Pir kamera 2MP
Slika crvena.
Kako se sa joestikom može popraviti da snima normalno.
Možda nije PAL sistem.
Imam više komada došle preko Ebay_a.
Hvala na pomoći.
AHD kamera
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Koliko sam se nekada davno raspitao, kada kamera pobrka boje pomaze samo zamena. Sada vidim da prave te sa dzojstikom pa mozda je u njemu neka tajna. Kod nas se te kamere prodaju po Pancevackom buvljaku. Nisam nikad shvatio funkciju tog dzojstika, ali mi se cini da ima uticaja na sliku. Ja sam ga kod nekih prijatelja stiskao u sve pravce i mislim da sam dobio koliko toliko realnu sliku na kameri koja gleda u cvece. Valjda je sarenilo zbuni i pomesa boje pa trava bude crvena.
Videce valjda neko post koji radi sa tim kamerama pa pojasni. Ja sam ipak za brand name kamere pa neka je i najnepoznatija firma. Ja sam montirao Dahua kamere i za njihovu cenu se dobija odlican kvalitet.
Videce valjda neko post koji radi sa tim kamerama pa pojasni. Ja sam ipak za brand name kamere pa neka je i najnepoznatija firma. Ja sam montirao Dahua kamere i za njihovu cenu se dobija odlican kvalitet.
-
- Expert
Tema je stara, ali da se nadovezem. Joystick sluzi za promjenu moda u kojem radi kamera, odnosno rezolucije i naravno kad se dobije slika, preko njega se moze uci u menu kamere, da se kamera konfigurise na trenutni sistem. Na joystick-u su aktuelna 4 moda, koja se mjenjaju tako sto se joystick pristisne u jednu stranu i zadrzi 5 sec. Indikacija promjene moda ocituje se tako sto se cuje klik u samoj kameri. Postoje sljedeca 4 moda;
1. AHD
2. CVBS
3. TVI
4. CVI
Na nekim kamerama dodje zalijepljen sticker sa smjerovima za modove, ali na nekim ne. Ove kamere rade na starim i novim snimacima. Menu izbornik se dobije kada se pritisne srednji taster na joystick-u i dobije se hrpa opcija.
1. AHD
2. CVBS
3. TVI
4. CVI
Na nekim kamerama dodje zalijepljen sticker sa smjerovima za modove, ali na nekim ne. Ove kamere rade na starim i novim snimacima. Menu izbornik se dobije kada se pritisne srednji taster na joystick-u i dobije se hrpa opcija.