranke.
Zadnja izmjena: bada, dana/u 09 tra 2019 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
- Kontakt:
Sta reci kolega ima mnogo kokosara i hobista.
Ali moramo biti jaci i pametniji od njih ko zeli to...
Ja cu ici do kraja obecavam ti!
Bicu i mocniji nego sada, nedaj se ... radi i sitne kucne apatete, budi mocan.
Ali moramo biti jaci i pametniji od njih ko zeli to...
Ja cu ici do kraja obecavam ti!
Bicu i mocniji nego sada, nedaj se ... radi i sitne kucne apatete, budi mocan.
-
- Expert
- Kontakt:
Ja koliko imam alata neki se mogu prepasti :lol:
Budi mocan ,neka cvile...
Budi mocan ,neka cvile...
-
- Mlađi član
Dobar dan postovane kolege.Nisam bas redovan po forumima...
Cene sam korigovao prema strankama,nece da plate vise,a mora da se zivi od necega.Svaki majstor koriguje cene u zavisnosti od ekonomskog stanja mesta gde zivi.Mada meni je dovoljno 30-50 eura dnevno da zaradim i da od toga platim drzavi doprinose i da zivim pristojno.Dobro je dok bude led dioda,ako preovladaju OLED TV bicemo u problemu.
Cene sam korigovao prema strankama,nece da plate vise,a mora da se zivi od necega.Svaki majstor koriguje cene u zavisnosti od ekonomskog stanja mesta gde zivi.Mada meni je dovoljno 30-50 eura dnevno da zaradim i da od toga platim drzavi doprinose i da zivim pristojno.Dobro je dok bude led dioda,ako preovladaju OLED TV bicemo u problemu.
-
PA nadalje treba kupiti ili napraviti BACKLIGHT TESTER (SAM SAM NAPRAVIO) koji lepo pokazuje kakve su diode 3, 6, ili 9 volti pa ceo red vidite snjim i odmah znate koja je voltaza koji se koristi u televizoru. A oni koji su slabi ili slabije svetle odmah zameniti i resen problem oko toga. naravno rastavljanje i sastavljanje je poseban slucaj koji zahteva i te kako opreznost i znanje. Video sam kako u redovnom servisu slomili cosak displeja i tamo nikad vise slike nece biti , niti svetla(o 3 cm) samo kao zrno pirinaca. Zato bas svaka budala nece moci takve televizore da popravalja. PozdravDigital Elektronik je napisao/la:pa nije bas tako.Nije fora samo zameniti led,vec kako otvoriti a ne slomiti panel :)Vladimir je napisao/la:Samo Vi slobodno pisite i ce jos malo svaka budala koja otvori Google da postane "majstor",a mi na zalost koji drzimo radnje i placamo dazbine kljuc na vrata :(
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ovih dana sam cuo da je kolega umesto da naplati 80e popravku, isplatio 250e za ostecenje displeja 55''. Musterija je imao licnog advokata pa je pritisak bio zestok.
Treba odstampati Disklaimer :D i dati musteriji da potpise prilikom preuzimanja TV-a na popravku. Tako nesto imaju i hirurzi, pa zahtevaju potpis ili nista od operacije.
Treba odstampati Disklaimer :D i dati musteriji da potpise prilikom preuzimanja TV-a na popravku. Tako nesto imaju i hirurzi, pa zahtevaju potpis ili nista od operacije.