Isti takav imam, da ga ne slikam sad sa paucinom i prasinom :) U to vreme Hameg je bio tata za osciloskope kao sto je Weller za lemilice. Kad sam otvorio prvi servis on mi je bio na udarnom mestu da animira musterije :lol: Vremenom se stekne iskustvo tako da ga ove godine jos nisam palio. Dok sam bio zelen i nisam bio siguran u svoje znanje nisam ga gasio :DJimmy je napisao/la:Hameg HM-203-7 sa komponent testerom.
Kupio sam ga 1991 godine u Zürichu za 1200 SFR :) Stoji mi pokvaren od Nov 3, 2007 i bas se i ne trudim da ga popravim :D
Nema vise kvarova za mene koje ne bi resio bez njega.Vremenom glava mi je postala "osciloskop" :lol:
Imam jos jedan Telequipment DM63 a ni njega ne palim da mi uzalud ne trosi struju :D
Kako isprobati h-out bez osciloskopa
-
- Super Moderator
- Kontakt:
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Ne samo germanium.Sve redom i mos-fetove i tacno se vidi na mos-fetu otvaranje kad ga pipnes na gate.Pogotovu je dobar za silicium transistore koji prekidaju u toku rada.Ako transistor ili dioda prekida (kuva) i to se vidi na ekranu.crni021 je napisao/la:Hvala Jimmy ! Znači da je ono što sam video na takvom osciloskopu nakačeno dodatno.Mislim da je to za ruske Ge tranzistore bilo.Davno beše...
Pozdrav
Simulation result for formation of inversion channel (electron density) and attainment of threshold voltage (IV) in a nanowire MOSFET. Note that the threshold voltage for this device lies around 0.45 V.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ermark.gif
-
- Administrator
Moj je u magacinu također pun prašine :Dtvzmaj je napisao/la:Isti takav imam, da ga ne slikam sad sa paucinom i prasinom :)
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ovaj link je dobar. Mogu i da mu se ukljucuju sonde sa razlicitim signalima. Bas ga realno uradili.
-
- Administrator
I tonski je urađen kao original,okretanje šaltera,pritiskanja dugmića...fantastično realno :)tvzmaj je napisao/la:Ovaj link je dobar. Mogu i da mu se uključuju sonde sa različitim signalima. Baš ga realno uradili.
-
- Expert
- Kontakt:
Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
Slikaću i moj :Ddell je napisao/la:Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
-
- Administrator
Moj ispada iz ekipe jer ga treba udarati sve dok ne proradi :D Od silnih udaraca već su mu i neki zubi (dugmići) poispadali :)WoodCutter je napisao/la:Trebalo bi onda da te ubace u "ekipu"dell je napisao/la:Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! ;-))
BR ________ :D
Prekida mu grejanje katodne cevi u unutrašnjosti cevi.
Pozdrav
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.