[REŠENO] Plazma LG 42PC1R bleda slika

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovan74
Expert
Expert
TV : LG
model: 42PC1R-zh
chassis: PP62A
board: 6231419mf ic XD8662
board ZSUS: 42&X3 ; partno:6870qzh004b
panel: PDP42x30201

Kvar: Slika bleda,reljefna,sa prelivanjem boja po svetlijim povrsinama.Ton ispravan.
Nasao sam neispravan os FS1 t4A na Zsus ploci(fali na slici,pored dzeka),pa sumnjam da je tu kvar. Kada stavim drugi OS,tv nece da radi,cuje se da ukljuci,ali se odma i iskljuci,OS ne crkne! Izvadim OS tv radi sa bledom slikom...
Koliko sam video naponi su dobri,na os FS2 je 60V,za ovaj sto je crkao os FS1 je predvidjen napon na 188v,i taj napon imam.
Pa ako neko ima semu za ovu Zsus plocu da se bavim trazenjem kvara(nasao sam semu na netu ali nemam za taj modul),ili je u pitanju taj hibrid,ili sta li je vec ispod ovog hladnjaka na toj ploci pa da se ne zadrzavam ako je neko imao ovaj problem... Elkosi provereni,ispravni.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Hibrid je neispravan
Radovan74
Expert
Expert
Da li je samo do njega,ili moze jos nesto biti... Pitam da se ne bi desilo ako zamenim,da ponovo ode...
Hvala
Radovan74
Expert
Expert
Narucio sam hibrid,mislim da ce sutra ili prekosutra stici.Taman da elektrolite izmenjam.A ne znam kakvog je kvaliteta hibrid,prvi put sad narucujem,ali iz proverenog servisa je.
I, gp elektronics,moze li link za te iz ASWU-e,ili nesto slicno,ne znam za njih.
dada
Stariji član
Stariji član
Radovane gde si narucio hibrid ako nije tajna

pozz
Radovan74
Expert
Expert
Pa nije tajna... u Petrovaradinu,majstor Branko.
Hvala GP.
Radovi
Expert
Expert
Da ne zapocinjem novi post,koji su najcesci uzroci crkavanja hibrida na ysusu kod ovih plazmi?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Radovi je napisao/la:Da ne zapocinjem novi post,koji su najcesci uzroci crkavanja hibrida na ysusu kod ovih plazmi?
Oslabljeni kapaciteti-elektroliti.Plazme su "grejalice" i zbog visoke temperature koja se stvara u unutrasnjosti kucista prvi stradaju i onda zbog lose filtracije i nestabilnih napona stradaju hibridi.Zato posebno kod tih tv-a posle tri godine koriscenja treba menjati skoro sve elkose da bi se hibridi sacuvali.Ti hibridi u 99% slucajeva stradaju kod plazmi koje su prosle 5 godina koriscenja.
Zato ih na zapadu bacaju cim im prodje garantni rok od tri godine a nasi gastarbajteri ih sakupljaju po smetlistima i nama ih
prodaju :) (u redjim slucajevima i poklanjaju)
Pozdrav
Radovan74
Expert
Expert
Problem resen zamenom hibrida, elektrolita gore navedenih i jednim na zsus ploci c50 330mikro za 15v.
Hvala na pomoci.
Poz.
Odgovori