Mreza je podigla napone pa pocrkali delovi...izmedju ostalog i ton,kojeg nema,slika je ok,imam sve potrebne napone na IC za ton i dobija signal iz procesora al nema izlaza za zvucnike. Menjao sam IC i nista,nemam orginalan damp pa ako neko ima da probam i s tim..
IC za ton je LA17821 ja sam stavio LA7522,mislim da mu to nije problem...
tv: T-Vision
model: t-v2163tsf
sasija: gbjl7.820.199 (slinca PH02)
ima dva proc.:
IC: stv2246H
IC: st92195c7b1mcm
Hvala unapred!
[REŠENO] Potreban damp za tv T-Vision
-
- Expert
Reseno!
Hvala puno Dzimmy na pomoci,bio je odgovarajuci damp! Problem je bio i u njemu al tad sam dobio neki tih sum bez glasa... Dosta sam izmenjao u nf-u i nista. Otkacim Q702,samo emiter,i dobijem ton! Nema nekih posledica,al pri prebacivanju se cuje malo glasnije ton,na momenat,nije neka smetnja. Hvala jos jednom! Poz.
Hvala puno Dzimmy na pomoci,bio je odgovarajuci damp! Problem je bio i u njemu al tad sam dobio neki tih sum bez glasa... Dosta sam izmenjao u nf-u i nista. Otkacim Q702,samo emiter,i dobijem ton! Nema nekih posledica,al pri prebacivanju se cuje malo glasnije ton,na momenat,nije neka smetnja. Hvala jos jednom! Poz.
-
- Expert
Imam i ja problema sa tonom kod Quart 7222 na kome sam upisao novi damp musterija se danas zalila da mu ton prekida ima ga pa nema sad sumnjam na AN 17821 , malo na damp a elektrolite sam menjao u NF stepenu i u napajanju NF stepena pre nego sto je odneo tv mozda je neko imao ovakav problem a zamena koju je kolega upotrebio je OK
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Kolega miroslavmm,ako sumnjate na damp pokusajte da mu snimite jedan od ta dva za Neo koji su tu postavljeni da bi se ustanovilo dali je do toga ili je nesto drugo u pitanju.Sad neznam dali je tv kod Vas ili kod musterije.Mozda ga koristi preko resivera pa je moguce da mu je kvar negde na skart kablu ili u resiveru.Koji je bio prvobitni kvar pre zamene sadrzaja eeproma ?
Proveriti napone na izlaznom ic-u pa ako treba i zameniti ga radi provere.Pogledati ako radi preko tunera dali su svi kanali podeseni na BG normu.
Pozdrav.Jimmy
Proveriti napone na izlaznom ic-u pa ako treba i zameniti ga radi provere.Pogledati ako radi preko tunera dali su svi kanali podeseni na BG normu.
Pozdrav.Jimmy