Gorenje wa 60065

Forum za servisiranje bele tehnike
grki
Expert
Expert
Kolege ,evo problema kod ove ves madineVes masina primi vodu predpranje radi normalno zati preskoci pranje ne primi deterdjent za pranje,predje na ispiranje,zavrsi centrifugu i na kraju pocinju da blinkaju sve lampice non stop sta moze biti problem ,znaci preskoci pranje ,svaka pomoc bitna grejac radi elektroventili ispravni
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Ja bi probao program bez pretpranja da se vidi dali uključuje grejanje.Ako ne ukljući, zameniti NTC i relej grejača

Također pogledati dali se bubanj okreće u oba smera.Ako vrti samo na jednu stranu zameniti i ta dva releja
grki
Expert
Expert
Nisam probao program bez predpranja .Bubanj vrti na obe strane,kada radi predpranje greje vodu to sam probao,probacu to pa javljam.
crni021
Expert
Expert
Nivostat je ok?
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Biće da je loš kolektor motora.Kad završi predpranje po redosledu ide centrifuga.Ako ima previše varnićenja na kolektoru može pobrkati program
grki
Expert
Expert
Isto se desava i kada radi samo pranje,bez predpranja,dali je moguce da je programator problem
grki
Expert
Expert
Kolege imam problem sada drugi sa ovom masinom,skinuo sam sa druge masine motor i programator da probam nao ovoj medjutim sada nece ni jedna masina da radi to jest radi isto primi vodu normalno odmah pocinje kratko centrifuga i tu stane blinkaju sve led diode 4 puta,sta moze biti dali su crkla oba programatora dali je moguce da su crkli zbog motora
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Error 4 je defektan taho generator na motoru ili elementi na elektronici u vezi sa taho generatorom

182363.jpg
Dešava se da zbog vlage probije konektor na motoru i napon sa četkica pređe prema taho generatoru i spali elemente na elektronici

Ispitati ispravnost taho generatora instrumentom na 12 V naizmenićni napon (AC) i rukom zavrtjeti bubanj.
Ako je ispravan biće tu 6 do 12 volti.
U slućaju da je neispravan neće biti napona ili vrlo malo ispod 1 volt

Proveriti i trijak motora na hladnjaku elektronike da nije u kratkom spoju
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 0 gostiju.