Led diode AliExpress

Forum za alate i opremu servisa
slicko5
Stariji član
Stariji član
Postovane kolege vidim u ponudi na Aliju brdo nekih LED dioda,pa me zanima dali ste narucivali za servis i kakog su kvaliteta i koje su dobre.Dosad sam menao sa trake sekao i ugradjivao lakse je zameniti diodu.Zanima me vase iskustvo.Unapred zahvalan....
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 26 kol 2016 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Ispravljeno od AliEkprees u AliExpress
KD electronic
Expert
Expert
Vidim da ti se nitko ne javlja pa evo da ti malo pomognem,...

Pogledaj ovdje što prodaje Amerikanac na e-bayu (po znatno većoj cijeni), naravno, radi se o ledicama za backlight:

http://www.ebay.com/itm/5pcs-LED-for-TV ... SwU~FWD0oE

http://www.ebay.com/itm/5pcs-LED-for-TV ... 1618472936

http://www.ebay.com/itm/5pcs-Samsung-LE ... 1eaad09123

http://www.ebay.com/itm/5pcs-LG-Innotek ... 21095ab399

To su kvalitetne ledice i takve će ti u načelu i trebati,... nađi iste na AliExpressu i riješio si problem.
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 26 kol 2016 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Ispravljeno od AliEkprees u AliExpress
slicko5
Stariji član
Stariji član
Zahvaljujem kolega DC elektronik na odgovoru narucujem pa cu videti kako se ponasaju......
tomislav1
Expert
Expert
Osobno naručujem ove LG sa aliexpresa (stavljam ih na Vestelove i LG-ove trake), link: http://www.aliexpress.com/item/LG-LED-B ... 282.xNxWzH
Zoki_vz
Ove koje koristi Tomislav te koristim i ja ,,,te su ok..
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Isprike što oživljavam stariju temu, no potrebne su mi LED diode za Samsung panel LTA320AP33 iz Vivax LED TV-32S50D, pa me zanima hoće li ove što je @tomislav1 linkao biti ok za Samsung? Dali je netko zna neke koje bi pasale za takav ili siličan samsung panel? Hvala.
Mijenjam pravne savjete za poduku iz osnova elektronike...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Mene isto zanima koliko su sigurne te diode sa aliexpressa?
Ja to resavam kupovinom TV-a sa polupanim displejem. Takav TV otkupim veoma jeftino a pored dioda ostane mi i sva elektronika.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
slicko5
Stariji član
Stariji član
Ja sam dobio od Alija i ugradjivao sam i super su se pokazale nisam imao reklamaciju bolje mi je to nego da secem traku i krpim i nastavljam.Da napomenem kupio sam diode koje su 10$ i 18$ ima i jeftinih ali nisam hteo da rizikujem to je moje iskustvo ako ima neko drugo nek objavi pozdrav...
tomislav1
Expert
Expert
Moja iskustva s diodama za koje sam dao link su odlična. Ugradio sam ih preko 100 kom u razne trake (LG, Vestel, Samsung) i zasad mi se nije vratio nijedan TV na kojem sam ih mijenjao (prve takve diode sam stavio prije cca 4 mjeseca). Te diode su 1W i 100 lm i jedini "problem" koji sam imao je da je na mjestu gdje je ta nova Led dioda panel malo svijetliji (ne uvijek i ne kod svih traka).Taj problemčić sam riješavao preljepljivanjem trake selotejpa preko difuzora...Za kraj ono najvažnije o čemu je već bilo riječi..Smanjiti pozadinsko osvijetljenje nakon popravka (preko OSD-a i/ili u S.M.-u), jer kod gotovo svih LED-ova koje sam radio pozadinsko osvijetljenje je bilo podešeno na max. vrijednost!?
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Ako nije problem slobodno daj link kojih si točno kupio. Jer ja sam trazio po aliju i dosta teško se nađe, jednostavno ne izbacuje rezultate, da nije tomslav1 dao link ne bih našao.
dell
Expert
Expert
Uzimao sam jeftine i i odgovarajuce ,rade ok! Oko 100 komada sam zamenio...

Sa polovnim diodama sam imao problem i da se vrate ponekad nakon pola godine!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
nele2222
Expert
Expert
@ dell
Ja na ovoj tvojoj slici vidim samo jedno pomocno sredstvo za koje smem da garantujem , a ove LED manje vise sve uglavnom rade kad se odradi posao kako treba.
Pozdrav svim ucesnicima
milenko
Expert
Expert
nele2222 je napisao/la:@ dell
Ja na ovoj tvojoj slici vidim samo jedno pomocno sredstvo za koje smem da garantujem , a ove LED manje vise sve uglavnom rade kad se odradi posao kako treba.
Dvokomponentno lepilo!
nele2222
Expert
Expert
@milenko
Da , bas to "dvokomponentno lepilo" :D
Pozdrav svim ucesnicima
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
tomislav1 je napisao/la:Moja iskustva s diodama za koje sam dao link su odlična. Ugradio sam ih preko 100 kom u razne trake (LG, Vestel, Samsung) i zasad mi se nije vratio nijedan TV na kojem sam ih mijenjao (prve takve diode sam stavio prije cca 4 mjeseca). Te diode su 1W i 100 lm i jedini "problem" koji sam imao je da je na mjestu gdje je ta nova Led dioda panel malo svijetliji (ne uvijek i ne kod svih traka).Taj problemčić sam riješavao preljepljivanjem trake selotejpa preko difuzora...Za kraj ono najvažnije o čemu je već bilo riječi..Smanjiti pozadinsko osvijetljenje nakon popravka (preko OSD-a i/ili u S.M.-u), jer kod gotovo svih LED-ova koje sam radio pozadinsko osvijetljenje je bilo podešeno na max. vrijednost!?
Hvala tomo, hvala svima, naručit ću ove, vidim i da su na aliju sve pozitivne ocjene tako da sumnjam da moze bolje od ovoga. Nekako mi se zamjena LEDica čini puno elegantnije rješenje nego krpanje s druge trake, naravno ako izuzemno zamjenu istom trakom.
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Samo da javim - LEDice koje je tomo linkao stigle, zamjenjene u Vivax LED tv32s50d, pašu savršeno, nisu svjetlije, tako da mogu preporučit!
MiljanS
Stariji član
Stariji član
Da odgovorim i ja. Takodje koristim diode kao tomislav, iz kine. Stavljam ih u sve panele (gde idu diode 3-3.6V). Na nekim panelima ima razlike u boji svetlosti ali to se ne primecuje kad se stave folije i displej. Za sada nema reklamacija.
dell
Expert
Expert
Nisu to sve diode koje postoje ima i drugih jos! Kao 6v dual diode jako male. Ima ih jos....
pretor
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Evo da preporučim samo kad smo još na temi:

http://www.aliexpress.com/store/936602

Čovjek ima sve moguće LEDice za panele. Jučer trebao za Sharp panel iz jednog Philipsa - identične naručio od tog trgovca(to je isti kojeg je tomo prvo preporučio i koje sam već kupio).

Masa LEDica je tamo, uz malo truda vjerujem da se može pronaći odgovarajuća za gotovo svaki panel(dobre su slike pa se i viualno da usporedit) - pa bolje zamjenit odgovarajućom nego da bude reklamacija.
Toma
Expert
Expert
21. jula 1969 "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo" !
Ali naravno sve se podrazumeva!
Ko će da ispravi naslov teme pitanje je sad !
Molim Admine da ovaj post ostane, ali ne radi mene...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Toma, dana/u 26 kol 2016 10:31, ukupno mijenjano 3 puta.