[ODUSTAO] Grunding cuc 2130,vertikala

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
ursuss
Expert
Expert
problem sa vertikalom kod ovog tv-a, naime sve radi ok ali u gornjem dijelu na širini od 5-6 cm imam povratne linije, slika nije izobličena.. mjenjani elektroliti, STV9306..greška ostaje...svi naponi ok..svaki savjet dobrodošao..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Pozdrav
Jedno isprobano resenje sa tim losim kolima na linku ispod.

viewtopic.php?f=2&t=870&p=5602&hilit=STV9306#p5602
ursuss
Expert
Expert
Hvala Jimy.pročitao sam to nekoliko puta,ali nije rješenje za mene jer mi slika nije uvrnjena već samo imam povratne linije u 5-6 cm odozgora. Dimenzija slike je ok,mjenjan je čip ( više komada) kondenzatori..paralelno diodi sam stavljao drugu diodu (pin 6). Probao sam umjetno dizati napon D+ do 27 V (24 po shemi) i samo slika raste zajedno sa anomalijom...
Problem ostaje...
hajro60
Expert
Expert
a elkos 160v jesi li mjenjao
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
ursuss je napisao/la:Hvala Jimy.pročitao sam to nekoliko puta,ali nije rješenje za mene jer mi slika nije uvrnjena već samo imam povratne linije u 5-6 cm odozgora. Dimenzija slike je ok,mjenjan je čip ( više komada) kondenzatori..paralelno diodi sam stavljao drugu diodu (pin 6). Probao sam umjetno dizati napon D+ do 27 V (24 po shemi) i samo slika raste zajedno sa anomalijom...
Problem ostaje...
Ako se podizu svi naponi,raste slika.Povecavanjem napona do 30V samo na pinu 6 resices problem.
Slika je potpuno normalna bez izoblicenja,jedino su povratne linije u gornjem dijelu ekrana i povecanjem tog napona na pinu 6 te linije nestaju 100 posto.Isprobano na vise marki tv-a koji koriste tu vertikalu.Povecavanjem napona samo na pinu 6 ostvaruje se naponska razlika pina 6 u odnosu na ostale pinove i te linije nestaju.Povecavanjem svih napona ostvaruje se naponska razlika jedino prema masi i problem ostaje.Probaj tako i javi rezultat.
Pozdrav
ursuss
Expert
Expert
D+ napon jeste na pinu 6 ovog kola, na njemu sam i dizao napon do 27 V i raste samo slika ali anomalija ostaje..pozabavim se ujutro ponovno i probam, pa javim..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
ursuss je napisao/la:D+ napon jeste na pinu 6 ovog kola, na njemu sam i dizao napon do 27 V i raste samo slika ali anomalija ostaje..pozabavim se ujutro ponovno i probam, pa javim..
Mora da se uradi bas ovako kako je opisano u tekstu ispod

Te linije ces da resis povecavanjem napona na pinu 6 sa 24 na 28-30V i to tako da odvojis originalno napajanje podizanjem diode ciji kraj tj anoda ide na vn trafo.Sada namotaj na jezgro vn trafoa 7-8 namotaja pvc zice i spoji jedan kraj na masu a drugi na anodu diode i dobices tu oko 28-30 V,dovoljno da te linije nestanu.

Pozdrav
ursuss
Expert
Expert
Ma prijatelju dragi ujutro odmah probam i javim, ako uspije ima da se dimi iz pečenjare..hi..hi...
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav Jimy.. evo probao sam i tek na 34 V slika je bez linija, ali kako se čip grije iste i na ovom naponu polako se spuštaju, tako da nisam riješio problem...ne znam šta nisam pokušao, naravno svi elektroliti,diode..
E..još nešto - bar na ovom tv-u, ako zamjeniš krajeve novonamotanog sekundara na trafou- masa i drugi kraj na diodi tv ustarta i odmah nazad u stby...
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
ursuss je napisao/la:Pozdrav Jimy.. evo probao sam i tek na 34 V slika je bez linija, ali kako se čip grije iste i na ovom naponu polako se spuštaju, tako da nisam riješio problem...ne znam šta nisam pokušao, naravno svi elektroliti,diode..
E..još nešto - bar na ovom tv-u, ako zamjeniš krajeve novonamotanog sekundara na trafou- masa i drugi kraj na diodi tv ustarta i odmah nazad u stby...
Probaj drugi IC i ne treba veci napon od 30V.To sa namotajem je normalna pojava,mora da bude isti smjer kao i namotaji na samom trafou,ako se gasi,zamijenis mjesta i to je to.
Pozdrav
ursuss
Expert
Expert
probao i drugi,pa treči ćip i sve isto, linije ostaju..vratio tv gazdi,,,,
Odgovori