[RIJEŠENO] Vivax 40LE72 poteban firmware

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
predator1970
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela - Vivax 40LE72
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - TP.SIS231:PT851
Eeprom -
Flash - 25Q64BSIG
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-

Imam problem sa Vivax led tv-om.Isti problemi kao sa drugim modelima.Opis kvara:Tv se upali pokaze logo i ugasi i tako u krug.
Eprom 25Q64BSIG sam skinuo obrisao ali nemam firmware za ovaj model tv-a.
Molio bi clanove foruma ako neko ima da mi se javi.
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 03 svi 2016 18:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: Uredjena tabela sa podacima
robert
Expert
Expert
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 26 srp 2020 11:00, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Postavljen link do dumpa na gdisku i proverena sadrzina fajla
predator1970
Stariji član
Stariji član
Svaka cast idem odma probati pa javim.
predator1970
Stariji član
Stariji član
Majstore veliko Hvala!Problem rijesen!!!
Tv radi bez greske sa tim fleshom.
buda01
Izvinjavam se sto ozivljavam temu, da li je moguce napraviti update na ovom tv-u bez vadjenja eeproma (preko usb-a)? Tv se isto pali i gasi, cak i kad je iskljucena antena, a garancija je davno istekla
Vidim da se spominje i neki servisni meni na pojedinim mjestima, zna li neko koji je "kod" za ovaj model?
robert
Expert
Expert
probaj --stavi samo file na stik i uštekaj stik u usb nakon toga uštekaj tv i čekaj led dioda bi trebala početi treptati kad promjeni brzinu treptanja gotovo je, sve ištekas i ušetkaš samo tv i trebalo bi to biti to
buda01
Hvala, mislim da je to tacno, treptala je, ali nasao sam i drugi nacin
Ako se tv moze upaliti, MENU 1 1 4 7 i onda ima opcija za update (mozda nekome pomogne)

Nazalost, nijedan firmware koji sam nasao na netu (a probao sam ih 4-5) mi nije pomogao. TV se nakon inicijalnih 15ak minuta restartuje i onda sve cesce. Na kraju se ugasi, prikaze logo i tako u krug
Pretpostavljam da je u pitanju neki hardverski kvar, pa cu pokusati naci drugu plocu

Slicna ovoj ploci je i tp.sis231.pt85 (vidim da je ima u nekim modelima od 40 inca, ali uglavnom u 32, mada sam nasao i neki od 32 sa tp.sis231.pt851), ali i tp.ms3463s.pb801 (40le75T2), pa ako neko zna da li bih mogao ubaciti neku zamjenu. Pretpostavljam da daljinski ne bi radio
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Da bi ploca odgovarala bez da se namucis, trebala bi da je sa TV na kome je bio identican display. Tako je najlakse. Za ostale kombinacije bi morao da prebacis svoj flash na novu plocu. Ako je ploca na oko fizicki ista, ne znaci da ces uspeti da je uparis sa tvojim panelom ako je bila na TV-u sa drugacijim panelom. Posto nemas programator, najsigurnije resenje je da nadjes potpuno istu plocu.
Treba pokusati i tu plocu popraviti. Probaj ono najprostije budzenje, da povecas hladjenje procesoru. Nabaci neki ventilator,smisli nesto :D
Radovi
Expert
Expert
Ne znam kako je kolega predator rijesio tv sa postavljenim dampom kad on uopste nije odgovarajuci za ovaj tv i mb.Kada otvorite programatorom sadrzaj vidjecete da je gotovo prazan.
Molim administratore da ovo provjere i ako sam u pravu da izbrisu ovaj damp iz baze dampova
nisavici
Expert
Expert
buda01 je napisao/la:Izvinjavam se sto ozivljavam temu, da li je moguce napraviti update na ovom tv-u bez vadjenja eeproma (preko usb-a)? Tv se isto pali i gasi, cak i kad je iskljucena antena, a garancija je davno istekla
Vidim da se spominje i neki servisni meni na pojedinim mjestima, zna li neko koji je "kod" za ovaj model?
Teško bez programatora, jos mi nije uspelo preko usb-a na kineskim šasijama tp sis. Mora ili isti sadrzaj u novi cip ili ako je oštećen sadržaj flesa da se upiše novi u isto kolo 25qxx.
Ti sto se pali gasi je definitivno do oštećenog flesa ili sadržaja tako da će morati na programator imaš ih za male pare one ch341, ako nisi vičan lemljenju onda uzmi i stipaljku za soip 8
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Radovi je napisao/la:...Kada otvorite programatorom sadrzaj vidjecete da je gotovo prazan.
Molim administratore da ovo provjere i ako sam u pravu da izbrisu ovaj damp iz baze dampova
Dobar je fajl. Verovatno da nemas program za otvaranje 7z arhive. Instaliraj winrar ili probaj fajl sa linka koji sam dodao. Nemoj programatorom. Extraktuj oba fajla na USB flash pa probaj. Koliko se secam i meni je jednom ovaj firmware pomogao
Radovi
Expert
Expert
Moja greska izvinjavam se.Mislio sam da se radi o dampu za 25q64 a ne za usb...
Odgovori