TV LED Samsung UE40H5003AKXXH,ukljucuje tajmer

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
JRade
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -UE40H5003AKXXH
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Kada se postave tajmeri za ukljucenje i iskljucenje na ISKLJ.,TV tadi normalno,ali posle iskljucenja preko daljinca i ponovnog ukljucenja ubacuje se razlicito vreme za ukljucenje i iskljucenje,tako da se TV upali posle nekog vremena iako je iskljucen na daljinskom.Ako se svi tajmeri postave na ISKLJ. i TV iskljuci vadjenjem utikaca za 220V iz zida,posle ponovnog ukljucenja utikaca,TV proradi i kada se udje u MENI pise da su funkcije tajmera nedostupne,ali ako se iskljuci na daljinski,tajmeri ponovo prorade i ubacuju vremena.Nema pravila koja vremena tajmeri ubace.U centralnom servisu Samsunga su rekli da je sve u redu,ali ocigledno da nije:probao sam na drugom mestu,drugoj uticnici i bez antene i opet isti problem.TV je star 1,5 godinu.Iz servisa su dali cak i instrukcije za nadogradnju softvera,ali opet nista.
Molim kolege za pomoc,sta dalje da radim.Hvala!
Sta treba ovde probati dalje.Molim kolege za pomoc.
Admiral
Stariji član
Stariji član
Rade ...dal imas garanciju ?
JRade
Expert
Expert
Ima garancija,ali covek hoce da plati da mu popravim.Tri puta je slao u servis i nista nisu uradili.
Pozdrav!
Admiral
Stariji član
Stariji član
Ne znam da li je bas tako ...? U Samsung servisu bi mu ugradili novu plocu i stvar bi bila resena ... tu nesto nije bas tako kao sto si napisao ?
JRade
Expert
Expert
Bio je u BG elektroniku jednom i dva puta u centralnom servisu Samsunga,navodno da kod njih ne pokazuje gresku,ali ja sam probao kod musterije kuci,nije u redu.Cak su rekli da ako hocu da ga ja popravim i ispostavim racun.
Pozdrav!
dada
Stariji član
Stariji član
Isto mislim da bi u bilo kom podservisu Samsunga, cak i na sumnju da nesto nije u redu, menjali maticnu plocu i resili pouzdano problem, i to ako je u garantnom roku, naravno bez naplate .
Zadnja izmjena: dada, dana/u 02 lip 2016 10:08, ukupno mijenjano 1 put.
Admiral
Stariji član
Stariji član
....ja ne mislim isto , niti sam tako napisao . Ako treba pomoc , a imate fiskalni racun i saobraznost , zamenucu Vam MB novom u garanciji .
dada
Stariji član
Stariji član
Admiral
"....ja ne mislim isto , niti sam tako napisao . Ako treba pomoc , a imate fiskalni racun i saobraznost , zamenucu Vam MB novom u garanciji" .

Admirale pretpostavljam da nisi mislio da se ne slazes sa mojim postom, posto sam pisao gotovo isto sto i ti jer sam i ja "Samsungov podservis".
Admiral
Stariji član
Stariji član
Dado , bez ljutnje , nismam mislio nista lose nego se samo nisam slozio sa onim sto si napisao ,a prijavio si kao moje miščjenje ... a nisam smeo napisati zasto jer nije na meni da ....napisem kako i zašto . Škaljiva tema . Ja nism napisao da ce se odlaskom u ...... resiti problem .
Izvini Dado ako je ista bilo uvredljivo prema tvom odgovoru ...pozdravljam tebe i ostale kolege koje se bore za oporavak kaki-taki televizora.
Svi smo mi u istom košu i zato se trebamo drzati zajedno i pomagati koliko god je to moguce .
Zeleo sam samo pomoci jradetu , a on opet svom komšiji , prijatelju ili vec ....nekom .
pozdrav
KD electronic
Expert
Expert
JRade je napisao/la:,...Sta treba ovde probati dalje.Molim kolege za pomoc.
Da ti nije neka banalna stvar uključena,... tipa, use mode postavljen na "demo", umjesto na "home" pa ti se svaki setup resetira nakon 5 min.
(menu - support - use mode - home use).
JRade
Expert
Expert
Kada ukljucim TV,udjem u meni i doteram sve tajmere na ISKLJ.,zatim iskljucim TV preko daljinca i posle recimo 1 min.ukljucim,tajmeri pokazuju neka vremena i to ne uvek ista vremena,posle ovakvih podesavanja.
Ako sve tajmere postavim na ISKLJ. i TV iskljucim iz stekera u zidu i posle oko 1 min ponovo ukljucim gajtan,TV pocne da radi ,udjem u meni ,tajmeri su napisani tamnijom bojom i kada idem na podesavanje tajmera,pise da je:ova opcija nedostupna,TV radi citav dan normalno.
U servisu kazu da se to kod njih ne desava.TV je bio 3 puta u servisu.
Znaci ne cekam 5 min.
Sta da radim dalje.
Pozdrav!
KD electronic
Expert
Expert
Probaj resetirati telku na tvorničke postavke (menu - support - self diagnosis - reset) i ponovno odraditi inicijalni setup,... pritom odaberi home mode, a vremenske postavke za probu postavi na manualno (a ne automatsko gdje vrijeme skida sa digitalnog kanala),... ako ti se opet isto bude dešavalo očito treba mijenjati main board, a to više nije tvoj problem (već problem onih koji to očito nisu odradili).
JRade
Expert
Expert
Probacu da resetujem,a digitalni kanal nije problem,probao sam TV i bez povezivanja sa antenskim kablom,problem ostaje isti.
Pozdrav!
JRade
Expert
Expert
Admiral ili neko drugi,moze li napisati oznake maticne ploce za ovaj TV.
Pozdrav!
Admiral
Stariji član
Stariji član
Trebalo bi da moze , ali napisi Version No : .. ?
servis-peric
Expert
Expert
Ugasite azuriranje softvera i ukljucite zakljucavanje tipki... pa testirajte
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Presnimi sadržaje eeproma u nove eeprome i rešićeš problem.Eepromi su Samsungove boljke :)
yeremmy
Expert
Expert
Kolega,posto je TV u garanciji to mora da se resi u garanciji,samo je trebalo detaljno da se opise sta je u pitanju.Moze da se desi da i pored upisa EEproma problem ostane,jer nema ispravnu softversku komunikaciju EEprom- flash-procesor.Ocigledno fabricki feler.To se kod CRT-a zvalo"brljavi"procesor.
To vec prevazilazi popravku.
JRade
Expert
Expert
Zamenio sam maticnu plocu i sada je sve u redu.
Videcemo da li ce biti dobro za duze vreme.
KD electronic
Expert
Expert
Naravno da hoće,... da su to odradili u ovlaštenom problem bi odavno bio riješen,... barem si dobio na rejtingu. 8-)