Producer/Proizvođač - COLOSSUS
Model No/Oznake modela - CSS-10105B (24")
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - T.MSD306.63A
LVDS/TCON -
MCU/Procesor - ispod hladnjaka
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - GD25Q32 (Gigadevice)
Audio/Ton - TDA1517
Tuner analog/digital -
Backlight driver - T15.128573-00R
Lcd display/Panel - CX236LEDM
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Slika OK, zvuka nema uopšte ni na jednom ulazu, TDA1517 ispravan stereo ulaz preko smd kerami;kog kondenzatora sve ok kad dotaknem čuje se brum na zvučnicima, pratio sam nazad skoro do procesora, ali posle hladnjaka nisam mogao dalje, svugde ok.
Probao sam dump od 32" CSS-10100C, naravno slika razvučena ali zvuka nema, pa pretpostavljam da nije od dumpa.
Probao sam pipkati lemne tačke kod scart-a ali nema zvuka.
Ono što sam primetio, mada možda nema veze sa ovim je da posle uključenja u 230V treba čekati pola minuta da se upali iz stby-a (sa crvene na zelenu lampicu, napajanje je ispravno)
I ono što sam još primetio da DTV nađe DVB-T1 (Mađarsku) samo nazive programa, ali posle ispiše NO SIGNAL, DVB-T2 nije hvatao pa je vlasnik je koristio preko Set Top Boxa na HDMI.
COLOSSUS CSS-10105B nema zvuk
-
- Expert
To može da pravi fleš.Christian Death je napisao/la: 11 sij 2022 21:53 Ono što sam primetio, mada možda nema veze sa ovim je da posle uključenja u 230V treba čekati pola minuta da se upali iz stby-a (sa crvene na zelenu lampicu, napajanje je ispravno)
Original "neispravni" dump može se proveriti...ako ga postaviš ili na mail.
Kao što je kolega @mosfet napisao, 8 pin (mute) treba da bude veće od 8,8V da bi "svirao".
-
- Expert
Na pin7,8 imam 12V, pa I pisao sam da daje brum 50Hz kad pipnem, a što se tiče teškog paljenja je problem bio u power dugme na daljinskom uopšte ne radi a na tvju jako teško upaliti, to sad rešeno zamenjem taster sad pali "odmah". Na slušalici isto nema zvuka, prespojiću direktno na scart preko kondenzatora.
-
- Expert
Napravio sam da radi samo preko scarta povezao sam scart audio ulaze na TDA1517 pin1 (left) pin 9 (right) nije baš kulturno ali za mušteriju odgovara. REŠENO.