PROGRAMATOR ZA ER5901 Eeprom,balans mašina
-
- Stariji član
Pozdrav.Imam na popravci balans mašinu BM1000(WERKSTATT-TECHNIK),na ploči piše MONDOLFO FERRO EBM 22E/44E 01.(potragom na internetu vidio sam da je to talijanska firma,ali o ovoj balans mašini nisam našao ništa posebno.Glavna ploča je riješena sa Z80,Z80 PIO,ram D436,eprom 27128,ulazno kolo je ADC0804LCN i eeprom ER5901.Ostala kola su nešto operacionih i 74 i 40 serije.Sva kola imam za zamjenu osim ER5901.Mašina ima 3 sedmosegmentna displeja i kad se mašina upali trebale bi biti nule na displeju,poslije popravke i zamjene 2 kola dobio sam da se nule upale pa ugase u pravilnim vremenskim razmacima.Stavio sam podnožja za svako kolo sve istestirao i uvijek isto,blinkanje.Slao sam englezima i u njemačku majlove za kalibraciju mašine da kupim međutim niko ništa ne odgovara.Molio bih pomoć ako je neko popravljao ovu ili sličnu mašinu,ako je neko radio kalibraciju ili ako je neko dolazio u susret sa ER5901 iako je on među prvim generacijama eeproma.Ja imam ALL07c ali ga nemam na listi.Poprilično sam izgubio vremena na toj mašini tako da bih je volio riješiti,a i jedno dobro iskustvo svima nama.Hvala.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Rade ga Elnec-ovi BeeProg2 i BeeProg2C with adapter/module:
http://www.elnec.com/products/universal ... ium=search
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Drug ,hvala na odgovoru.Jedan moj drug iz Konjica ima beeprog pa ću otići da ga pročita i vidi da li je ok.On je uzimao original i prezadovoljan je ali je i dao oko 1000 eura.Što se kaže koliko para toliko muzike.
-
- Stariji član
Zvao sam prijatelja ,ni njegov beeprog ga neradi.Namjerno izaberu eeprome koji se ne koriste često i teško programiraju,takve slučajeve sam imao na digitalnim vagama.I kad je eeprom na ploči i kad ga izvadim uređaj se isto ponaša tako da me sve upućuje da je on u pitanju,a na ploči imam 4 dip prekidača i sve sam kombinacije probao da uđe u kalibraciju međutim ti postupci znaju biti dosta zamršeni i ništa ne uspjevam.Zaboravio sam reći vrlo važnu stvar da prednji panel ima 3 sedmosegmentna displeja,2 tastera motor start-stop i 4 potenciometra koji biraju felgu,da li je auto ili motor i potenciometri imaju označene pozicije crvenim crtama za kalibraciju.Svaki komentar i pomoć je dobro došla.Pozdrav.
-
- Expert
Radi ga i BeeProg, jutros sam proveravao.....
PAŽNJA: Pišite oznaku pravilno: ER5901, a ne ER 5901!
PAŽNJA: Pišite oznaku pravilno: ER5901, a ne ER 5901!
-
- Stariji član
Kontaktirat ću ga ponovo u jutro da još jednom provjeri ali bih volio znati koji je kod vas beeprog i da li traži adapter za ER5901.
-
- Administrator
Imate software za skinuti,instalirati,kliknuti na find programmer BeeProg ili neki od već spomenutih i sve će vam biti jasnije.Programmeri su im prva liga ali su preskupi i retko koji serviser ga ima.Kod mene u Prizrenu BeeProg2 nema niko od nas 50 i više servisera.TESTER je napisao/la:Kontaktirat ću ga ponovo u jutro da još jednom provjeri ali bih volio znati koji je kod vas beeprog i da li traži adapter za ER5901.
Software download: http://www.elnec.com/sw/pg4uwarc.exe
-
- Stariji član
Kolege,poslije dosta ispitivanja ništa nisam napravio.Sve mi miriše na ER5901.IMA LI NEKO PROGRAMATOR DA GA MOŽE PROČITATI I UPISIVATI?
-
- Administrator
Ovaj tvoj post nas vraća na početak.Već je rečeno da taj eeprom čita i upisuje BeeProg2.Nije skup programmer i lako ga može kupiti svako od nas.Sta je 1000 eura za nas da bismo čoveku završili programiranje jednog eeproma i naplatili 100 eura i posle 10 godina nam naiđe još jedan za 100 eura i tako ćemo ga isplatiti za jedno sto godina.Zarada da te Bog veseliTESTER je napisao/la:Kolege,poslije dosta ispitivanja ništa nisam napravio.Sve mi miriše na ER5901.IMA LI NEKO PROGRAMATOR DA GA MOŽE PROČITATI I UPISIVATI?

Pozdrav
-
- Stariji član
Uz pomoć dobrih ljudi i kolega iz engleske,italije i sarajeva koji su bili voljni pomoći ,kolega kokana i jimmiya i uz moj veliki trud mašina je proradila.ER5901 mi je stigao iz Amerike.Njegovom zamjenom i uz pomoć dospjele dokumentacije sve je ispalo ok.Za sva kola sam stavio podnožja,eprom snimljen,dodatne zabilješke i šeme,dokumentacija, sve stavljeno u registrator ,uglavnom sljedeća takva mašina je mačji kašalj.Pritisak i šećer su mi sada normalni.hehe.
-
- Expert
Aferim TESTER nek si to rijesio, svaka ti dala 

-
- Stariji član
Hvala druže na iskrenim čestitkama ,a pogotovu na željama.hehe.