[REŠENO] Led TV Philips 32PFL3018K/12 nema svetlo ima ton

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
alexa_pg
Expert
Expert
Tacno je da najcesce budu neka od dioda u prekidu.
Medjutim, kako je opisan kvar "u TV-u na 1-2 sekunde "nešto zacvrči" " vise mi lici da nesto varnici prema masi tj. prema sasiji TV aparata.
Definitivno, kad otvoris panel znacemo sta se desava u njemu.
Alexa
alexa_pg
Expert
Expert
Koja slucajnost. Mozda ti pomogne u popravci.
Danas mi je dosao na popravku skoro isti TV (32PFL3008H/12) i otprilike isti kvar kao kod tebe. Stepeni za napajanje su isti.
Prvo, kod mene, uopste nije radio inverter pa je na izlazu iz njega napon bio 24V. Imao sam citavu plocu, prikljucio je i sad se ponasa na sledeci nacin. Napon izmedju pina 1 i pina 2 LED konektora je oko 48V. Napon prema masi je 100V. Aparat proba da ukljuci pozadinsko svijetlo, isto se pojavi na kratko, kao blic od fotoaparata, tako dva puta i iskljuci se.
Pretpostavljam da je jedan LED niz u panelu u prekidu.
Uglavnom, ponudio sam stranki popravku za odredjeni iznos pa cekam saglasnost da rasturam panel.

Kako kod tvog TV-a nema nikakvog svjetla, pretpostavljam da je u panelu zajednicki kvar za LED nizove ili je na svakom po neka dioda u prekidu.
Alexa
milenko
Expert
Expert
I ja čekam da se vlasnik vrati sa puta za 2-3 dana,u vezi dogovora oko popravke.Pre postavljanja ove teme, rekao sam mu, da sumnjam na panel i da je to ozbiljniji kvar a pošto nisam bio 100% siguran nisam mu mogao ništa reći o ceni popravke.Pozdrav !
milenko
Expert
Expert
Panel otvoren, ima ukupno oko 20- tak led dioda u 2 reda.Jedna od led dioda u nizu je bila u prekidu, ista je premostena sa licnom i TV RADI ! Slika je super.Stavljam ga na testiranje !?
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Nemoj to da radis, nadji drugi led i promeni jer ubrzo ce da ti se vrati, svi ledovi koji su vezani redno sad rade na vecem naponu.
sigurno se neka zica otkacila...
alexa_pg
Expert
Expert
Prava stvar je da se umjesto neispravne LED ugradi druga. Ako se ima, ovo nije komplikovano uraditi.
Medjutim, nije strasno ni jednu diodu prespojiti. LED drajver ce i dalje da ogranicava struju kroz diode. Ako ima dvadeset dioda i sve su vezane serijski, prespajanjem jedne od njih napon ce se teoretski povecati za 3.5V ali kad se to raspodijeli na sve diode doci ce na svaku po 0.15V vise sto je zanemarljivo. Tako malo odstupanje ce sam drajver da regulise. Prespajanje vise dioda, na bilo koji nacin, ne dolazi u obzir jer ce i slika na tim mjestima biti tamnija.
Alexa
lafonso69
Expert
Expert
Neverujem da drajver regulise,naravno de ce struja u toj grani porasti i diode ce jace svetleti u odnosu na ostale redove, a one ne podnose dobro ni mala odstupanja napona. Najbolje je postaviti diodu.
milenko
Expert
Expert
Ne znam sta da radim? Nemam ni jednu LED diodu,zato je i prespojena, nepoznate su mi njene karakteristike t.j.napon na kome radi i snaga ? Vizuelno je kao ona u trakama sto se masovno koristi za osvetlenje i dekoraciju na 12V,pljosnata tanka, zuta a sija belo i prko nje pvc socivo.Dali bih mogao staviti jednu od tih sa trake sto se prodaju na metar ? Evo slika sa neta koja je skoro ista kao kod mene.A i panel nije bilo lako rastaviti ! Help! Pozdrav!

http://static.elitesecurity.org/uploads ... %20LED.jpg
alexa_pg
Expert
Expert
Ja ne bih nista dirao sada. Ostavi ga tako.
Ako bas hoces da mijenjas tu diodu istu mozes kupiti na sledecem linku. Komad je 5 eura

Kod: Označi sve

http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=156&t=27738
Jedna LED dioda sa difuzorom i štampanom vezom (trakom), odsečena sa kompletne trake na istom rastojanju između dioda.
Zamenu neispravne diode izvršiti tako što se odseče deo štampane trake sa diodom koja je neispravna i umetnete i povežete zamensku diodu. Naravno morate od dole naneti i novog lepka.
PS. Ovo nije reklama vec pomoc kolegi da zavrsi TV.
Alexa
milenko
Expert
Expert
Sad na ovom linku sto ga je kolega alexa_pg postavio vidim da se na jednom segmentu nalazi 11 LED dioda. Na panelu kod mene ima potpuno isto takva 2 segmenta , sto znaci da se u panelu nalaze 22 Led diode redno vezane (a ne 20),(posto nisam bio siguran za tacan broj dioda napisao sam 20-tak!),sto znaci da sada sija 21 led (umesto 19 kako sam prethodno napisao),pa je i povisen napon kako je alexa_pg teoretski izracunao 0,15V po diodi ,jos manji ,cca 0,10V po diodi ,sto naravno nije dobro, ali bi mozda "moglo da prodje"!?
alexa_pg
Expert
Expert
Kao sto rekoh, ja bi to ostavio tako a konacnu odluku donosis ti.
Zamjenom diode niko ti ne garantuje da sjutra nece pregoreti neka druga dioda. Kvalitet materijala je uzasno los. Ovdje treba posebnu paznju obratiti na hladjenje dioda. Kao sto je kolega napisao u svom oglasu, diodu treba zalijepiti termoprovodnim lijepkom da se bolje hladi. Ovo vazi i za sve ostale diode na traci. Provjeriti im hladjenje.
Alexa
Zoxy
Mlađi član
Mlađi član
Led drajveri obicno regulisu struju, a ne napon.Bar kod led rasvete.Izmerite napon na ispravnom nizu i na tom "prespojenom".Ako se razlikuje onda je OK.
dell
Expert
Expert
Mozes dodati u nizu 2-diode ispravljacke.
ili ih staviti umesto izgorene led .
Time ce kompenzovati na diodama taj povisen napon ... :D
Zadnja izmjena: dell, dana/u 16 vel 2015 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Vladimir
Expert
Expert
Ne bih da baksuziram,al cim je jedna otisla onda su i druge pri kraju,vracali su mi se posle mesec-dva,jedino ako mozda nije imala dobro hladjenje :roll:
milenko
Expert
Expert
alexa_pg je napisao/la:Kao sto rekoh, ja bi to ostavio tako a konacnu odluku donosis ti.
Zamjenom diode niko ti ne garantuje da sjutra nece pregoreti neka druga dioda. Kvalitet materijala je uzasno los.
Odluka doneta.Ostavljam ga ovako.TV je radio 12/13 meseci (iz Nemacke),"jos je pod garancijom" (vlasnik nema racun pa mu je ne priznaju) a diode vec crkavaju !Zahvaljujem se Svim kolegama na ucescu u resavanju ovog problema.Pozdrav.
mael13
S obzirom da imam isti TV sa potpuno istim problemom, da li mi neko moze reci da li je veliki problem izvrsiti otvaranje panela(na sta treba obratiti paznju) i izvrsiti zamjenu LED dioda na istom.
Pocetnik sam u ovom poslu i nemam iskustva sa LCD LED TV.
Hvala puno.
Vladimir
Expert
Expert
Drugarski savet da ne cackate nista,da ne bi kupovali novi panel...
mael13
Hvala za odgovor, danas sam ipak predao TV servisu na popravak.
alexa_pg
Expert
Expert
slika
Pametno ste uradili.
Alexa
milenko
Expert
Expert
Led TV Philips 32 sa premoštenom pregorelom led diodom još uvek radi.Panel ovog TV-a je veoma rizično rastavljati! Kolega @mael13,delim mišljenje kolega Vladimira i alexa_pg.Pozdrav!

Trenutno korisnika/ca: BgO, Claude [Bot], Zoki i 1 gost.