[REŠENO] Sharp 32JF-74H

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
kroka
Stariji član
Stariji član
Tv radi slika je ok ali nemam cist ton kao da je ostao na nekom drugom sistemu kao da nije na B/G.
U meniju nema opciju da se promeni rucno, a u servis meniju nema nikakve opcije za promenu.
Da li je neko imao ovakav problem?
Televizor je made in Spain a navodno je donesen iz Engleske.
Da li bih dobio nesto promenom dumpa ili ne?
kroka
Stariji član
Stariji član
kroka je napisao/la:Tv radi slika je ok ali nemam cist ton kao da je ostao na nekom drugom sistemu kao da nije na B/G.
U meniju nema opciju da se promeni rucno, a u servis meniju nema nikakve opcije za promenu.
Da li je neko imao ovakav problem?
Televizor je made in Spain a navodno je donesen iz Engleske.
Da li bih dobio nesto promenom dumpa ili ne?
Ima problem i sa canalima naprimer prvi program je na osmom kanalu a ne na desetom na kojem treba
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Pozdrav
Ako je u njemu ugradjen ic TDA9886,mogao bi se resiti upisivanjem drugog dampa ako dozvoli sam software koji je u flash memoriji.U protivnom mora se menjati flash.
Po jednoj slicnoj shemi sam pogledao mogucnost zamene kristala na 5,5 mhz ali ih tu nema.Integrisani su u samom ic-u.
Pogledaj ima li tih kristala u MF-u

TDA9886 Fully integrated sound carrier trap for 4.5 MHz, 5.5 MHz, 6.0 MHz and 6.5 MHz,
controlled by FM-PLL oscillator

sharp.PNG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kroka
Stariji član
Stariji član
Ubacen drugi damp ali nista se nije promenilo tek kada sam ubacio drugi sadrzaj flesha proradilo sve kako treba.
Ipak ovaj televizor namenjen je za englesko trziste posto nije imao opciju promene sistema, sa novim flesom ima sve opcije i mogu rucno da se menjaju.

Evo dump i flesh sa kojim radi
SHARP 32JF74 H.rar
Hvala Jimmy na sugestijama napisite da je (reseno)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori