potrebna pomoc oko popravke elektronskog paljenja
-
- Expert
pozdrav svima.imam sledeci problem sa elektronikom radi na malom broju obrtaja nema snage. tu elektroniku je vec neko popravljo i ubacijo trijak btb15 600c. svaka pomoc dobro dosla. jos da dodam elektronika je od motora gilera 125ccm 10000 obrtaja.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
nadjoh da su koristili TIC106 i da sa njim lepo radi.
Evo korisnog linka sa semama i slikama svih mogucih paljenja. U gornjem levom uglu kliknete na proizvodjaca i videcete slike.
http://www.motelek.net/
Evo korisnog linka sa semama i slikama svih mogucih paljenja. U gornjem levom uglu kliknete na proizvodjaca i videcete slike.
http://www.motelek.net/
-
- Expert
pozdrav svima i hvala na pomoci, ubacijo sam tic106 i samo jednom sam uspijo upaliti dobijo 7000 obrtaja nije problem bio uopste do elektronike, glavni problem pomeni je taj sto iz namotaja prekida kada se pojave obadva napona na ulazu u elektroniku motor upali.
-
- Expert
nakon zamjene namotaja motor proradijo sat vremena sam vozijo normalno dosao kuci da prelemim sa kablov na plocicu jos po jednu zicu posto su kontakti dosta oksidirali od vlage, spojim prve tri zice normalno bez paste za lemljenje motor proradi normalno kad sam druge tri zice spojio stavijo samu pastu motor upalio i radijo jedan minut i ugasio se stavim tiristor bt151 650r samo upalio i ugasijo se ostaje blok kondenzator napunjen 2.2mf/400v. dali je moguce daje pasta napravila problem. jos da dodam ocisio sam pastu nitro, stavio novi tic 106m i da dalje neradsamo napuni kondenzator.
-
- Expert
Nema platina Zoki ovdje, a platine zamjenjuje tiristor. Jedan kalem služi za napajanje kao što rekoh, a uloga mu je da napuni kondenzator C1 od 2uF 400V. Drugi kalem služi da da signal na gejtu za okidanje tiristora i tada se kondenzator naglo prazni preko tiristora i primara T1 bobine pa se na sekundaru javlja visoki napon potreban za paljenje.
Nema veze ima ili nema platine.
Može optika,magnet ili bilo kakva promjena
"KALEM" je zavojnica a ovdje je "auto trafo"
Kao bobina.
U čemu je problem sa indukcijom trafo kao trafo.
Nema veze ima ili nema platine.
Može optika,magnet ili bilo kakva promjena
"KALEM" je zavojnica a ovdje je "auto trafo"
Kao bobina.
U čemu je problem sa indukcijom trafo kao trafo.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.