plazma lg rz42px11 prekida Y bord
-
- Expert
pozdrav svima, pri startu plazme nekad se pojavi normalna slika i za nekih 5minuta nestane ili se manifestuje kao negativan snijeg bez ikakvog ispisa prilikom pritiskanja hladnjaka hibrida na Y bordu slika dolazi. dali ko ima iskustva sa ovom greskom neznam dali da sumljam na plocu da prekida ili hibrid?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Slika je jako tamna i Y-sus se ne vidi.Taj koji se vidi i koji je bliži objektivu kamere je Z-sus.Koji ti prekida
na pritisak,levi ili desni gledano sa zadnje strane?
Bilo koji da prekida,lemilicu u ruke i prelemiti kontakte hibrida i sve ostale sumnjive kontakte na obe ploce.
Na toj levoj gledano straga promeniti sve elektrolite pod uslovom da su hibridi ispravni da ne bi uzalud trosio vreme
i novac ako neki od hibrida nevalja.Prvo stabiliziraj napon +15V koji sa Y-sus ide na Z-sus tako sto ces zameniti
5-6 elektrolita od 33uf i 220uf na Y-sus.Ako taj napon padne ispod 15V onda pucaju fetovi u hibridu Z-susa.
Nisi odgovorio sta bi sa onim Grundig lcd-om sto si mu lemio fletove :)
Toliko za pocetak.Pozdrav
na pritisak,levi ili desni gledano sa zadnje strane?
Bilo koji da prekida,lemilicu u ruke i prelemiti kontakte hibrida i sve ostale sumnjive kontakte na obe ploce.
Na toj levoj gledano straga promeniti sve elektrolite pod uslovom da su hibridi ispravni da ne bi uzalud trosio vreme
i novac ako neki od hibrida nevalja.Prvo stabiliziraj napon +15V koji sa Y-sus ide na Z-sus tako sto ces zameniti
5-6 elektrolita od 33uf i 220uf na Y-sus.Ako taj napon padne ispod 15V onda pucaju fetovi u hibridu Z-susa.
Nisi odgovorio sta bi sa onim Grundig lcd-om sto si mu lemio fletove :)
Toliko za pocetak.Pozdrav
-
- Expert
evo slika Y borda kaka zaglavim klijesta izmedju hladnjaka hibrida i nosaca dobijem sliku, sto se tice grundiga u pocetku prvih 3dana radijo normalno, sad luduje jos vise nema pravila kako prekida gube se linije same i dolaze radi nko vrijeme pa ponovo linije
-
- Administrator
Negde je "hladan lem",nemoj mnogo sa klestima da baratas da ti slucajno ne popucaju fetovi u hibridu.
Ako treba izvadi i hibrid napolje pa mu lepo prelemi kontakte i zameni te zaokruzene elkose.
Ako treba izvadi i hibrid napolje pa mu lepo prelemi kontakte i zameni te zaokruzene elkose.
-
- Expert
Jimmy druze,imao sam nedavno na popravci isti takav tv doneo ga ciga iz svajcarske sa istim kvarom .Na Z-sus modulu pri dnu sam nasao na tranzistoru hladan lem,zaletovao tv radi ceo dan i tek onda pocinje sex.Radi pa prekine,radi pa prekine/na levoj ploci sam izmenjao sve el.kondezatore za 15vsredio sve kako treba al dzaba.kad nategnem plocu sa hibridom tek tada dobijem sliku.Skinem plocu ,skinem hibrid pocnem polako da skidam belu masu zalivenu po hibridu i posle dva sata muke napravim cistru situaciju prekida sam hibrid.Tada tel u ruke pa juri po celoj Srbiji/ima sve kina i sumljivog kvaliteta.ima ga i ASWOali i njihovo je kinesko i lose.Najbolja kombinacija polovna ploca sa ispravne plazme preletujes sredis kao u predhodnom i to radio.Samo mora da se dobro pogodi.Moja muka je bila uzaludna ciga, odustao kao nabavice plocu i donece i tu je bio kraj mojoj muci angazovanju,telefoniranju ,izgubljenom vremenu i sekiraciji.Uvukao se u minus samo tako da moras da radis ko konjina posle ako imas posla da izvadis stetu samo a o zaradi da i ne govorim.pozdrav?
-
- Expert
bijo sam ubjedjen da prekida Y bord dami je neko rekao da nije ni slusao ga nebi. banas od dosade nasao u skartu od garancija u servisu ispravan Y bord promjenim elektrolite donesem spojm kad opet isto. da neduzim dalje preletujem sve lemilicom na kontrolnoj ploci upalim poslije toga evo vec radi dva sata. jos da dodam da nisam dirao bga kolo.
-
- Administrator
Jesi li ga sredio ili ga jos testiras?