Producer/Proizvođač -VOX
Model No/Oznake modela -22763HD
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-17IPS17-4
Televizor ne startuje,prilikom uključivanja u struju crvena i plava ledovka na prednjem panelu neizmenično blinkaju nekoliko puta i onda ostane da svetli samo plava,pritiskom na taster daljinskog isto se dešava.Sumnjam da SMPS nije ispravan,naponi na konektoru su 12 i 5V,napona za led osvetljenje nema.Nemam nešto iskustva sa ovim napravama,televizor mi je od prijatelja,ranija je bio na popravci,radio je nekoliko meseci i ponovo je stao nije više u mogučnosti za ulaganja pa me je zamolio ako mogu šta uraditi.Molim za pomoć ili bar za smernice kako ne bi lutao.
Pozdrav svima od servisera u pokušaju.
VOX LCD22763HD Televizor
-
- Expert
nema napona za led-ako su led diode neispravne...ako je prva greška bila led rasvjeta..a majstor sfušerajio i sada je to problem.. ima li tona...slike u "mraku"..??
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
Nema ništa mrak i muk,pitanje kako mogu da aktiviram SMPS nezavisno od matične ploče kako bi ga detalnije proverio
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
imaš "on".. dovedeš 5V preko nekog otpora cca 100 oma
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
Zahvaljujem na pomoći,nijedna od tih šema nije ta,ima velikih slišnosti a i razlika,uglavnom na ploči rev4 dosta stvari je izostavljeno a i drukčije je povezano,uglavnom ništa nije hitno pa će se rešenje već naći.
Pozdrav
Pozdrav
-
Evo posle dužeg vremena uzeh da čeprkam po ovom televizoru,gledajući šemu napajanja i mereći napone utvrdim da inverter kolo IC 100 na šemi TL494 nema napajanje.napajanje dobija preko tranzistora Q100 i Q102 BC848B i 858B.Mereći napone na Q100 vidim da nema napona na bazi koji dolazi sa konektora PL803/808 označen sa BKL_ON/OF,samim tim i ne otvara se tranzistir Q102 koji propušta napon 12v do invertera IC100.
Pitanje šta generiše taj napon i šta može biti uzrok njegovog izostanka.
Pozdrav
Pitanje šta generiše taj napon i šta može biti uzrok njegovog izostanka.
Pozdrav
-
- Expert
Software ili CPU !!!
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Stariji član
Misli da bi trebali proveriti da li je to uopšte led televizor ? Nekako se sećam da je sa invertorom 762 ...je bio ...
-
Ima izgleda lampe, i šta uopšte znači BKL_ON/OF
-
- Expert
A stvarno ne razumem druze zbog cega pokusavas popravljati nesto ako ne razumes osnovne pojmove kao sto je BKL ON/OFF ( backlight on/off) napon za ukljucivanje pozadinskog svetla.
Rekao sam ti u mom ranijem postu sta moze da bude i to je to.
Rekao sam ti u mom ranijem postu sta moze da bude i to je to.
Pozdrav svim ucesnicima
-
Hvala,to sam i mislio,inače zanimacija,nova saznanja,pomoć prijatelju.
Pozdrav
Pozdrav