Producer/Proizvođač -Vivax
Model No/Oznake modela -TV-32S40
Main board/Matična ploča -T.MSD.306.68A 12023
Flash -W25Q32BV
Lcd display/Panel -LTA320AP32
Slika u nekim ludim bojama i preljeva se sa promjenom kadra.
Možda ne valja sadržaj Flash_a ako netko ima.
[RIJEŠENO] VIVAX LCD TV-32S40
-
- Expert
Klasična greška na T-CON bordu
-
- Expert
Ako je na T-con bordu onaj čip AS-15 bi se čak kladio da je on u pitanju-a možda se i varam-kako kažu--bez kafe i šlogerice nezna se ništa-a u našem slučaju bez merenja i lokacije greške nema ništa :)
-
- Stariji član
Kolega nele trebali ste to obaviti telefonom a ne otvarati temu na forumu I tu se poigravati sa ostalim clanovima, ako mislite da neku tajnu ne mozete podeliti sa ostalim clanovima foruma, onda nemojte preko foruma. Inace I taj tv ima t-con samo sto je "integrisan" sa panelom.
-
- Expert
Nema tu tajni , pomogao sam coveku da hardverski resi problem isto kao sto sam pomogao i mnogima na ovom forumu ali to sta sam mu rekao jos uvek ne moze da ide javno.
Bilo ko sa ovog foruma , ko mi se obrati na PP dobice pomoc , znaju mnogi da nikad nije bio problem , samo to treba sacuvati za sebe.
Nista licno , ali drug moj ja za takvo ZNANJE naplatim minimum 50E musteriji ili mu je menjati panel , razumes li sad zbog cega nije za javno , bilo ko ko se prvi put registruje moze da procita.
Ja od kolega NE KRIJEM nista niti hocu.
Bilo ko sa ovog foruma , ko mi se obrati na PP dobice pomoc , znaju mnogi da nikad nije bio problem , samo to treba sacuvati za sebe.
Nista licno , ali drug moj ja za takvo ZNANJE naplatim minimum 50E musteriji ili mu je menjati panel , razumes li sad zbog cega nije za javno , bilo ko ko se prvi put registruje moze da procita.
Ja od kolega NE KRIJEM nista niti hocu.
-
Izvinjavam se što podižem staru temu. Imam isti problem sa ovim panelom. Dovođenjem 3.3V na 9. pin na LVDS konektoru rešava problem, to je ok. Mene sad interesuje zašto se ovo desilo? TV je normalno radio dok sam popravljao mrežu, testirao sam ga, i sve je bilo ok. Međutim kako je ležao na stolu, poklopljen, kad sam ga podigao posle sat vremena, boje razlivene. 3.3V na pin 9 rešava problem, ali koj đavo se desio?