Tjuner za analognu i digitalnu tv

Forum za mobilne telefone i prijemnike
atom
Expert
Expert
Potreban mi analogno-digitani risiver da bi spojio na Lcd tv koji je donesen iz inostranstva i koji posjeduje samo NTSC sistem.Gledao sam kod nekoliko dobavljaca i oni imaju u prodaji samo dvb t risivere, ali posto zivim u Bosni i nema jos digitalnog signala tako da nemogu musteriji rijesiti problem.Dobro bi mi dosla neka informacija o nekom takvom uredzaju , marka-proizvodzac i model istog, da bi pokusao takvo nesto da nadzem u prodaji....,samo da napomenem da musterija ima u kuci kablovsku televiziju koja radi u analognom signalu..
nerminb
Expert
Expert
Jedino video rekorder koji u sebi ima ugradjen tuner, programe nadjes na video rekorderu i mjenjas ih preko njega, na video rekorderu prebacis sistem na NTSC. Imao sam nekoliko puta taj problem i tako sam ga rijesio. Pozz.
Zadnja izmjena: nerminb, dana/u 08 lis 2014 10:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Vladimir
Expert
Expert
Kontakt:
Najeftinije resenje posto se radi za analogni signal po meni je polovan video rekorder koji ima opseg za kablovsku,pa preko skarta u TV.
nele2222
Expert
Expert
Najbolje resenje je napraviti da TV radi bez ikakvih dodatnih "aber kutija" radi u PAL sistemu , ali nigde ne vidim tacnu oznaku TV-a koji pravi problem.
atom
Expert
Expert
znam za opciju sa videorekorderom, ali sam mislio da nema neki risiver sa opcijom digitalni i analogni , kao kod lcdeova, jer od iduce godine bi trebalo da se polako prelazi na digitalu, a i musterija bi rado uzela nov uredzaj, ....
nerminb
Expert
Expert
Ima, ali mislim da je skupo kao sam djavo. Zove se combo resiver, za zemaljsku tv, satelitsku tv i kablovku tv. A sto se tice digitale u BiH, bice tu iducih godina koliko god hoces, posto sam malo upuceniji u ovo, ali ovdje nije mjesto da se pise razlog, zasto se u BiH ceka na pocetak digitalizacije.
micot
Expert
Expert
slazem se sa kolegama da vam je najbolje i najjeftinije resenje vidorekorder,dok se i kod vas ne uvede digitalizacija,onda analogno ti ne treba,uzeces digitalni resiver,kod nas u makedoniju su negde oko 20 eur,sa USB da gledas i filmove,i izlaz preko scarta i HDMI.
nele2222
Expert
Expert
Koja marka i koji je tacan model televizora , po drugi put pitam ?
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
nele2222 je napisao/la:Koja marka i koji je tacan model televizora , po drugi put pitam ?
I ja sumnjam da su napravili TV samo za odredjena trzista. Verovatno u servisu moze da se aktivira opcija pal
nele2222
Expert
Expert
Ako je pravljen kao sto ga pravi SONY za americko trziste onda ne moze , ali i za to postoji resenje zameni se MB i onda radi kako treba :D
atom
Expert
Expert
televizor je TCL-model LE43FDHF3300 i donesen je iz Amerike...
nele2222
Expert
Expert
Koliko sam ja uspeo da vidim u servisnoj dokumentaciji taj KINEZ moze da se zavrsi da radi u PAL sistemu .
U njemu bi trebalo da je mainboard : 40-RSC803-MAD2XG ili pod oznakom 08-RSC8L01-MA300AA .
Ubacivana je ta ploca i u SANYO i mnoge druge.
atom
Expert
Expert
kako uci u servi meni, da bi promjenio ili mu dodao pal sistem...
nele2222
Expert
Expert
Postavi temu u podforum MULTIMEDIJA/SERVISIRANJE sa uredno popunjenim FORMULAROM i ja cu odgovoriti , ovde nije prikladno jer bi se time krsila pravila.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
nele2222 je napisao/la:Postavi temu u podforum MULTIMEDIJA/SERVISIRANJE sa uredno popunjenim FORMULAROM i ja cu odgovoriti , ovde nije prikladno jer bi se time krsila pravila.
Tema je na pravom mestu i slobodno odgovori.
Ovo je forum za prijemnike.

Kolega nije tražio nikakvu intervenciju na televizoru nego je tražio poseban prijemnik koji bi priključio na LCD a ovo je forum za prijemnike.
Ako želi intervenisati na samom tv-u onda neka postavi novu temu na multimedia sa svim podacima o tv-u i onda idemo dalje.

Pozdrav
atom je napisao/la:Potreban mi analogno-digitani risiver da bi spojio na Lcd tv koji je donesen iz inostranstva i koji posjeduje samo NTSC sistem.Gledao sam kod nekoliko dobavljaca i oni imaju u prodaji samo dvb t risivere, ali posto zivim u Bosni i nema jos digitalnog signala tako da nemogu musteriji rijesiti problem.Dobro bi mi dosla neka informacija o nekom takvom uredzaju , marka-proizvodzac i model istog, da bi pokusao takvo nesto da nadzem u prodaji....,samo da napomenem da musterija ima u kuci kablovsku televiziju koja radi u analognom signalu..
nele2222
Expert
Expert
Ulazak u servisni meni TV-uredjaja da bi se TV prebacio da radi u PAL sistemu ne pripada OVOM delu foruma.
Prema tome OVDE nije mesto da iznesem odgovor o tome kako uci u servisni meni TV uredjaja.
Ako cemo se pridrzavati pravila hajde onda da se tih pravila pridrzavamo svi , ja se pridrzavam i necu da mi se posle moze reci kako sam pogresio u ovom ili onom.
Verovatno ce bas taj ulazak u SM trebati jos kome pa neka to bude uredno slozeno , jer sve je veci broj kineskih NO NAME sasija u novim "odlicnim" uredjajima sa zvucnim imenima po cenama od 200-300eura.

Pozdrav
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Saćekaj da kolega postavi novu temu sa svim podacima o tv-u na forumu Multimedia servisiranje.
Ovde je bilo reči o kupovini prijemnika a ti sam si skrenuo temu sa kupovine prijemnika na popravak tv-a.
nele2222 je napisao/la:Najbolje resenje je napraviti da TV radi bez ikakvih dodatnih "aber kutija" radi u PAL sistemu , ali nigde ne vidim tacnu oznaku TV-a koji pravi problem.
Pozdrav
Odgovori