LCD monitor Medion MD7218AR, demo mod
-
- Expert
Poštovane kolege imam sledeći problem sa ovim monitorom;Po uključenju ne daje sliku sa vga ulaza nego jednostavno kao da "vrti"nazovi svoj demo.Mjerio napone i oni su ok.Ukoliko je neko imao ovaj problem, svaka sugestija dobro došla.Slijede slike koje izbacuje.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Zdravo!
Monitor ti je usao u fabricki test mod. U fabrici na traci "rade" ovako monitori i to zbog testiranja ukljucuju ovu opciju, kad jos eeprom nije napunjen, sa ovim testiraju osnovne funkcije full jacina svetlosti, boje itd. Ovo se sme da bude samo u fabrici, ali ako ti je eeprom (24Cxx) izbrisan/pokvaren moze da izaziva ovakvu simptomu.
90% mozes resiti tako da: treba nekako uci u servisni meni i resetovati memoriju ili ubaciti novi dump i/ili pogledati dali dobije napajanje eeprom..
10% ti je da neces naci dump i neces saznati kako treba uci u servisni meni..
ili 10%/90% kod Medion-a :o
Monitor ti je usao u fabricki test mod. U fabrici na traci "rade" ovako monitori i to zbog testiranja ukljucuju ovu opciju, kad jos eeprom nije napunjen, sa ovim testiraju osnovne funkcije full jacina svetlosti, boje itd. Ovo se sme da bude samo u fabrici, ali ako ti je eeprom (24Cxx) izbrisan/pokvaren moze da izaziva ovakvu simptomu.
90% mozes resiti tako da: treba nekako uci u servisni meni i resetovati memoriju ili ubaciti novi dump i/ili pogledati dali dobije napajanje eeprom..
10% ti je da neces naci dump i neces saznati kako treba uci u servisni meni..
ili 10%/90% kod Medion-a :o
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Pozdrav
Tako se manifestuje u momentu kad izgubi ili nema kontakt sa PC.U momentu kontakta sa PC prelazi u normalan rezim rada.Proveriti kabel sa kojim se povezuje na PC a ako nije do kabla onda je neki kvar na maticnoj ploci monitora.Proveriti linije SDA,SCL.U ovom slucaju monitor ne salje signal kompjuteru da je prisutan i ne dolazi do kontakta-prepoznavanja.
Tako se manifestuje u momentu kad izgubi ili nema kontakt sa PC.U momentu kontakta sa PC prelazi u normalan rezim rada.Proveriti kabel sa kojim se povezuje na PC a ako nije do kabla onda je neki kvar na maticnoj ploci monitora.Proveriti linije SDA,SCL.U ovom slucaju monitor ne salje signal kompjuteru da je prisutan i ne dolazi do kontakta-prepoznavanja.
-
- Expert
Kolege Cristian Death i zooe ja sam pretragom na netu i pronašao ovo što mi sugerišete.Ali problem je gdje pronaći ulaz u service menu ili dump za njega.Sve verzije pretrage su me vodile na skoro iste stranice.Nemam ideje gdje dalje pretraživati.
S obzirom da sam jučer pred kraj vremena opet pregledao napone i oni su ok sad sam ubijeđen da je on u test modu.Ako neko od kolega zna stranicu gdje pronaći ulaz u test mod neka je postavi.Unaprijed zahvaljujem kolegama na sugestijama.
S obzirom da sam jučer pred kraj vremena opet pregledao napone i oni su ok sad sam ubijeđen da je on u test modu.Ako neko od kolega zna stranicu gdje pronaći ulaz u test mod neka je postavi.Unaprijed zahvaljujem kolegama na sugestijama.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Pozdrav
Resetuj ga sa praznim eepromom,uspeva u vecini slucajeva kod raznih monitora.
Resetuj ga sa praznim eepromom,uspeva u vecini slucajeva kod raznih monitora.