Fiat Punto II servo volana

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Glavna boljka kod ove sprave je rele V23072-C1061-A308
Vidim da se nude samo kineski, a na fun forumu se zale da reparacija sastavi jedva 2god. Trebam da uradim komsiji city servo pa da se ne obrukam sa losim releima :D

Zanima me da li je neko pokusao da uglavi neki drugi rele? Eventualno ako neko ima link do kvalitetnih relea.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
bbelsak
Expert
Expert
Ima na ebay original Tyco.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Euro 07 je od Italijana uvezo odgovarajuce releje tako da moze skoro u svakoj prodavnici auto delova da se poruci. U svakoj koja saradjuje sa Euro 07 a skoro svi uzimaju njihovu robu. Rele dolazi u kutiji u koju moze da stane FID sklopka :D

Oznaka: 661266 (po ovom ga treba traziti)
Proizvodjac Era - Italija
Oznaka na releu: 4117-U-Z

Koliko sam video, mogu mnogi relei tu da se postave, ali je tesko izabrati onaj koji ce fizicki da odgovara zbog malog prostora. Gledao sam na Ebay, medjutim isporuka je sa iste adrese kai i sa Aliexpressa. Original Tyco, a isporuka iz Kine. Ovi originalni su bili Siemens.
RadovanPetkovic
Stariji član
Stariji član
Moje iskustvo je sledeće. Rele neizvarniči kontakte kao što se očekuje već od velike struje kroz kontakte i grejanja stacionarni kontakti se utope u plastiku i povuku pa kotva upre u sredini i nemože da privuče dovoljno da kontakti dobiju spoj. Ja sam rešio tako što sam lemilicom izvukao milimetar dva kontakte i iza njih stavio dvokonponentni lepak za metal . Skalpelom se lako otvara rele samo onaj deo kod kontakata. Očiste se šmirglicom kontakti. I sve ovo uštedi se na materijalu oko dve tri hiljade koliko koštaju novi relei.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Rasturao sam ih i ja, nego mi nesto nije delovalo sigurno takvo budzenje. Ovi iz euro07 imaju pristupacnu cenu i dobrog su kvaliteta. Bas cu sada da porucim sa aliexpressa te releje, trebace mi za moj Punto. Napisacu utiske i ostaviti link ako budem zadovoljan.

Negde sam video da moze da se prepravi sa tranzistorima pa to bude vecno...
Odgovori