Televizor Tesla s306 gasi se u toku rada?

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
zbeba13
Mlađi član
Mlađi član
da se i ja nadovezem,na resenje ovog problema.
na sugestiju kolege sa ovog foruma,@pedjaa
takodje sam zamenio flash memoriju sa dumpom sa ovog foruma,doduse to je tv skywort,
iz teme [REŠENO] TESLA 32S306BH potreban damp
i posle toga tv normalno radi,posle 24h neprekidnog rada i jos 2 dana testiranja ,tv odnet i zasad radi bez ikakvih smetnji.
Inace bio sam nasao i novu mainboard plocu,kod Zorana iz Ozirisa,ali izgleda da nece trebati.
pozdrav svima
zorig
Stariji član
Stariji član
Tv je radio i danas je izdat , tako da smatram da je kvar resen.
dell
Expert
Expert
Istina da proradi neki flash posle termickoga soka! Samo se iskopira kasnije na novu memoriju .. URADITI POSTENO :)

Sto se tice sw sa usb i to je rizik reklamacije!! Potrebno je zameniti memoriju a ne puniti sa usbe ili samo grejati jer ce se VRATI 100% tv za 3 meseca . Znam sigurno jer to rade servisi u garanciji bez otvaranja televizor i tako u krug, crkava , puni... Dok stranka trpi :D - kasnije promene servis -( pa cujem sta se desavalo).

Ja sam imao varijantu da flash radi kao podgrejan oko 70c .
Pa sam grejao memoriju duvaljkom i iscitavao programatorom i uspeo iz 5 puta . :)

Inace nisam mogao naci nigde flash ni kod poljaka ni rusa
milan80
Pozdrav
Imao sam isti problem, cak je posle grejanja procesora i okoline duvaljkom TV radio i po par nedelja bez gasenja ali opet se greska ponavljala. Problem je u epromu 25q64, ali ne u dampu nego je sam eporm "faličan". Kada se zakaci na programator, iscitava ga normalno ali prilikom upisa baguje, ili traje predugo ili prijavi gresku. Sa drugim epromom nisam imao taj problem. Sacuvao sam dump ako je nekome potreban mada vidim da su kolege vec postavljale. Nadam se da sam pomogao. Pozzzz
dell
Expert
Expert
Milin80 ,ispravka mala u....>

Nije isto : eeprom, eprom i flash...
zekschicha
dell je napisao/la:Milin80 ,ispravka mala u....>

Nije isto : eeprom, eprom i flash...
Razumeli smo kolegu tako da nije potrbno predavanje.
Toma
Expert
Expert
zekschicha je napisao/la: ...Razumeli smo kolegu tako da nije potrbno predavanje.
Ja ne razlikujem eprom od eeprom, pa predavanje ne bi bilo višak i ne boli glava!!!
Zoki
Expert
Expert
EPROM (engl. Erasable Programmable Read-Only Memory, izbrisiva programabilna ispisna memorija); ispisna memorija čiji sadržaj korisnik može izbrisati, a zatim programirati; briše se osvjetljavanjem jakim ultraljubičastim svjetlom kroz poseban prozirni prozorčić na gornjoj strani integriranog sklopa; glavna je osobina te vrste memorije trajna pohrana podataka koji se mogu samo čitati, sve dok se posebnim postupkom ne izbrišu stari i upišu novi podaci.

EEPROM (engl. Electricaly Erasable Programmable Read-Only Memory, električno izbrisiva programibilna ispisna memorija) vrsta je ispisne memorije koja se može brisati i ponovno programirati električnom strujom. To je i vrsta memorije za trajno pohranjivanje podataka pri čemu se jednom upisani podatci mogu izbrisati, ali samo električno, pri čemu se neki memorijski čipovi prije brisanja uklanjaju iz računala, a neki, poput flash memorije, ne. Podatci se iz ispisnih memorija mogu brisati i ponovo upisivati neki određeni broj puta najčesće je to do 100 000 puta i to samo kad uređaj koji koristi tu memoriju ne radi, odnosno kad se ta memorija ne koristi, za razliku od upisno-ispisnih memorija kod kojih podatke možemo mjenjati tijekom rada uređaja.

Ako ti nije jasna i Flash memorija izvoli.
Na Tv prijemnicima ih koristimo.

Flash memorija ili Flash EEPROM je vrsta EEPROM (Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory) memorije. Za razliku od "uobičajene" EEPROM memorije, u Flash-EEPROM memoriji se bajtovi ne mogu pojedinačno brisati. Flash memorija se koristi tamo gdje je bitno da su podaci pohranjeni na fizičko što manjem mediju (mp3 plejeri, USB stikovi itd.) Spada u grupu spoljnih memorija, i ne zahteva dodatne drajvere za rad od Windowsa 98 pa na dalje. U sebi ima Flash memoriju (nalazi se na maloj stampanoj ploci) zatvorena plasticnim ili metalnim kucistem.

Nadam se da sam ti pomogao.
Pozdrav.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Trofazni
zorig je napisao/la:Evo i dampa . Malo se komplikovano postavlja.Molim administratora da obrise predhodni neuspeli post.
Samo da potvrdim da je još jedan proradio zahvaljujući ovoj temi, stavio sam drugu memoriju i ovaj damp i radi bez greške... Hvala :)