[REŠENO]Astra 1.7CDTI teško pali

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Opel astra 1.7 CDTI 2002-go, pali tek na drugo ili treće verglanje. Kada je hladan, ujutru upali na prvo verglanje. Kada se zagreje desi se i da ne upali. Na vuču lako upali. Dok vergla ne javlja se uopšte. Kad pali, upali iznenada bez da se javlja ili zaliće.
Dizne zamenjene. Motor u dobrom stanju, proverio mehaničar. Na dijagnostici ne prijavljuje nikakve greške.
Majstori predlažu da se između rezervoara i pumpe doda još jedna pumpa niskog pritiska. Niko 100% nije siguran šta je problem.
N nekim forumima sam video da može da zeza kod tih modela EGR ventil ili senzor temperature. Ako senzor ne daje dobru informaciju, onda ECU ne pravi dobru smešu.
To mi je za drugara, pa ako neko zna rešenje bio bih zahvalan.
Milan-Sabac
Expert
Expert
Kolega,najverovatnije elektronika bosch pumpe.Moze da se reparira uspesno u vecini slucajeva.Tu sam da pomognem.
Milan-Sabac
Expert
Expert
Kontaktiraj me najbolje na telefon,najbolje cu ti tako objasniti sta mozes da uradis.Mozes i sada.
zooe
Expert
Expert
Zbunjuje ovo na hladno sto pali uvek, a to je kod mog prijatelja bilo da ne valja kompresija pa na hladno dihtuje na ulje a posle duva, sada bi nas bivsi expert reka da mora da se ima rezervni motor na polici i da se proba da li je donjega i da se vidi gde se sakrio kvar.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
zooe je napisao/la:Zbunjuje ovo na hladno sto pali uvek, a to je kod mog prijatelja bilo da ne valja kompresija pa na hladno dihtuje na ulje a posle duva, sada bi nas bivsi expert reka da mora da se ima rezervni motor na polici i da se proba da li je donjega i da se vidi gde se sakrio kvar.
:lol:
Milan-Sabac
Expert
Expert
Ovo se mora skinuti,Na Astri je srecom pristupacno,mada je najlakse iz kanala,nalazi se zavrnuta(koristi se gedora 10) na poziciji izmedju motora i kabine.Pogledom sa leve strane u prostor izmedju,na dubini oko 30cm videces o cemu je rec.
1.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Milan-Sabac
Expert
Expert
2.jpg
Pa dalje na stolu ovako...
Milan-Sabac
Expert
Expert
Prelemices hladne lemove kojih sigurno ima na ovim mestima,najcesce u levom gornjem uglu,a zna da bude i jos drugih problema.
Mislim da su za sada samo hladni lemovi jer je elektronika jos u funkciji.
Zato pozuri,mogu nastati veci problemi osim hladnih lemova.Takodje se i to reparira.
Uzmi u obzir da je elektronika oko 150-200e.
3.jpg
kidloco
Expert
Expert
a ako ni korekcija hladni lemova ne pomogne onda je jedna od opcija prepravka ECU mape, jer je vruć start čest problem kod TD motora al kžem to je jedna od opcija treba provjeriti releje i osigurače koji se nalaze pod Haubom takođe i ožičenje prema istim i ECU-u jer se kablovi zagreju od temp..pa popuste ..znači može da je neka jeb.. sitnica a može da je i kvar na samom ECU-u
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Danas nisam stigao ni da zovem ni da pogledam bilo sta. Videcu sutra popodne pa se cujemo.
Auto je bio na dijagnostici kod majstora koji je priznat u tom zanatu i on je rekao da je elektronika u redu. Kaze da je verovatno u pumpi.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Jos nisam stigao da se vidim po danu sa drugarom. Veceras je svracao do mene. Dogradio je na crevo iz rezervoara pumpu niskog pritiska i sada mu auto pali nakon 5 secunde verglanja.Nekad mu upali i na prvi krug. Videcemo sta ce da bude. Dok nije nju ugradio desavalo mu se da nece uopste bez vuce da upali.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Auto ponovo prestao da pali, ali potpuno. Palio je nedelju dana samo sa start sprejom.
Letos mu je menjao dizne od nekog havarisanog auta ali mu je posle toga samo dva dana dobro radio. Sad mu je neki mehanicar nosio dve dizne na remont, i evo ga vec nedelju dana auto pali na pola kljuca.Izgleda da je to to. Remont i usluga mehanicara ga je kostao 200e.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
tvzmaj je napisao/la: Remont i usluga mehanicara ga je kostao 200e.
Nije skupo za takva kolica :)

Opel Astra 1.7 CDTI
http://image1.trefle.com/images/voiture ... 542653.jpg
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Nije ta Astra, karavan je. Valjda još vrednija. Hoće da je proda za 2.300€. Ako nekog zanima neka me pita za broj :)
Odgovori