[REŠENO] Kako otvoriti folder?(Access is denied)

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Posle ugradjivanja diska u drugi PC ne mogu otvoriti za mene veoma vazan folder.Taj prethodni je otisao na smece zbog kvara na podnozju procesora.Svi ostali folderi se otvaraju sem jednog koji je velicine oko 30 GB.Prikazuje se da je prazan i na svaki pokusaj otvaranja,rename ili copy ispisuje "Access is denied".Antivirusni program ga prepoznaje,skenira ga u potpunosti i ne pronalazi viruse.Postoji li neki program kojim bi ga mogao otvoriti?
Ako je neko od kolega resio slican problem,zamolio bih za pomoc.
Unapred hvala
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Ja bih probao sa nekim drugim operativnim sistemom. Probaj sa nekim virtuelnim diskom bez dizanja sistema. Za slucajeva spasavanja ja koristim Puppy disk koji radi pod linuksom i ne smetaju mu nikakvi virusi niti windows pravila.
Nisam koristio ali znam da postoje jos dosta takvih programa koji se pokreću sa diska. Mozes da probas i Hirens disk, a ako si poznavalac ranijih OS, mozes da probas i sa dosom i norton commanderom.
Jednom mi je drug spasavao takav folder, i koliko se secam iz safe moda ga je spasao podesavjuci nesto u folder opcijama. Od tada svaki vazan folder cesto rarujem jer u arhivi tesko može da strada.

Edit:
E da, probaj i ono najprostije. Vrati kompjuter na prethodni datum kada je lepo radio. Možda uspe, jer znam da tada vrati i deinstalirane programe.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Taj disk je sa drugog kompa koji vise nije upotrebljiv i mislim da bilo koje vracanje datuma u ovom slucaju nece pomoci,uzgred i restore mi sigurno nebi vratilo datum unazad tri meseca.Taj folder se otvarao bez problema na tom kompu koji je takodjer radio na Windowsu XP.Problem se pojavio kad sam taj disk prebacio u drugi i to u Fujitsu Siemens.
Svi folderi se otvaraju sem tog najvaznijeg.
Pokusacu nesto od tog sto si naveo i javicu rezultat.Pokusaj da potrazis savet od tog drugara u vezi ovog problema.
Pozdrav
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Drugar je na intezivnoj, imao krah sa motorom.
Probaj ovo http://www.sevenforums.com/tutorials/19 ... rtcut.html
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Evo resenja
1. Probaj da se ulogujes kao administrator i promenis vlasnika foldera na administrator i done
ako ne, procitaj ovo http://www.elitesecurity.org/t18250-0#126905
i ovo http://www.elitesecurity.org/t304441-0#1814533

i ima da budes haker kakvog nema :)
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Unlocker nema opciju Open.Uspeo sam rename i movi na desktop i tu se otvara ali je prazan folder,dok je pun ostao i dalje na disku "E"
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Moras da povratis vlasnistvo nad folderom. Ako na tom hardu postoji instalacija windowsa, iskljuci taj glavni hard i pokreni kompjuter sa tog koji ti je problematican. Taj folder dozvoljava koriscenje samo windows korisniku koji ga je kreirao. Verovatno ti je taj windows bio zasticen sa Log sifrom korisnika. Sad se sakrio i od tebe :D
Kazu da moze iz linuksa da se otvori, mada nisam siguran.

Prvo probaj odmah ovo, prosto je:
Otvoris bilo koji folder, kliknes gore desno na tools pa folder opcije

http://lh4.ggpht.com/davbslim/SJzT5ci6B ... 17.gif.jpg

E tu sad idi u folder opcije, rastikliraj ovo pa Apply:
http://www.easy-for-you.com/images/folderoptions.gif

Sada ces imati security ociju u properties tog foldera. Znaci desni klik na folder i dobijes ovo:
http://cloud.addictivetips.com/wp-conte ... ndows7.jpg

E sad mu tu odredi da folder bude tvoj, tu ces se vec snaci.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
BINGO!
To funkcionira evo vec sam otvorio nekoliko foldera.Problem je sto to mora da se uradi za svaki folder posebno a ima ih bogami dosta.Izgubicu dosta vremena ali bitno je da se otvaraju.Javicu se kad ih sve otvorim.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Sve sam vratio na staro i za svaki slucaj u Rar.
To je bio pravi nacin za ponovnu aktivaciju na drugom kompu.
Najlepsa ti hvala za pruzenu pomoc.(hvala se ne jede) :)
Pozdrav
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Lepo receno DeCode...

Da odgovorim zmaju da sam po njegovim uputama uspeo direktno na hard disku gde je i bio blokiran folder i to je islo velikom brzinom.
Desni klik,Properties,Security,Advanced,Owner,Klik na administrator,Selektovati;Replace owner on subcontainers and objects,Apply
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Pogledao sam na brzinu i cini mi se da je moglo i sa Decodetovim Unlockerom :)
Windows je na tu foru hteo da zastiti podatke korisnika windowsa, tako da kad se logujes kao korisnik 2, 3, 4... ne mozes da gledas podatke koje je kreirao korisnik 1 i obrnuto, a sve to moze da vidi administrator kompjutera. U stvari, samo je pokusao da zastiti.Asses is denied ce ti pokazati i na taj rar fajl ako je kreiran sa naloga kompjutera koji je zasticen sifrom. Videh da se neki mucili i sa mp3 fajlovima na istu foru.
Nije sve u hrani, nekome je gladovanje lek :)
Bitno je da smo zavrsili posao. Bogatiji smo za jos jedno iskustvo, a iskustvo se ne kupuje.

zbog ovakvih i slicnih teme, nebi bilo lose da otvoris jos jedan potforum, ispod Multimedije, servisiranje... gde bi mogli da razmenjujemo, iskustva oko kompjutera, delove za kola, gume, iskustva oko zimnice :)
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
tvzmaj je napisao/la:zbog ovakvih i slicnih teme, nebi bilo lose da otvoris jos jedan potforum, ispod Multimedije, servisiranje... gde bi mogli da razmenjujemo, iskustva oko kompjutera, delove za kola, gume, iskustva oko zimnice :)
Bice i to samo da mu nadjemo Ime :)
Odgovori