Televizor Tesla s306 gasi se u toku rada?

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
coa1984 je napisao/la:Ko jos garantni list popunjava kod nas ako neko bas insistira odnecu garanti kod prodavca nek udari pecat mada se ti garantni lisovi i onako blanko isporucuju sa pecatom ...
Ovo je interesantno...
Ako ti prodavac nije ispunio garantni list onda verovatno je prodao na crno, jer ako on uredjaj provuce kroz kasu onda nema razloga da ti neispuni garantni list .
coa1984 je napisao/la:...samo fiskalni je dovoljan bar je dosad to bilo neko pravilo kad sam nesto reklamirao mada za to nisam imao puno prilika sto mi drago...
Fiskalni nikad nije dovoljan jer to nedokazuje da je rec bas o tom uredjaju
coa1984 je napisao/la:...mada po modelu tv se tacno zna kad je proizveden. bar to zna ovlasceni servis.
Ovo je tacno ali garancija neide od datuma proizvodnje nego od datuma prodaje...

Postavio sam ranije kako to ide kod nas posto smo i prodavnica i ovlasceni servis ali ovo jos jednog primera ...bas danas sam kupio nov akumlator i evo slikovito...na drugoj slici mozete procitati uslov da se moze ostvariti garancija (saobraznost)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
sigurno se neka zica otkacila...
coa1984
Ako kod nas kupite online mislite da je placen porez ma dajete gde zivite srbi su to usavrsili do maskimuma kako zaobici drzavu...zato je gotovo u svakoj trgovini online kupovina jefinije za 10% plus besplatna dostava na kucnu adresu...a fiskalni racun dobijete naravno deluje ko pravi naravno garancija blanko il cak popunjena sto je po meni nebitna stvar jer mi dosad garantnilist niko nije trazio samo racun. A o kvaletetu bicu fin necu nista reci. Problem sa tvom je temperatura od oko 30 stepeni dovoljna da se ukljuci zastita i ugasi se tako da sam kako privremeno resenje stavio kuler i dok radi sve radi ok tako da ce u servis verovatno al ne bas ovih dana il je to jedna od opasnih propusta cele serije il je to mozda samo slucaj kod mene da je napravljen neki propust ja to cudo nisam otvarao pod garancojom je jos 32 meseca... mada kolki su otvori za cirkulaciju vazduha dobro i da je uopste i ziv valjda bila duga zima :)...Tv je inace solidnih performansi dvb t2 radi sasvim solidno dok s2 ima slabiji prijem signala hdmi pusta cak i 1080p ... al bice da nije bas vodjeno racuna o svemu da ce leto doci na primer.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Totalno ti je pogresno razmisljanje i ja zivim u srbiji i nije tako kako ti kazes...jel ti tv pod garancijom? jel imas sve papire za njega?...pa vrati ga da ti ili zamene ili da ga oprave da ga kasnije nebacis u kontejner.
Previse komplikujes vrlo jednostavnu stvar...ja mislim da si ti taj tv kupio na crno bez fiskalnog racuna i garancije i sad trazis neko besplatno resenje...

Mislim da si dobio dovoljno informacija i da ovu temi prevedemo kraju

1. Vratis da ti zamene ili oprave
2. gledas tako dok radi i posle ili kod majstora ili u kontejner
3. poneses ga u servis i spremis xx novaca za opravku (ako bude rezervnog dela)
4. gledas ga samo zimi i to na terasi
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kod ozbiljnih trgovaca i preko interneta dobijete fiskalni racun u kome pise nacin placanja ček. Ja uredno dobijem racun u posiljci od Winwina, Gigatrona i Beli Elektronik. Winwin nikad ne salje garantni list a Gigatron stampa svoj interni uz svaki uredjaj pa i hard disk, flash disk, memoriju.
coa1984 je napisao/la: pod garancojom je jos 32 meseca...
Zakonski gledano u garanciji je jos 20meseci ako imas samo fiskalni. Za preko 24meseci moras da imas garantni list kao dokument po kome se prodavac obavezuje na garanciju duzu od zakonske. Od pre neku godinu proizvodjac vise nema obavezu da garantuje krajnjem kupcu za svoj proizvod. Ta obaveza je preneta na prodavca.
dada je napisao/la:To sa bar kodom bas i ne pije vodu, bar ne kod nas, zamislite da osoba koja je kupila tv prodala drugom vlasniku tv i ovom novom vlasniku se pokvari tv, bas ce pomocu bar koda pronaci servis ili prodavca (nema garanciju i racun).
Ti ako kupis TV i prodas ga drugom licu, das mu racun ili garantni list i to pravo prelazi na njega. Ja kao trgovac uz pomoc racuna ili garancije konstantujem da li je proizvod jos u garanciji i onda ga preuzimam. Uvoznik u mom slucaju ima poverenja u mene kao trgovca, a preko bar koda moze da vidi kada je uredjaj otisao kod mene tako da moze okvirno da me proveri.

Da li mora garancija, kopija racuna itd, to je stvar dogovora trgovca i dobavljaca.
Zakon kaze ovako:
2 godine – imate pravo na opravku i zamenu robe/usluge iako nemate garanciju (reklamacija)
14 dana - imate pravo da se predomislite ukoliko ste naručili robu preko Interneta, TV prodaje, kataloga, na prezentaciji ili od prodavca koji se pojavio na vašim vratima
8 dana - rok u kome prodavac mora da odgovari na reklamaciju
15 dana - rok za rešavanje reklamacije (izuzetak su nameštaj i tehnička roba, kada je rok za rešavanje reklamacije 30 dana)
30 dana - rok u kome je prodavac dužan da vam isporuči robu (ukoliko nije drugačije ugovoreno)

Sad videh i ovo: U slucaju spora, arbitrazu i presudu donosi telo za vansudsko poravnjanje .
Znam X slucajeva kod nas gde je u roku od pola sata izlazila trzisna inspekcija(uvek šef trzisne) u slucaju spora i uvek resavali u korist kupca. Sad vidim da spor oko garancije nije u nadleznosti trzisne...

Ova tema se oduzila, ali moze savetodavno da nam pomogne :D
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
coa1984
Sve papire mi je trgovac poslao sto isporukom tv-a sto postom naknadno jer sam uocio da hvali jedan bitan. Icice u servis svakako al pre toga moram srediti stari tv jer znajuci proceduru potrajace bar 15 dana minimum do opravke il zamene za novi tv. U svakom slucaju hvala vam na informacijama pogotovu za onu da mogu traziti nov uredjaj to nisam znao. Pa cu vam javiti sta su mi u servisu trazili od dokumentacije...ja sam samo jednom u zivotu reklamirai neku tehnicu stvarcicu pre godinu odprilike trazili su mi fiskalni to su mi jedino i izdali i posle jedno mesec zvali me da dodjem u tu istu trgovinu i preuzmem potpuno istu novu stvar jer stara nije mogla da se popravi a na sajtu je stajala garancija 5 godina a ono prestala sa radom posle prve.
KD electronic
Expert
Expert
Admin tvzmaj je napisao/la:...Ova tema se oduzila, ali moze savetodavno da nam pomogne :D
Svakako,… puno smo iznijeli korisnih informacija kako za krajnje korisnike tako i za posrednike u priči zvanoj "jamstvo (garancija) i prava i obveze koji iz iste proizlaze".
Jedino što bi trebalo i naslov teme prilagoditi sadržaju radi lakšeg pretraživanja. ;)
coa1984
Televizot sam odnro u servis i popravljen je za nekih 10 minuta u pitanju je bio elektrolit i vec je proslo skoro mesec dana od popravke zasad radio ok.
milenko
Expert
Expert
Post od coa1984 » Sre Maj 24, 2017 1:13 pm
Post od coa1984 » Ned Okt 15, 2017 7:17 pm Nikad nije kasno! :)
Zadnja izmjena: milenko, dana/u 16 ožu 2018 16:11, ukupno mijenjano 2 puta.
milan013
Postovanje kolege imam isti tv na servisu gasi se ,promenio sam sve elektrolite nije do njih ima li iko ideju za to? Sta je zapravo problem kazu da je fabricka greska i da su kinezi poslali resenje ovlascenim serviserima
zbeba13
Mlađi član
Mlađi član
Post od milan013 » Pet Mar 16, 2018 1:11 am
Postovanje kolege imam isti tv na servisu gasi se ,promenio sam sve elektrolite nije do njih ima li iko ideju za to? Sta je zapravo problem kazu da je fabricka greska i da su kinezi poslali resenje ovlascenim serviserima

postovani kolega da li si uspeo resiti problem sa ovim tv-om,jer i meni je stigao ,isti tv sa istom greskom,pred praznike,ali nisam uspeo da resim problem.
crni021
Expert
Expert
Da nije do neke prolazne rupe na štampanoj ploči?
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
kokan
Expert
Expert
Kod jednog sličnog brenda (ne bih da ga reklamiram) sam imao da takav problem pravi DC-DC konvertor za pozadinsko svetlo
(kontroler)- pregreva se, vidi se da je promenio boju....njegovom zameno problem rešen.
dell
Expert
Expert
Za teslu pitaj Sretu -beograd!
Ima sve... :D
zbeba13
Mlađi član
Mlađi član
Post od dell » Uto Apr 10, 2018 8:47 pm

Za teslu pitaj Sretu -beograd!
Ima sve... :D

Hvala dell,ali da imas neki kontakt od majstora Srete,na koji bi ga mogli kontaktirati ili zvati?
pedjaa
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Kolega da li si rešio ovaj tv, imam rešenje za ovaj tv ako je potrebno.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
@pedjaa....zelis da prodas resenje ili da ga podelis sa ostalima???
zbeba13
Mlađi član
Mlađi član
pedjaa je napisao/la:Kolega da li si rešio ovaj tv, imam rešenje za ovaj tv ako je potrebno.
nisam kolega,ako imas neko resenje ili pomoc,ti kazi.
zorig
Stariji član
Stariji član
Isti televizor Tesla 32s306bh sa istim kvarom pre par dana stigao na poravku.
Sugestijom kolege iz susednog grada, koji je imao isti problem na isto tako poznatom brendu uradio sam sledece.

Duvaljkom zagrejao memoriju , sto mi nije imalo nikakvu logiku, i TV je poceo da radi normalno.
Pre toga se gasio u pretrazi kanala , jer nije mogao nista da zapamti.

Skinem njegovu memoriju i iskopiram na drugu.

Tv radi vec 2 radna dana bez problema. Ako bude radio i u ponedeljak izdajem ga pa sta mi bog da.
zorig
Stariji član
Stariji član
Evo i dampa
zorig
Stariji član
Stariji član
Evo i dampa . Malo se komplikovano postavlja.Molim administratora da obrise predhodni neuspeli post.