[REŠENO] Clarion-autoradio

Forum za Ark,Arcd,Navi,-Service & Decode-Servis i dekodiranje
Jordan Čebron
Expert
Expert
Dečki imam jedno pitanje -ako ima rešenja
Imam autoradio Clarion RD3-01 iz Citroena sa oznakom PU-2472C(H) u kojem je deca nabila dva CD-ja i slomila zubčanike.Sa auto otpada dobio sam potpuno ispravan drugi isti RD3-01 a sa drugom oznakom PU-2471A(E).Iz tog drugog sam izvadio komplet CD jedinicu te promenio u prvi i tako sve dobro radi.Ali mi kasnije mušterija kaže,da je zaboravila reči da ne radi i radio.Po informacijah vidim,da je tu rakrana sam tjuner,pa me sad interesuje,DAL mogu u kola ubaciti ovaj komplet što radi ili mi je promenit tjuner iz ispravnog a i za ovo nisam dobio baš dobar odgovor jer neke informacije kažu da neče baš raditi.Tako me sad interesuje,dal je moguča komplet promena i tako iz novog dobiti CODE pomoču svih oznaka na šasiji radia,kako bi ubacio ovaj ispravan u kola.
Za moguča rešenja hvala u napred.
Ako je rešenje iz nalepnice na radiu staviču na forum
ferdza
Expert
Expert
Mozete vi taj gospodine Jordane sto ste dobili sa otpada ako je ispravan ubaciti u citroen
s tim sto se mora ocitati cod.Moguce da ce imati BIP signal uglavnom kod tih francuski auta
moro bi se prekucati broj shasije auta u dump tog radija
Svi podaci su smjesteni u eepromu 24c02
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Jordan Čebron
Expert
Expert
Znači iz ovog što sam dobio na otpadu moram pročitati da bi dobi kod kojeg bi kasnije upisao u taisti.Dal se sve ovo može učiniti sa servisnim kompjuterom na Citroen servisu
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Ja mislim da taj radio nema code.On je IMMO. Može raditi i u drugom vozilu samo što smeta zvučni signal BEEP koji se permanentno javlja.BEEP se može isključiti na pinu 44 download/file.php?id=7972&mode=view ili se može upisati u eeprom novi VIN broj viewtopic.php?f=6&t=5564&p=38697&hilit= ... ION#p38697

A može se riješiti i uz pomoć autodijagnostike u ovlaštenom servisu.
basic
Expert
Expert
kolega taj radio nema code! ali ima imo i ne poznaje kola imas dva opcije brisi u eprom sadrzaj na kraj dole imas br chasije ili imas jedan mali kondenzator ako nisam zaboravio c254 blizu procesora skidaj od mesta i resis problem ;) ;)
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Samo podigni ovaj kondenzatorcic i vozi. Provereno pre neki dan na istom radiju.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Jordan Čebron
Expert
Expert
Hvala dečki-probatču ovo sa kondenzatorom
Jordan Čebron
Expert
Expert
Ma dečki- puno vam hvala-ovo bez kondenzatora -RADI