Producer/Proizvođač -VIVAX
Model No/Oznake modela -LED TV 32S55DT
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -12AT071 V1.0
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-AY072D-2SF01 REV:1.0
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - TV ostecen usled udara groma,osteceno napajanje.Potrebna sema mreznog stepena ako neko poseduje.Hvala.
Vivax Led tv-32s55dt
Opste pravilo kod udara groma:MENJAJ SVE .Ovde najbolje da se nadje ispravno napajanje-pod uslovom da je ostalo kod tv-a ispravno.Mnogo iskustva i znanja i opreme a i vremena treba da bi se neka ploca osposobila 100%.Cak i ako se osposobi treba dosta testiranja tv-a.Najmanje nedelju dana.
Ne treba ti nikakva sema.Treba ti samo princip rada Chopper napajanja sa PFC kontrolerom.
Sad je i pitanje da se i nadje ispravno napajanje,DA LI JE MATICNA PLOCA PREZIVELA????
Ne treba ti nikakva sema.Treba ti samo princip rada Chopper napajanja sa PFC kontrolerom.
Sad je i pitanje da se i nadje ispravno napajanje,DA LI JE MATICNA PLOCA PREZIVELA????
Ova ploca je prosta za popravku,sporan mi je gejt drajver nemam njegovu tacnu oznaku.Maticna je ok.Porucivao sam identicne to su sa sest pinova ic kola ali ih ima mnogo a bas i nisu ista naravno.Uspevao sam da pronadjem i zamene za neke modele mreznih ploca.Ovo kolo je osteceno tako da nemam mogucnost da vidim tacne podatke ni u smd katalogu.Cena kola je max.500din.A mozda ga i imam.Hvala na sugestijama.
na putu sam,nisam blizu radione da pogledam u arhivu,no ovako po sjecanju sam prakticki siguran da sam tu ne tako davno,stavio sg6848 i to mi se cini direktno bez ikakve preinake,jasno to nije u originalu,niti znam koji je chip originalni,,meni je proslo...tiki993 je napisao/la:Ova ploca je prosta za popravku,sporan mi je gejt drajver nemam njegovu tacnu oznaku.Maticna je ok.Porucivao sam identicne to su sa sest pinova ic kola ali ih ima mnogo a bas i nisu ista naravno.Uspevao sam da pronadjem i zamene za neke modele mreznih ploca.Ovo kolo je osteceno tako da nemam mogucnost da vidim tacne podatke ni u smd katalogu.Cena kola je max.500din.A mozda ga i imam.Hvala na sugestijama.
Ovde http://monitor.espec.ws/section27/topic ... tml#956913 kažu
SG6848 / SG5701 / SG5848 / LD7535 / LD7550 / OB2262 / OB2263 - аналоги
SG6848 / SG5701 / SG5848 / LD7535 / LD7550 / OB2262 / OB2263 - аналоги
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Claude [Bot] i 0 gostiju.