Telefunken Vestel 17MB55

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
stanticm
Producer/Proizvođač - Telefunken
Model No/Oznake modela - D32H125N3
Chassis/Model šasije - Vestel
Main board/Matična ploča - 17MB55
Flash - 25Q32 + 25Q64
Lcd display/Panel - VES315WNDB-02

Pozdrav,
TV ne staruje iz stby, naponi prisutni. Pokusao sam sa jednom kombinacijom flesh-a kojeg sam nasao za slican model ali ne radi. Po forumima sam nasao podatak da se u ovom modelu televizora nalazi i drugi model MB u kombinaciji sa drugim displejom. Ako neko ima flesh za ovaj MB + displej bio bih zahvalan...

Samo da dodam, na ploci se nalazi i SAT tjuner, sto je razlika u odnosu na slicne.
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Dorian000
Expert
Expert
vezano za 17mb55,da ulovim mrvicu slobodno pa detaljno objasnim,uglavnom za 17mb55 se u spi 25q64 moze rucno editirati sadrzaj koji odreduje vrstu panela i na taj nacin kombinirati ispravan dump sa drugom vrstom panela,iz iskustva u dumpu koji se zblesa,podaci za panel uglavnom uvijek ostanu netaknuti,samo se prepise dio u ispravan dump (podaci panela sa starog spi),nesto slicno sam spominjao u jednoj drugoj temi za 17mb82,no na zalost to za mb82 nije ni blizu ovako jednostavno kao za ovaj model...moram pretraziti arhivu od koje do koje adrese pa otvorim temu,nekom ce sigurno trebati...
zoran40
Kad se otvara tema meni baš treba da izmenim podatke za panel i kako se edituje.
Pozzz.
Dorian000
Expert
Expert
napisao sam u jednoj drugoj temi,,,podaci za panel se nalaze u 25Q64 na adresama #hex B000 do B7FF,editiras sa bilo kojim hex editorom,moze i od programtora,zavisno koji programer imas,,
jasno nemozes bas bilo koji panel iz jednostavnog razloga sto bi morao imati podatke o panelu,a to obicno nije dostupno.
ograniceno je na ovaj nacin na panele koji se inace ugraduju u takav tip telke.
prica pomaze na nacin da u dumpu koji ne radi,podaci o panelu su uvijek ispravni,jos mi se nije dogodio slucaj da je bas taj dio necitljiv,,kopiras sadrzaj gore navedenih adresa i upises u ispravan dump..nadam se da je shvatljivo,ako nesto ne razumijes pitaj dalje ili posalji konkretne podatke za koji panel ti treba dump,najbolje otvori novu temu po pravilima foruma