Producer/Proizvođač -TOSHIBA=VESTEL
Model No/Oznake modela -32W1333DG
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB95S-1 V.1
LVDS/TCON -E302988
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25L1606E
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -VES315WNDL-01
Power supply(SMPS)-17IPS11-R4
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Blinka zelena/crvena LED.Sumljam na sadržaj Flasha.Ako netko ima molio bi da postavi.
Ako netko ima bodova na http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 9#15045879
Hvala.
[ODUSTAO] TOSHIBA 32W1333DG
-
- Expert
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
sigurno se neka zica otkacila...
-
od dumpelektroda.pl
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Hvala.
Potpuno isti sadržaj.
Isto se ponaša.
Nešto mi ne valja sa matičnom.
Potpuno isti sadržaj.
Isto se ponaša.
Nešto mi ne valja sa matičnom.
-
- Expert
Stvarno ne mogu da cutim vise , puci cu !
Da li mi koji se ozbiljno bavimo ovim poslom pisemo mozda nerazgovetno ili nekim jezikom na kom nas ne razumeju ?
Svaki TV sa VESTEL sasijom uglavnom mora da se podigne odgovarajucim softverom sa USB ili sa VESTEL MB tool preko SCART , postoji nesto sto bi moglo da se nazove uparivanje ID unutar samog CPU , ako nisu isti ID brojevi na spisku u CPU NIKAD NECE BOOTOVATI !!!
To sto je mozda nekom uspelo da prebaci samo sadrzinu SPI i da uredjaj proradi je cista sreca !
Za taj TV postoji SW na USB , tacno po modelu i oznakama !
Da li mi koji se ozbiljno bavimo ovim poslom pisemo mozda nerazgovetno ili nekim jezikom na kom nas ne razumeju ?
Svaki TV sa VESTEL sasijom uglavnom mora da se podigne odgovarajucim softverom sa USB ili sa VESTEL MB tool preko SCART , postoji nesto sto bi moglo da se nazove uparivanje ID unutar samog CPU , ako nisu isti ID brojevi na spisku u CPU NIKAD NECE BOOTOVATI !!!
To sto je mozda nekom uspelo da prebaci samo sadrzinu SPI i da uredjaj proradi je cista sreca !
Za taj TV postoji SW na USB , tacno po modelu i oznakama !
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Bas tako, kod Vestela nikad ne uspeva menjanje sadrzaja memorije spi fleseva, uvek mora da se ubaci odgovarajuci softver preko USB (ukoliko se nema fabricki JIG) i to tacno odredjen prema nalepnici na MB.
-
- Expert
Hvala na savjetima.
Aparat od groma dobio po HDMI_u.
Vraćen stranki.
Odustao.
Aparat od groma dobio po HDMI_u.
Vraćen stranki.
Odustao.
-
- Mlađi član
gde se moze naci softver za vestelove shasije,recimo meni bi trebao za:17mb82s 10090216
-
- Expert
-
- Mlađi član
ma na tom linku sam bio samo mozes da skines loader,ali posebno firmer za usb po modelu ,ja to tamo ne vidim.
a lik na youtube koji je pprikazivao proceduru usb nadogradnje,pokazao je u jednom trenutku spisak sa vestelovog sajta raznih firmera za ovu plocu,ali ja to ne vidim na ovom linku nigde.
a lik na youtube koji je pprikazivao proceduru usb nadogradnje,pokazao je u jednom trenutku spisak sa vestelovog sajta raznih firmera za ovu plocu,ali ja to ne vidim na ovom linku nigde.
-
To ima na ovom linku https://www.vestelservice.com tehnicka podrska za one koji kupuju kod njih televizore.Ja imam login i udjem ali nikako nemogu da nadjem nijedan softwer kada trazim uredjaj po modelu ili serijalu ili part nr. uvijek mi izbacuje gresku da ne postoji takav uredjaj.
-
- Expert
Postoji li rijesenje da se upise soft. ako tv nece da upali, tj. samo prebacuje crvena-zelena LED? Opisane procedure na toshiba sajtu podrazumjevaju ulazak u menu...
-
Snimi softwer na usb stick ukljuci ga u tv a onda na daljinskom stisni tipku OK i drzi je stisnutu tv ukljuci u struju.Dobro bi bilo da imas usb stick sa led diodom da blinka kada se sa njega citaju podatci tako da znas jeli tv kopira u sebe filove.