[REŠENO] TV AIWA A205 KER VN TRAFO
-
- Expert
- Kontakt:
TV AIWA A205 KER probio HIS tr D1427 i puno Hladni lemova po sasiji.Posle lemljenja i zamene tranzistora D1427 TV proradio ali shishti VN TRAFO oznaka 84-lb2-606-01. Trafo je neko zalio silikonom ili sl. i verovatno je tako radio neko vreme.TV sada pomalo gubi boju nema ton(osd pokazuje +- crtice).Molim kolege za pomoc koji trafo staviti.Orbit nemoze da nadje koji je to trafo pa prema tome ni zamenu HR.Potreban mi je VN trafo a BRINU me i gore pomenuti simptomi(boja ,crno bela slika,ton..)Ako neko ima trafo da mi javi cenu .
-
- Expert
- Kontakt:
Postovane kolege VN trafo je prestao da shishti posto trenutno nemam drugi zalio sam ga silikonom za svaki slucaj.Sada mi je ostao problem sa tonom i slikom.Ton je sa TA8207k koje je ispravno ima brum i L R chanal.Pre njega ide upc 1406h ima napajanje 12v ton dolazi do njega pin 4i6 ali ne izlazi na 3 i 7.Slika povremeno gubi boju bio je podesen na AUTO stavio sam na PAL ali isto ima boju pa nema.TV je nisam siguran sasija TV 15 ima TA8759BN.
-
- Expert
- Kontakt:
RESENO Problem je bio u hladn.lemovima na TA 8759BN,dobio sam ton slika ne gubi boju.Ostaje slaba tacka zakrpljeni VN trafo.