Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -VIVAX LED TV-32LE70
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -TP.SIS231.P83 C13116
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25Q64B
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -?
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Potreban mi je flash za ovog Vivaxa. Pojavi se logo Vivax i nakon 20-tak sekundi se ugasi i tako unedogled. Probao sam flash koji sam skinuo s ovog foruma (tema Colossos sa istim m.bordom) i radi na ručne komande, ali ne radi daljinski.
[RIJEŠENO] VIVAX LED TV-32LE70
-
- Expert
-
- Expert
Probaj kolega ovaj od Led tv FUEGO
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Mlađi član
Ja kod ovog kvara uvek uspem da popravim tv kada iscitam damp iz zabagovane fles memorije i ucitam u novu fles memoriju.U 80% slucaja uspe.
-
- Expert
Nabavio sam u međuvremenu originalni flash i ubacio ga u TV i sve je bilo OK (pronašao DVBT programe radi daljinski...). U međuvremenu je nestalo struje i sada imam tona, ali nemam slike, nema OSD. Istražujem kako se može ubaciti flash u njega preko USB-a bez skidanja 25Q64. Naravno kada sve otkrijem objavit ću i originalne flashove za ovaj model (ima ih dva).
-
- Expert
Poslao sam ti nešto na privatni mail jer je fajl veliki
-
- Expert
RIJEŠENO. Postavljam obje verzije flasha (softwarea). Stavio sam ver 2 (iako mi se čini da su obje veoma slične) i sve radi. Što se tiče nestanka slike o kojem sam pisao, ja sam napravio grešku. Naime nakon što je nestalo struje, da napravim nešto "korisno" zatvorio sam LCD, kad je došla struja TV nije imao sliku pa sam to povezao sa rasprogramiranjem flasha...Međutim vidio sam da se nosač pričvrščuje sa 4 vijka od kojih su dva za cca 5mm kraća i MORAJU ići u gornji red jer ako se stavi duži vijak u gornji red(što sam ja napravio) on dodiruje t-con bord i nema slike!? Imao sam sreću što što nisam uništio t-con.
Zahvaljujem svima koji su se uključili u raspravu.
Zahvaljujem svima koji su se uključili u raspravu.
-
- Expert
...i ver 1 koja je identična flashu koji mi je poslao kolega robert
-
- Mlađi član
Ima i treca verzija za ovu plocu i sve su slicne samo sto moze da bude da slika ne valja kao kad ne radi gama korekcija.
A ima ovaj model i sa plocom T.MSD309.8B i tu je flash W25Q32 znaci skroz druga prica.
Malo saraju da nam razbiju monotoniju
A ima ovaj model i sa plocom T.MSD309.8B i tu je flash W25Q32 znaci skroz druga prica.
Malo saraju da nam razbiju monotoniju