Vivax 32LE111SMT2 Potreban usb software - Reseno

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
optibox
Producer/Proizvođač -Vivax
Model No/Oznake modela -32LE111SMT2
Chassis/Model šasije -CV338H-T42
Main board/Matična ploča -
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -CX315DLEDM
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Tv se ukljuce pokaze logo 30 sekundi i vrati se u stby .Ponovnim ukljucenjem isto se ponasa.Molim kolege ako neko ima usb softver za navedeni model.Poz
Zadnja izmjena: optibox, dana/u 08 pro 2021 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
ursuss
Expert
Expert
i ako nađeš usb soft.. greška će se vjerojatno brzo vratiti... treba novi čip 25qxx.. izčitaj stari sadržaj pa upiši u novi čip..

...uf uf... da to je smart,kolege u pravu ste...
Zadnja izmjena: ursuss, dana/u 08 pro 2021 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
kokan
Expert
Expert
Mislim da se ovde radi o smart TV-u....
ranes
Expert
Expert
Sve CV338 su smart .25QXX ne diraj on je zaduzen za postavke t2 dekodera i nema veze sa tvojim kvarom.
Mozes li iscitati preko uarta dnevnik pokretanja da se vide velicine memorija i da li je uart bus off.
Ako mozes pristupiti konzoli pokusaj naredbama u terminalu odraditi reset kor.podataka i predmemorije.
recovery_wipe_partition data
recovery_wipe_partition cache
Tebi je boot ispravan i steta ga je onesposobiti a ove komande vecinom oporave kvar kao sto je kod tebe.
Ako nemas sa cim odraditi ovo gore navedeno pokusaj sa ovim fajlovima koje sam dao odraditi isto.
Formatiraj usb po FAT32 , raspakuj fajlove i u root kopiraj da se vidi samo CtvUpgrade.bin.Nemoj dva fajla kopirati zajedno jer se dve komande ne mogu izvrsiti istovremeno.Kopiraj i odradi sta zelis jednu po jednu.Pokreces ih isto kao firmver. Iskljuci televizor iz uticnice, umetni USB fleš u USB 2.0 konektor, pritisni dugme ON na televizoru i bez puštanja prikljuci ga u uticnicu. Kada postupak zapocne, otpusti dugme.
Prvo pokusaj CV338H--RECOVERY_WIPE_PARTITION-CACHE pa zatim CV338H--RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA
Ako je drugi metod proracuna CRC-a u potpisu pokusaj sa CV338H_RECOVERY--XGIMI_CRC.zip
Tu imas i priložen fajl koji omogucava i UART za takav firmware.
CV338H_RECOVERY ce na nekim modelima ne na svim otvoriti poseban menu gde se uz pomoc daljinskog mogu odraditi gore navedene komande.Nesto slicno kao na android mobilnim telefonima.
Ovi fajlovi ne treba da te brinu jer su bezbedni.Oni ne menjaju Boot, Mboot ,Sboot i sl pa da moras programatorom upisivati sve ponovo.
https://files.fm/f/gxuwytjnf
Ja imam mnostvo firmvera za CV338H T42 ali bez dnevnika pokretanja ne zelim ni jedan da preporucim da posle ne bude kolega me sa tog foruma nagovorio da upropastim tv.
Ako neko ima original firmver jos bolje ali i kada imam original prvo probam sve gore navedeno,sacuvam stare podatke iz emmc i tek na kraju pokusam ostalo.
optibox
Tv resen zahvaljujuci kolegi ranes
Na usb kopiran recovery_wipe_partition data(CtvUpgrade.bin) fajl , sve uradjeno kao sto je objasnio kolega u prethodnom postu.
mocnisima
Expert
Expert
Jel moguće ovo odraditi preko nekog drugog interfejsa jer ovaj rt809 uopšte nije jeftin a samo ovome može da posluži.
alexa_pg
Expert
Expert
Pročitaj pažljivo šta je kolega @ranes napisao. Ovo može da se uradi bez programatora..
mocnisima
Expert
Expert
Ako sam dobro razumeo, ako se na fleš stavi samo CtvUpgrade.bin bez ostalih fajlova onda će otvoriti recovery mode a neće ići u potpuni upgrade sistema. Nisam neki stručnjak za android, ali ovo prvi put čujem. Meni ono pritiskanje dugmadi pre paljenja nikad nije uspelo, da dođem do recovery mode. Znači, kako ući u recovery da bi se izvršilo wipe partition ako nema dugmadi na tv. Ono istina, tek sam počeo malo ozbiljnije da se bavim ovim a kolko vidim webos polako preuzima tržište.
ranes
Expert
Expert
Prvo par reci za pomenuti programator.
RT809H naravno nije najjaci programator na trzistu ali za to sto nudi u odnosu na cenu je prilicno dobar.Ja bih novce koliko on kosta rado dao samo za bodove na njihovom forumu a kamoli za oboje.Kako mislis da on sluzi samo za jednu svrhu.To je trenutno u ovom cenovnom rangu najuniverzalniji programator.Istina ne snalazi se bas dobro sa bb.u nandu kod samsunga da ne ulazim konkretno u detalje koje algoritme ima u sebi ali radi sasvim korektno sve ostalo.
Ne znam sta zelis da radis sa ovim modelom ali ako mislis citati emmc.kom je onesposobljen boot i nemas pristup konzoli tu ti je najnize i najjeftinije resenje postal 3 ali za njega moras biti prilicno vest.Ako zelis samo oporavak dao sam bas detaljno objasnjenje kako se radi.Koliko god te cudilo i da se sreces prvi put sa tim fajlovi koje sam dao a zahvaljujem se ovom prilikom njihovom tvorcu rade samo ono sto sam naveo.To nije firmver koji kompletno menja sve nego samo ono za sta je namenjen. Jedan je za DATA jedan za CACHE jedan omogucuje uart ako je iskljucen posto ne mozes uci u sm.da ga ukljucis dok se tv ne pokrene i jedan otvara RECOVERY.Nije bitno kako ce se komanda zadati procesoru da li preko dugmadi,konzole ili ovim fajlovima.Svi rade isto.Ako mozes preko ovih fajlova vrsiti RECOVERY_WIPE_PARTITION-CACHE i RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA nemas potrebe za ostalim nacinima.Da pojasnim ako kopiras RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA na usb on odradi svoje ti neces ni videti recovery i nemas ni potrebe raditi isto u njemu kada je to odradio ovaj fajl koji si ubacio u usb i pokrenuo ga isto kao da instaliras firmver. Naravno ovo ne uspeva kod svih modela.Negde ces morati zadati funkciju iz terminala,negde ubaciti ceo firmver a negde i programatorom prvo upisati boot fajlove pa posle update sa usb. Nov i kompletan firmver bez dnevnika pokretanja je uvek rizicno raditi.Kada raspakujes firmver videces i zbog cega.Napisi sta konkretno zelis bas sam ovaj isti model dok ovo pisem oporavio preko usb fajlova koje sam prilozio.Imam i emmc iscitan komandom emmcbin 1.Za sve ovo nisam imao potrebe ni da otvaram tv. Ja ove modele retko otvaram jedino kada neko ubaci pogresan firmver pa pogresi boot a ne mogu ga uartom vratiti bez obzira sto imam i muninn_EISP ,rom i mboot fajlove.
Postoji i usb ttl veoma jeftin dosta se i sa njim moze uraditi ali moras biti pazljiv sa komandama koje zadajes.
Mozda se ovo cini vise nego sto prosecan serviser do detalja mora znati da bi popravio tv.Osnovno je probati ocistiti data i cashe bilo kojim nacinom a ako nece onda gledati dalje.
Zadnja izmjena: ranes, dana/u 28 pro 2021 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
mocnisima
Expert
Expert
Sve je to meni manje-više jasno ali i dalje ne razumem gde nalaziš ova dva fajla.
ranes
Expert
Expert
Bili su gore uploadovani ali posto ih nisi skinuo na vreme videcu da ih ponovo postavim ili posaljem na pp.
mocnisima
Expert
Expert
Zahvaljujem 💕. Postal sam koristio za micronas vct čip i sećam se da sam imao muke s njim, srećom sam ga nekome dao i nije mi ni vratio. Ali mene interesuje odakle tebi ovi fajlovi 😁
ranes
Expert
Expert
Internet vrvi od njih samo moras znati ruski i registrovati se na
https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... ry95260629
Bice malo teze da upises onu skrabotinu od broja koji traze pri proveri .
tonarica
Expert
Expert
Pozdrav kolege
Imam isti problem sa vivax-om
Ima li možda netko ove file-ove
Nemoguće se registrirati na ovu stranicu
ranes
Expert
Expert
Kolega nije nemoguce nego je problem ko ne zna ruski jezik uneti pravi broj pri proveri.Pogledaj PP.
tonarica
Expert
Expert
Pogledao.
Nema još ništa na pp
tonarica
Expert
Expert
Riješeno
Kolega ranes hvala!!!
Odgovori