[RIJEŠENO] Fujitsu siemens

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
boki1979
Expert
Expert
Naime radi se o mom računaru koji ima podosta godina.Problem je sledeći:nekada radi po čitav dan bez problema,a onda odjednom počne da blokira tako da mu nemogu ništa i moram ga nasilno ugasiti tj.tipku ON držati 5sec.Instalirao novi OS,mjenjao RAM,mjenjao grafiku,mjenjao napojnu,mjenjao HD i pregledao što sam mogao.Čak sam ga nosio u servis računara rekli da neznaju do čega je.Ima li ko ideju ili iskustvo sa ovakvim kvarom.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Imao sam opisani kvar ali na računaru DELL i bio je problem u podnožju procesora.Jedna "iglica" je povremeno gubila kontakt i trebao sam mijenjati podnožje.Pošto nisam brzo uspio naći podnožje,odustao sam od popravke i kupio drugi računar.

Pozdrav

Temu ću prebaciti na Dioda Caffe
boki1979
Expert
Expert
Kao prvo izvinjavam se što sam postavio temu na pogrešno mjesto.Taj kvar što se kod tebe desio nekako mi liči kao daje i kod mene taj problem ko će mu ga znati.Pokušaću provjeriti podnožje.
U svakom slučaju hvala Jimmy.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Očisti kontakte podnožja i procesora nekim sprejom pa probaj.Kod mene je bio mehanički problem jer kod jedne iglice je blokirala opruga i prilikom rada,zagrejavanja ili nekog potresa je tu gubio kontakt.

Pozdrav
boki1979
Expert
Expert
Evo upravo sam sad malo mrdnuo hladnjakom koji se nalazi na procesoru i automatski mi je zablokirao.E sad sumnjam da je takva slučajnost da mrdam hladnjak a da blokira radi nečeg drugog u isto vrijeme.Skinuo procesor i nasprejao kontakt sprejem, naoko mi iglice izgledaju dobro sve vratio nazad.Ostaviću ga da radi preko noći da vidimo šta će se desiti.

Pozdrav.
boki1979
Expert
Expert
Veže me za diodu :D
boki1979
Expert
Expert
Pastu sam promijenio iako izgleda kao da je juče stavljena.Elektroliti su 105° ali ako ih nađem neće mi ih biti teško promijeniti jer imam potreban alat i volju.
boki1979
Expert
Expert
Evo već četvrti dan i nije ni jednom zablokirao.
Odgovori