DVB-T2 prijem signala i oprema
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Na sta su se zalili i zasto si morao sve da ih resetujes? Ja sam ih postavio preko 200 kom, nemam problema sa njima.
-
- Expert
Ova pitanje bi mozda moglo da ide i u servisiranje
Ali ovde cu jer se tice prijema signala i radi se o dva tv-a...
Tv crt Vivax se pokvario,problem C u sekundaru.resen i vracen.
Sad kad se prikljuci SetTopBox(pre kvara je vec koriscen i sve je bilo ok) slika se krivi- iskosena,nema tona,desava se kao da gubi sinhronizaciju...Proban i drugi STB,isto se desava.Na skart-cinc ima sliku ali nije dobra,bez boje,reljefna...
Tipka TV/AV uredno reaguje ,kada se prebaci na EURO AV prijem iskrivnjena slika a na AV samo crn ekran. PAL,RGB,NTSC u meniju prebacivani nema promena.
Jel problem u dampu ili...?
Juce mi donet tv sa istim problemom ali samsung. Ne znam na koji fazon ali posle par skidanja i vracanja skarta slika dosla normalna.
Na oba tv prelemljeni skartovi.
Ali ovde cu jer se tice prijema signala i radi se o dva tv-a...
Tv crt Vivax se pokvario,problem C u sekundaru.resen i vracen.
Sad kad se prikljuci SetTopBox(pre kvara je vec koriscen i sve je bilo ok) slika se krivi- iskosena,nema tona,desava se kao da gubi sinhronizaciju...Proban i drugi STB,isto se desava.Na skart-cinc ima sliku ali nije dobra,bez boje,reljefna...
Tipka TV/AV uredno reaguje ,kada se prebaci na EURO AV prijem iskrivnjena slika a na AV samo crn ekran. PAL,RGB,NTSC u meniju prebacivani nema promena.
Jel problem u dampu ili...?
Juce mi donet tv sa istim problemom ali samsung. Ne znam na koji fazon ali posle par skidanja i vracanja skarta slika dosla normalna.
Na oba tv prelemljeni skartovi.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Probaj na risiveru da promenis video izlaz. Vidi da li je RGB ili CVBS. Probaj na oba nacina. Ako ne pomogne otvori temu za taj TV.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Bear, Net i ostali risiveri iz te fabrike (verovatno i OrionTelekom) koji koriste isti daljinac ne mogu da se zakace na TV Toshibu. Daljinski se ukrstaju i desi se konfuzija :D
-
- Expert
- Kontakt:
Tv Star DVBT-2 model:T2-517 ne mogu uhvatiti ni jedan kanal .Prdajnik C.Čot U instalacionom uputstvu piše Pazite da "kvalitet tabla" je više od 70% !Ovde ima 1." kvalitet tabla" i 2." jačina" i obe su 0% !Probao i na drugom TV isto neće.Sa Bear, Xwawe,Prosto nisam imao problema.
-
- Expert
- Kontakt:
Iako se predajnik vidi ( nekih 15-20km ) treba antena sa pojacivacom i onda radi.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Denver, Net, Bear, neke vrste Stronga i ostali koji koriste isti daljinac ne mogu na Quadro Led-28N41. Na dugmetu Menu od Quadra vraca risiver na fabricka podesavanja bez da se kuca sifra. Nekad ce nam to trebati, kada neko bude promenio sifru risivera i zakljuca ga :D
-
- Expert
Potrebno je da u meniju STB-a ponovo uradis automatsko skeniranje ili ti pretragu i to je to.
Za tri meseca, ovo je drugi put da nestanu programi ili se poremete u smislu da neki ode na drugo mesto pa se tv Panonija 'zove' B92 itd...
To sam vec spominjao, bez obavestenja to urade,da bar upozore i objasne zasto to tako rade...?!
Ljudi zovu ne znaju kako da traze ponovo programe-koji znaju u cemu je problem, drugi napadaju prodavce gde su kupili risiver,cackaju antene...
Za tri meseca, ovo je drugi put da nestanu programi ili se poremete u smislu da neki ode na drugo mesto pa se tv Panonija 'zove' B92 itd...
To sam vec spominjao, bez obavestenja to urade,da bar upozore i objasne zasto to tako rade...?!
Ljudi zovu ne znaju kako da traze ponovo programe-koji znaju u cemu je problem, drugi napadaju prodavce gde su kupili risiver,cackaju antene...
-
- Expert
Mozda da probate sa drugim risiverom,
a ti navedeni programi koje imate kod mene se nalaze na odasiljacu: 546000KHZ
Ostali koji nedostaju su bili na tom istom,od ponedeljka su na 498000KHZ
Koliko sam video ovih dana na terenu,tu sad nastaju veliki problemi.
Lose dzeksne,los koaksialni kabel, slabi kontakti, pojacivaci antena... Zbog svega ovoga za vreme analgnog signala se slika mogla gledati sa malo ili puno snega. Digitalnizacijom, ili ima sliku ili nema, STB risiveri "ne prastaju" bas...
a ti navedeni programi koje imate kod mene se nalaze na odasiljacu: 546000KHZ
Ostali koji nedostaju su bili na tom istom,od ponedeljka su na 498000KHZ
Koliko sam video ovih dana na terenu,tu sad nastaju veliki problemi.
Lose dzeksne,los koaksialni kabel, slabi kontakti, pojacivaci antena... Zbog svega ovoga za vreme analgnog signala se slika mogla gledati sa malo ili puno snega. Digitalnizacijom, ili ima sliku ili nema, STB risiveri "ne prastaju" bas...
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Skeniraj 24-ti za kanale sa nacionalnom frekvencijom.ursuss je napisao/la:skenirao sam ponovno 30 kanal, ali ima samo 6 programa..evo konkretno:
rubin, santos, novosadska tv,tv sremska,tv most,panonija, i ništa više... ne znam da li je otišlo na neki drugi kanal...
Mux1 - kanali sa nacionalnom frekvemcijom
Mux2 - Lokalni kanali
Mux3 - Kanali koji ce da se placaju
Raspored kanal ovde: http://www.etv.rs/87-etvakcije/259-zavr ... talizacije