Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -SAMSUNG 305T
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -LHU30BS
LVDS/TCON -LTM300M1C8L V3.2
MCU/Procesor -WT61P4-L440WT
Scaler/Scaler -
Eeprom -24C16
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -GH169C
Lcd display/Panel -LTM300M1-P02
Power supply(SMPS)-BN96-O3938ASE
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Došao sa greškom neće da upali.Popravio sam mrežu ali sad ima drugi problem,kad ga upalim na monitoru samo mjenja boje (crvena ,zelena ,plava,bjela,crna),mušterija je rekla da se to i njemu dešavalo pa onda proradi.Premjerio sam napone oni su uredu.Na MB sam promjenio stabilizator3.3V i kondezator sa starim stabilizatorom je bilo 3V(oznaka11-33).Svaka sugestija dobro došla.
SAMSUNG 305 T samo mijenja boje
-
- Stariji član
Zadnja izmjena: Admin purke, dana/u 26 sij 2017 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Ispravljen naslov i v - V
Razlog: Ispravljen naslov i v - V
-
- Expert
- Kontakt:
Monitor je u TEST modu,izvadi mu service manual pa probaj da sa nekim dugmetom izadjes iz moda ako je moguce ili onda dump,probaj i sa praznim 24C16,mada sumnjam :(
-
- Stariji član
- Kontakt:
Mjenjaj mainboard , nažalost ne pomaže flash , ni eeprom , imao sam taj slučaj , 100 % je do procesora , provjeri stabilizator od 3.3 v , ali ako nije on onda...displej samo dobija napajanje ali ne i ostale informacije i zato radi u test modu .
-
- Expert
Ja sam za ovu ''varijantu'', monitor se nalazi u ''AGP'' modu (auto generate pattern), ili, kako se kod nekih kineskih brendova naziva- ''aging mode''.nele2222 je napisao/la:LCD panel je u TEST modu i zbog toga tako radi .
Obrati paznju na 12.pin na konektoru sa kojeg dolazi napajanje , pokusaj ukinuti 3,3V na tom pinu ili ako ih nema dovedi da ih ima !
Mustre (''pattern'') se generišu u T-con modulu. Obavezno očistiti LVDS ribbon kabel i proveriti njegov položaj u konektorima....
Na nekim aparatima se ovaj mod isključuje isključivanjem uređaja tasterom ''st.by/on''....
Ako se proba preko pina 12- treba ga tačno pozicionirati i odvojiti od MBO, pa onda probati sa dovođenjem +3,3V/0V....
-
- Stariji član
- Kontakt:
bravo , baš to i radi monitor , on je u aging modu , ali postoji i uslov zasto je u tome , iz njega se izlazi pritiskom na taster power on of na panelu( ima i na novijim tv-ima , CHINA BRAND).
ako to nije slucaj onda je ovo sto sam ja vec napisao.
ALI ETO NE UPITAH KOLEGU KOJI JE POSTAVIO PITANJE , JESI LI TI PROBAO UGASITI GA NA DUGME ZA GASENJE , JER UTICNICA I TO... NE POMAZE ?
ako to nije slucaj onda je ovo sto sam ja vec napisao.
ALI ETO NE UPITAH KOLEGU KOJI JE POSTAVIO PITANJE , JESI LI TI PROBAO UGASITI GA NA DUGME ZA GASENJE , JER UTICNICA I TO... NE POMAZE ?
-
- Stariji član
- Kontakt:
ovo govorim zato sto u novim "kineskim" led tv-ima u servisnom meniju ima opcija aging mode i daljinski niti bilo sta ne funkcioise ako ga ne ugasis na komandama koje su na tv-u!