1. Koliko je pametno prati plocu od daljinskog sapunom i vodom? Cuo sam neki tv serviser to radi, a ja imam dva problematicna daljinska koje licno koristim. Ne bi hteo da placam ciscenje ako je to tako jednostavno.
2. Kako proveriti ispravnost daljinskog preko mobilnog telefona? Ovo sam cuo od dvoje ljudi da su videli kako ljudi preko telefona proveravaju daljinske, jel ima neki poseban program za to ili ....? Ja imam s4 mini jer moze sa njim tako nesto da se radi?
pitanja u vezi daljinskog upravljaca
-
- Super Moderator
Daljinski mozes staviti i u masinu za sudove i oprati kao sto tanjire ali... dobro, ove je sala bila. :D :lol:
Za ciscenje daljinaca koristim cist alkohol, a da bi proverio sa mobilnim dali radi, ukljucis kameru na mobilnom i uperis ir diodu daljinske u kameru mobilnog i pritiskas dugmad na daljinskom i ako radi onda ces na mobilnom da vidis tu dioda kako trepce,(tj.lilavo svetlo). ;)
Za ciscenje daljinaca koristim cist alkohol, a da bi proverio sa mobilnim dali radi, ukljucis kameru na mobilnom i uperis ir diodu daljinske u kameru mobilnog i pritiskas dugmad na daljinskom i ako radi onda ces na mobilnom da vidis tu dioda kako trepce,(tj.lilavo svetlo). ;)
-
- Mlađi član
Ja sam jedan daljinski na kojem je bio problem sa dugmetom za pojacavanje rastavio i ocistio vatom i alkoholom (vata je bila nenormalno prljava) ali posle ciscenja nije se popravilo stanje sa tasterom za pojacavanje, a i taster "+" za programe nije radio, a pre ciscenja jeste :D . Ostali tasteri posle ciscenja su radili mnogo bolje nego pre.
Onda je taj daljinski moj cale odneo kod tv mehanicara da vidi oce li moce popraviti, covek uzeo rastavio i otisao u neku prostoriju, vratio i se i radi. Moj cale ga pita staje radio, a on kaze oprao sam ga sapunom i vodom i da je bio jako masan :) . Meni je to izgledalo jako smesno jer sam citao na internetu da se elektronika pere (ako je potrbno) samo destilovanom vodom, obcno se pere samo ono sto je bilo pod prljavom vodom, odnosno poplavi.
Tako da mi je jos uvek nepoznato sta je taj covek uradio jer meni sa alkoholom nije uspelo.
Onda je taj daljinski moj cale odneo kod tv mehanicara da vidi oce li moce popraviti, covek uzeo rastavio i otisao u neku prostoriju, vratio i se i radi. Moj cale ga pita staje radio, a on kaze oprao sam ga sapunom i vodom i da je bio jako masan :) . Meni je to izgledalo jako smesno jer sam citao na internetu da se elektronika pere (ako je potrbno) samo destilovanom vodom, obcno se pere samo ono sto je bilo pod prljavom vodom, odnosno poplavi.
Tako da mi je jos uvek nepoznato sta je taj covek uradio jer meni sa alkoholom nije uspelo.
-
- Super Moderator
Ja mislim da znam sta je taj majstor radio i tako i ostale kolege ali o tome necemo diskotovati jer nije za javnost,@zexxxx svati to kao poslovnu tajnu.
-
- Mlađi član
Vazi neka bude poslovna tajna ali to sto nije za javnost sigurno ima na youtube kao i vecina stvari samo sto ja nisam trazio, ni ne zanima me previse jer je drugi daljinski na pijaci 300 dinara ili oko 2,5 evra, kojeg sam takodje kupio za rezervu. :D
-
- Super Moderator
Gledaj dobru stranu, bar si naucio da proveris daljinski dali je ispravan, i mislim da je tema sa ovim zavrsena.