Pozdrav kolegama!
Tv je stigao sa napirenim elektrolitima u mrežnom stepenu, nakon zamjena utvrđeno je da ne radi napajanje 12 i 24V, zamjenom chipa smd L6599 naponi dobri sve radi ali je problem sa slikom-kao na slici, proban prazan dump 24c64 problem ostaje....Napominjem da anomalija nije na istom mjestu već kretanjem npr. lica ista se pomjera kao i scena, znači nije oštećeno na panelu...smanjenjem ili povećanjem kontrasta, boje,oštrine, svjetla ništa se ne dešava sa anomalijom...da izludiš.. i još nešto u meniju...sitna slova ( to nije slikano) su pola u hijeroglifima....
Pomagajte izgubio sam jaaaaako puno vremena i živaca....i ostao bez ideja..
weg lcd tv FL3205 problem sa slikom
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Televizor za koji uopšte nema podataka,jedino se spominje ovde i na Orbitu i to su tvoje teme.Ja sumnjam na T-Con.
Trebao bi da ga skineš i da pogledaš koji je model jer je moguće da je eeprom sa T-Cona pobrljavio zbog loše mreže.
Napiši model Matićne ploce,T-Cona i Displeja da se pogleda u kojim se još lcd tv pojavljuje pa da se nadje servis manual.
Pozdrav.Jimmy
Trebao bi da ga skineš i da pogledaš koji je model jer je moguće da je eeprom sa T-Cona pobrljavio zbog loše mreže.
Napiši model Matićne ploce,T-Cona i Displeja da se pogleda u kojim se još lcd tv pojavljuje pa da se nadje servis manual.
Pozdrav.Jimmy
-
- Expert
Zahvaljujem na odgovoru.. da moja je tema u orbitu...ali rešenja nema, danas sam se ponovno patio sa njim, ali bez uspjeha...ipak još jedno saznanje ne radi niti teletexta....u svakom slučaju poslikam pa postavim..nedo bog nekome još ovakvu grešku..
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Još da se proba e servis meniju ako se na osnovi podataka sa matićne ploće nadje naćin ulaska.
Pozdrav
Pozdrav