TV donet sa suzenom slikom po sredini ekrana za oko 15 cm, sa pov.linijama bez slike sa prekidajucim tonom u smislu pucketanja na svakih o5.sec, i bez i sa signalom.
Pucketanje nije od VN vec je vezano sa navedenim kvarom.
Prvo sam premerio sve radne napone koji su u redu bez značajnijih odstupanja, probao sa da podesim G2 zbog pov.linija u tom momentu TV normalno proradi nastelujem G2
na normalu i sve OK. Odakle kvar potice nemogu da dokucim, kompletno MF sam prelemio posebno smd kond.izvod nozica IC.e kola, zamenuo par elkosa,na B platini sam
takodje zamenuo 3 elka sve su svemu TV radio na probi par dana bez problema, stranka TV odnela da bih nakon 5 dana ponono se javila sa istim kvarom i sada je na stolu
ali nista nemogu naci zbog čega se ovo desava TV radi u istom rezimu zbog cega je donet ne pomaže ni stelovanje G2 koji se korektno da menjati, katode blokirane na oko
45 V, zamenuo sam i tr,u vert.bc 337, i tu sam stao ako neko ima bilo kakvu ideju ili je imao ovakav kvar bio bih mu zahvalan na pomoci.
PHILIPS 28PT450A/00 Sasija GR2.2
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Imadoh taj kvar, a evo dva dana vec pokusavam da se setim ali ne ide. Znam da je neka glupost. Podigni otpore na RGB plocici i premeri. Probaj da zamenis i izlazne BF-ove. Tu je negde greska, bez obzira sto je suzena slika.
-
- Expert
Kolega TVzmaj cim zavrsim krečenje kuce krecem u akciju pa cu i to proveriti, mada sam ja na pocetku kada sam ga uzeo nasao na B platini 3kom.elka jedan od 47mf, koji je iscurio ostala dva sa losim Q faktorom ali i posle zamene isto, ovo sto ste mi predlozili i to cu odraditi pa cu videti jer sada nije u pitanju bilo kakva zarada vec cista zaintersovanost sta toliko zna da ometa rad RGB izlaza.
Pozdrav Hv na sugestijama ponekada i to puno znači....čujemo se jos po ovom pitanju...
Pozdrav Hv na sugestijama ponekada i to puno znači....čujemo se jos po ovom pitanju...