Sta da kazem ja za rlc most od 350 dolara kako me zajebao kinez . Poslao tastere kineske i poso video da krece kineska nova godina poslao preko dhl i platio 50dolara dhl.
Tako sam najebao X 2
---///
Rlc metar jede ljude kako radi na srecu :lol: :D :mrgreen: ;)
To je bilo pre 3 godine
Internet trgovina delovima i alatom -dobra/loša iskustva
-
- Expert
- Kontakt:
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ne moze on da ti posalje na DHL ako ti ne obelezis DHL jer moras unapred da platis postarinu, tj rezervises sredstva. Ako ti posalje ono sto nisi narucio, snimis video i otvoris spor. Moze i smak sveta da bude, prodavac mora u roku od 5dana da ti ponudi nagodbu. U slucaju da se ne pojavi pre sudije, dobijas spor i sav trosak ti refundiraju sem carine ali ti zato ostavljaju paket. Arbitraza Aliexpressa je veoma rigorozna i prodavci odmah kukaju da zatvoris spor. Verovatno im to smanjuje rejting kod Aliexpressa i imaju rizik zatvaranja prodaje. Jos neke kolege su sporile primljenu robu i prihvacena im je reklamacija.
DHL bih izabrao samo u slucaju nuzde, jer kod njih uvek racunas na dodatnih 50e za zastupanje na carini.
A kod narucivanja treba otvoriti minimum oba oka :D
DHL bih izabrao samo u slucaju nuzde, jer kod njih uvek racunas na dodatnih 50e za zastupanje na carini.
A kod narucivanja treba otvoriti minimum oba oka :D
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Skoro sam razgovarao sa jednim trgovcem, koji ima maloprodaju elektronskih komponenti. Nekada davno je radio ovaj nas posao.
Sve sto je kupio na Aliexpressu, a veoma je jeftino i u SMD izvedbi, sve je bilo besprekorno ispravno. Integralci, stabilizatori, fetovi. Sitna para, sitna zarada pa im se ne isplati da stampaju fals oznake. Problematicni su snazni fetovi, snazni tranzistori, skupi stabilizatori, audio integralci starije generacije, releji. Tu treba dobro otvoriti oci i kupovati samo kod proverenih prodavaca. Treba obratiti paznju na ocene koje imaju dodatne komentare pisane posle odredjenog vremena. To nam je bio zajednicki zakljucak.
Videh sumnju u ovoj temipa dodjoh na ideju da sa vama podelim i ovo iskustvo.
Sve sto je kupio na Aliexpressu, a veoma je jeftino i u SMD izvedbi, sve je bilo besprekorno ispravno. Integralci, stabilizatori, fetovi. Sitna para, sitna zarada pa im se ne isplati da stampaju fals oznake. Problematicni su snazni fetovi, snazni tranzistori, skupi stabilizatori, audio integralci starije generacije, releji. Tu treba dobro otvoriti oci i kupovati samo kod proverenih prodavaca. Treba obratiti paznju na ocene koje imaju dodatne komentare pisane posle odredjenog vremena. To nam je bio zajednicki zakljucak.
Videh sumnju u ovoj temipa dodjoh na ideju da sa vama podelim i ovo iskustvo.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
DHL je postao konkurentan prevoznik robe iz Kine. Vidim da mnogi prodavci nude slanje DHL-om za 15-20$ Drugaru skoro stigao neki uredjaj DHL-om. Transport je kostao 15$ a zastupanje na carini izgleda da vise ne naplacuju. Cak su ga zvali da im dostavi racun za carinu kako bi to sto pre i povoljnije ocarinili.
Zanima me da li je neko porucivao led trake kod nas i kako prolaze carinski pregled?
Zanima me da li je neko porucivao led trake kod nas i kako prolaze carinski pregled?
-
- Expert
- Kontakt:
Neki porucuju procesore za lg pa neki nerade... A sa nand memorijama je vrh da radi
Od 10kada 2 memorije
Od 10kada 2 memorije
-
- Stariji član
Gde moze da se kupi kvalitetna pletenica na aliexpressu? Ona tamno roza sto je ima cesto i kod nas po oglasima ne valja nista.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ja koristim neku zutu TU-3015
Nije ni ona bas neka, ali sto se kaze u mom selu "vraca te iz sela" :D Skoro nadjoh i neku koja mi je ostala iz 2001-ve godine, kupljena u Conrad-u u Nemackoj. Nije neka razlika. Bez dodatnog fluxa ni jedna nece da povuce kako treba.
Sto se linka tice, retko kad sam kupio dva puta od istog prodavca jer mi uvek kod sledece kupovine ista roba izadje u pola cene a ovaj od koga kupim podigne bar za 30% :D izgleda da i pretraga radi po rangu kupca. Mnogo toga sam pronasao na google pretrazi. aliexpress pretrazivac mnogo toga ne ponudi.
Nije ni ona bas neka, ali sto se kaze u mom selu "vraca te iz sela" :D Skoro nadjoh i neku koja mi je ostala iz 2001-ve godine, kupljena u Conrad-u u Nemackoj. Nije neka razlika. Bez dodatnog fluxa ni jedna nece da povuce kako treba.
Sto se linka tice, retko kad sam kupio dva puta od istog prodavca jer mi uvek kod sledece kupovine ista roba izadje u pola cene a ovaj od koga kupim podigne bar za 30% :D izgleda da i pretraga radi po rangu kupca. Mnogo toga sam pronasao na google pretrazi. aliexpress pretrazivac mnogo toga ne ponudi.
-
- Stariji član
Ja prelemim kontakte sa kvalitetnim Elsold tinolom i inace samo taj koristim i onda sa pletenicom usisam tinol i kontakti na stampi se ne ostecuju a izgledaju fenomenalno. Zato koristim pletenicu a pumpicu skoro da vise i ne koristim. Tako sam koristio pletenicu bez fluksa kada kupim u Beogradu u Balkanskoj ulici jer covek nabavlja dosta dobru pletenicu i rezultati su odlicni. Kada koristim ovu sa aliexpressa nije ni blizu ove sto kupim u prodavnici u Beogradu. Probacu sa tecnim fluxom da vidim ima li razlike.