[ODUSTAO] TV LED VOX 32883

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
dragann1967
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -VOX
Model No/Oznake modela -LED 32883
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB82S
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -W25Q16DVSIG W25Q64FVSIG
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -ves315wnda-02
Power supply(SMPS)-17ips11
Simboli: Microfarad µF Ohm Ω
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -TV ima normalan ton,reaguje na daljinski,ali nema pozadinsko osvetljenje.Slika se nazire na panelu.U mraku se vidi da na momenat u trenutku ukljucenja bljesne osvetljenje,i zatim nestane.Napon na konektoru za led diode pozadinskog osvetljenja,u trenutku ukljucenja je oko 45v ,zatim pocne da pada.Zanima me kako su vezane led diode kod ovog modela???Kog su oblika i koliko ih ima??Da napomenem da led dioda od stby pre ukljucenja blinka 7 puta,i onda tv upali....Svaka sugestija dobro dosla....Hvala unapred....
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Verovatno imas 2x10 ...2x paralelno a 10x redno...moraces da rastavis panel...
sigurno se neka zica otkacila...
Radovi
Expert
Expert
cini mi se tri trake sa po desetak dioda u seriji,provjericu sutra
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Neznam zasto komplikovati, iz opisanih ti je 99% jedan led u prekidu i manje bitno koliko ima komada, kljucna rec je da je nekoliko (10kom) vezano redno i cim je jedan u prekidu ,neradi ceo red i samo bljecne i stane led drajver (zastita proradi)

-Rastavis panel
-izmeris koji ti je led u prekidu
-skines difuzor
-odlemis led
-zalemis drugi led
-vratis difuzor (imas razne nacine da pricvrstis,topljivom plastikom i sl., jedino je bitno da postavis ravno ako je 1mm vise to nije problem)

i to bi bilo to...evo nekoliko slika ovo je fox32le300d i kod tebe bi trebalo slicno da bude, ovo sam slikao pre koji dan i nadam se da ce ti pomoci.
Zamalo zaboravim..imas razne ledove i pogledaj kontakte pre lemljenja jer je lako napraviti kratak spoj i onda ta dioda i dalje nece raditi...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dragann1967
Expert
Expert
Hvala Purke mnogo na detaljnom i slikovitom objasnjenju,verovatno je neka led dioda u prekidu, kako sam i mislio.Nego me zbunilo kako bljesne ,ali kada si mi rekao da je kombinacija rednih i paralelnih povezivanja led dioda onda sam shvatio.I posle svega,stranka odustala od popravke.Pisemo ODUSTAO.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Nemogu da verujem da ima takvih musterija koji zbog ovakve greske rashoduje svoj tv :shock: , ili ga mozda ponese kod drugog ...mozda ce onaj jeftinije...zasto je to dobro... :?:
lafonso69
Expert
Expert
Kako ne mozes da verujes, pa to postaje redovna pojava. Razlozi su ponekad neverovatni, recimo:

Ma nemam toliko para za popravku, kupicu si nov.

Za sijalicku mi trazi -- , pa dal je on normalan?
Sam cu da si uradim samo da nadjem lemilicu.
Za vikend mi dolazi rodjak, on ce to da mi resi dzabe.
Ee, i ja svakome dajem da mi petlja po televizor.
On ga popravlja preko interneta, pa to svako moze.
Odakle on zna?
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Netreba reci da je samo led dioda...i ne naplacuje se led nego znanje...davao sam ja vec lemilicu da nesto oprave takve pametne musterije, i na kraju kaze pa je neznam...e sad ti je opravka toliko...kod mene je uzmi ili ostavi, diktatura u servisu, dok je demokratija bila ...bio sam j*ben stalno od nepismene musterije.

Takve pametne musterije mi dolazile sad kad je bio prelaz na digitalizaciju...nisu znali da prikljuce set top boxove...dnevno minimum njih 10, crtao sam koji kabel gde da ustekaju...neki su cak donosili tv da im ja prikljucim, ma ajde molim te...

Ne naplacujem pregled...moze musterija da odustane ali ni ne kazem sta je neispravno ...samo kazem cenu opravke.

A ovaj led tv je jos skoro nov...ili je toliko bogat da ce da kupi drugi (onda uglavnom ostave aparat), ili trenutno nema para za opravku ili ce pokusati kod drugog majstora...mozda onaj drugi opravi za flasu piva. :mrgreen:
dragann1967
Expert
Expert
Ma nisam ni ja rekao sta je sa tv om,nego samo cenu popravke,a on kaze ,ma kupicu drugi,ko zna koliko ce jos da radi,kad se vec sad pokvario.Sve je vise toga,svaki drugi nema para za popravku,a onda ode i kupi nov tv.......
kokan
Expert
Expert
Zavisi koliko si mu tražio?
vataz66
Mlađi član
Mlađi član
Gde mogu da se nabave dobre led diode? Ja sam stavljao razlicite vrste nabavljao iz Kine, bez sesira pa sesir posle zalepim i to se lepo uklopi, ali ne radi dugo, posle par meseci izgori ponovo. Neke ledice svetle kad se probaju na jednosmernom naponu 3.6-3.9v a neke sam imao koje svetle tek na 7.5-7.8v i te nisam imao da menjam jer ako stavim one od 3.5-5v izgore odmah. Menjao sam tad celu traku sa polovnog panela. Kakva su vasa iskustva i gde nabavljate odgovarajuce diode?