TOSHIBA 37XV633D
imam problem sa lcd-om model 37XV633D kada se upali upali se samo pozadinsko osvetljene i cuje se samo zvuk i preko skarta kada sam pusti film isto tako, cuje se samo zvuk a slike nema, samo pozadinsko osvetljene svetli. sta bi mogaoi biti uzrok kvara? dali je neko imao ovakav problem molim za pomoc (dali bi mogoo biti uzrok t-com) unapred hvala
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Kolega postavi malo vise podataka o maticnoj ploci,T-Con-u itd.da bi imali bolju predstavu o cemu se radi.Proveriti napajanje T-Cona,stabilizatore napona,greje li se neki chip prekomerno i tako jos neke radnje koje si na njemu radio da nas malo priblizis problemu.Izvadi T-Con i proveri osigurace.
Pozdrav
Pozdrav
postovani !!! ovako izgleda t-con koji mi je potreban.naponi postoje ali posto nemam semu neznam dali su dobri,osiguraci su ispravni model LCD-a TOSHIBA 37XV633D, main board toshiba PE0693 V28A000966B1 pa ako imate servis manual ili samo shemu za njega bio bi vam zahvalan.ima grejanje ali u granicama normale
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Bez seme je tesko a seme nigde na vidiku.Jedino sam nasao dampove za njega ali nemam podatke za te eeprome.Po velicini jedan je od 16kb a drugi od 32kb sto bi odgovaralo za eeprome 24C128 i 24C256.
Na poziciji IC109 je ATMLH922 2DB a na poziciji IC351 je ATMLH840 2FB2
Na samom main boardu se lako identificiraju po pinovima.Nemam kvalitetne slike gde se vide ti chipovi.Ja bi pokusao da ih usnimim jer i tu je moguc kvar.
Na poziciji IC109 je ATMLH922 2DB a na poziciji IC351 je ATMLH840 2FB2
Na samom main boardu se lako identificiraju po pinovima.Nemam kvalitetne slike gde se vide ti chipovi.Ja bi pokusao da ih usnimim jer i tu je moguc kvar.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.