Producer/Proizvođač -SHARP
Model No/Oznake modela -LC-40FG5342E
Chassis/Model šasije -C40CF5342EB32O
Main board/Matična ploča -TP.MS6486.PB711
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Nakon update-a preko USB-a TV otišao u Stnby i sad kad se upali led dioda blinka crveno plavo. Skinuo sam firmware ali nCP201097_SN_HS_UMC_SHARP_MSD6486_PB711D_512M_LC430DUY_SHA1_DVBS_DH1710_HK_B_DOWN_NFX_UNF_V4.55_20190130_101240 i unutra su 3 fajla allupgrade_6486_aes,allupgrade_6486_aes_U,UMC_KMODE stavio sam ih u root usb stika, uštekam stik u nakon toga uštekam tv , stik počinje kratko žmigati ali ništa dalje a tv krene samo led dioda crveno plavo blinkat. Ima možda siguran software jer ovaj je sa neke ruske stranice , ili možda griješim u postupku, svaka pomoć dobrodošla
SHARP LC40FG5342E firmware RIJEŠENO
-
- Expert
Konačno sam uspio, probao sam sa drugim stikom i idu oba firmwera jedino je od kolege Nermina bila slika okrenuta i to se može u SM okrenuti ali još je loša slika treba promeniti u panel setting "lvds ti mode" u Vesa i onda je slika ok ali tu stavku neće zapamtit ,kod svakog paljenja se vraća. U SM u pod Panel Name stoji da je to panel IE400d3HD1UX. Drugi firmware LC-40CFG6021K radi sve OK. Hvala kolegama na pomoći (Nerminb i Bada) . Ako treba nekome taj firmware rado ću ga podijeliti.
Postupak
Datoteka KMODE UMC_KMODE.txt konfigurira karakteristike HW -a za datu platformu: tip i veličina ploče, tip tipkovnice, tip daljinskog upravljača, tip zvučnika itd ...
Tvornička binarna datoteka i UMC_KMODE.txt fil moraju se koristiti zajedno, inače nadogradnja televizora neće biti uspješna.
Tvornička verzija SW-a može se koristiti za oporavak nefunkcionalnog televizora ili za učitavanje ispravnog softvera na matičnu ploču prilikom zamjene neispravnog televizora.
Kako uspješno nadograditi tvornički SW:
Raspakirajte zip ili rar datoteku.
Kopirajte *.bin datoteku u korijen USB uređaja (pomoću računala)
Kopirajte UMC_KMODE.txt u isti USB korijen.
Umetnite USB u TV utor
Učinite i isključite/uključite izmjenični napon.
Obratite pozornost na traku napretka na zaslonu i na učestalost treptanja LED -a.
Kad traka napretka dosegne 100% i LED frekvencija treperenja se poveća na "dvostruko" u odnosu na prethodnu fazu, isključite izmjenično napajanje iz televizora
Uklonite USB
Ponovno priključite izmjenično napajanje -> TV će se sam pokrenuti s nadograđenom SW verzijom.
Postupak
Datoteka KMODE UMC_KMODE.txt konfigurira karakteristike HW -a za datu platformu: tip i veličina ploče, tip tipkovnice, tip daljinskog upravljača, tip zvučnika itd ...
Tvornička binarna datoteka i UMC_KMODE.txt fil moraju se koristiti zajedno, inače nadogradnja televizora neće biti uspješna.
Tvornička verzija SW-a može se koristiti za oporavak nefunkcionalnog televizora ili za učitavanje ispravnog softvera na matičnu ploču prilikom zamjene neispravnog televizora.
Kako uspješno nadograditi tvornički SW:
Raspakirajte zip ili rar datoteku.
Kopirajte *.bin datoteku u korijen USB uređaja (pomoću računala)
Kopirajte UMC_KMODE.txt u isti USB korijen.
Umetnite USB u TV utor
Učinite i isključite/uključite izmjenični napon.
Obratite pozornost na traku napretka na zaslonu i na učestalost treptanja LED -a.
Kad traka napretka dosegne 100% i LED frekvencija treperenja se poveća na "dvostruko" u odnosu na prethodnu fazu, isključite izmjenično napajanje iz televizora
Uklonite USB
Ponovno priključite izmjenično napajanje -> TV će se sam pokrenuti s nadograđenom SW verzijom.