[REŠENO] LED FAVORIT DLED3211B blink code 7

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
dragann1967
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -FAVORIT
Model No/Oznake modela -DLED3211 B
Chassis/Model šasije -17MB82-2
Main board/Matična ploča -17mb82-2 (23127044)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor - MT5820
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25q64 25q16
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -VESWNDS-01
Power supply(SMPS)-17IPS11
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv posle startovanja, led treperi 7 puta i ugasi se,ne pali se pozadinsko...Naponi iz mreze korektni...Probani sadrzaji oba spi flasha(sa diode),ista situacija...Probao bih upgrade softwara ako neko ima fajl ili link...Hvala unapred
Zadnja izmjena: Admin tvzmaj, dana/u 19 pro 2016 22:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: Izmenjen naslov teme
sonicsabac
Expert
Expert
slikaslikaslikaslika
dragann1967
Expert
Expert
To sam prvo probao,ista stvar...Hvala svakako...Mislim da treba ceo softwer,a ne upgrade...
sonicsabac
Expert
Expert
A da li ti pokrene uopste Upgrade ili ne? Mislim da se Upgrade zove Upgrade ali menja ceo sadrzaj ne parcijalno, cesto nece da krene uvek iz prve nego ponekad i iz 10og pokusaja.
Ako gresim neka me neko ispravi
slikaslikaslikaslika
dragann1967
Expert
Expert
Ja odradim proceduru stavim usb u iskljucen tv,ukljucim tv,pritisnem ok na daljincu, i nakon toga upali se stby koji trepce normalnom brzinom,i onda pocinje brze,tada otpustim tipku ok,i on nastavlja istom brzinom da treperi,tada ucitava upgrade,i na kraju posle oko minut,stby se gasi ...Ali posle toga se tv ne ukljucuje...onda ga iskljucim iz mreze ukljucim,i opet dobijem led blinkanje 7 puta,kao i pre...
KD electronic
Expert
Expert
Procedura ti je OK, jedino bi OK tipku trebalo pritisnuti prije priključenja televizora u napajanje (možda si tako i odradio),... ali ak se tv nakon procedure ne restarta i ne prikaže početni screen (za osnovni setup) vjerojatno je oštećen "bootloader" (kojeg predstavlja mboot.bin file) i po svemu sudeći neće se ništa moći odraditi sa "core update" procedurom. Pokušaj još neposredno prije update procedure odnosno prije uključenja prijemnika u napajanje freeze (ledol) sprejem ohladiti dobro flash čipove, pa pokušati ponovo,... možda ti se i posreći.
dragann1967 je napisao/la:...Mislim da treba ceo softwer,a ne upgrade...
O tom se, izgleda, ovdje i radi,... postoji razlika između core update-a i full software update-a. Ovaj drugi u sebi sadrži više file-ova, npr.:

mb82_en.bin
mboot.bin
usb_auto_update.txt

Tako nešto tebi treba,... u ovlaštenom servisu bi to trebali imati.
dragann1967
Expert
Expert
Hvala KD electronic na opsirnom odgovoru.To sa OK dugmetom sam tako odradio,kako si i rekao.A full softwer ne znam gde naci,da li je uopste moguce negde ga naci osim u ovlastenom servisu gde ga cuvaju kao zmija noge...
miroslavmm
Expert
Expert
Ja sam imao ovakav kvar sa istom maticnom plocom ali na VOX-u led dioda otkuca 7 puta i ugasise i nema pozadinskog osvetlenja ali ton je raio preko skarta i resio sam ga da li ti imas ton
Inace kod tog Vox-a i kad je sve u redu led dioda otkuca 7 puta i pojavi se pozadinsko osvetlenje i ton i uvek tako kad se pali
dragann1967
Expert
Expert
Nisam probao da li ima ton,cekao sam da upali pozadinsko,sutra cu da vidim da li ima ton ...Kako si resio ovaj kvar?
KD electronic
Expert
Expert
dragann1967 je napisao/la:...A full softwer ne znam gde naci,da li je uopste moguce negde ga naci osim u ovlastenom servisu gde ga cuvaju kao zmija noge...
Ovdje možeš skinuti kompletan software za Toshibu sa Vestelovom šasijom MB90, čisto da vidiš kak to izgleda:
http://www.tv.quuq.org/forum/index.php? ... ew;down=11

,... na netu se za MB82-2 može naći ponuda usb stickova za update software-a:
http://www.chsinteractive.co.uk/electri ... xco1ua.htm

,... ima toga još, progooglaj malo.
dragann1967 je napisao/la:Nisam probao da li ima ton,cekao sam da upali pozadinsko,sutra cu da vidim da li ima ton ..
Neće valjda na kraju biti backlight problem :mrgreen:
miroslavmm
Expert
Expert
Prvo proveri da li imas ton
dragann1967
Expert
Expert
Ton nemam,a backlight sam odmah probao,i radi.Danas mi stize Vox na popravku,pa ako je MB isti,probacu.
dragann1967
Expert
Expert
Srecom u Voxu je bio isti MB,njegovom zamenom tv je proradio...Tako da mi sada ostaje da jurim Main Board za ovaj tv.......Hvala svima koji su pomogli ,na nesebicnoj pomoci...Pisemo RESENO
maxim57
Expert
Expert
Juce sam poprvio VOX ista MB blinkala led 5 ili 6 puta sa ovim update-om i radi Nije imao ni ton ni sliku.
Digital Elektronik
Stariji član
Stariji član
da ne otvaram novu temu,potreban mi je sadrzaj fleseva za ovaj tv.
Hvala
Digital Elektronik
Stariji član
Stariji član
Nisam jos resio problem pa ako netko od kolega ima dampove nek postavi
Hvala
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Otvori novu temu. Opisi kvar i napisi zbog cega sumnjas na dumpove. Dampova ima.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.