[ODUSTAO] BETA5 Grundig

Forum za Ark,Arcd,Navi,-Service & Decode-Servis i dekodiranje
bgservis
Mlađi član
Mlađi član
Pozdrav kolegama..Imam u servisu BETA5 i na displeju mi ispisuje ERROR1 ...Nemam nikakvu komunikaciju s procesorom,ne mogu se povezati nikako..ima li neko predlog sta raditi i sta bi moglo biti greska? Moja sumnja je na procesor ? U pitanju je OH95B Grundig i koliko sam ja imao iskustava sa njima,uvek sam radio sa 68HC11KA4..gresim li?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
To je taj mcu,mozda gresite u povezivanju ?
Povezite prema slici,zaokruzene otpore odlemiti,pinove 59 i 60 na masu i pin 58 reset.Ja ga citam sa MotCrack v6.2 na poziciji za 68HC11KA4 stim sto na crackeru treba podesiti za kristal 8,66400.
Pozdrav
bgservis
Mlađi član
Mlađi član
Pa upravo sve je tako i povezano,a pokusavao sam i sa zamenom RXD i TXD jedino nisam pokusavao stavljati da je kristal 8.6640 ali evo sad sam i to pokusao,i dalje nema komunikaciju..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
bgservis je napisao/la:Pa upravo sve je tako i povezano,a pokusavao sam i sa zamenom RXD i TXD jedino nisam pokusavao stavljati da je kristal 8.6640 ali evo sad sam i to pokusao,i dalje nema komunikaciju..
Aparat treba biti prikljucen na napajanje Stand-by,masu interfejsa povezite na masu aparata,proverite +5v na MCU i botujte vise puta,ponekad nece iz prve :)
Pozdrav

Ako i dalje nece probajte da na aparatu zamenite kristal sa kristalom od 8 mhz i onda i na crackeru na 8 mhz
bgservis
Mlađi član
Mlađi član
I dalje nece ...prilikom butovanja na RXD imam konstantan napon malo vise od 4V a na TXD samo na kratko se pojavi 5V i pada na 1v sto ne bi trebalo tako...na RESET imam konstantan napon 5V..
Kristal je promenjen takodje,stavljen 8.000..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
bgservis je napisao/la:I dalje nece ...prilikom butovanja na RXD imam konstantan napon malo vise od 4V a na TXD samo na kratko se pojavi 5V i pada na 1v sto ne bi trebalo tako...na RESET imam konstantan napon 5V..
Kristal je promenjen takodje,stavljen 8.000..
Moguce vam interfejs nije ispravan.Za vreme bootovanja napon reseta mora da pada i da se podize i kad nije prikljucen na MCU.
markoni79
Expert
Expert
Jesi podigao ove otpore za RXD, TXD i RESET?
hajro60
Expert
Expert
a da zarotiras rxt i dxt zamjeni mjesta,tesko tu ide od prve botovanje ja nikada ne skidam otpore
bgservis
Mlađi član
Mlađi član
Sve sam pokusao i rotiranje RXD i TXD i skidao otpore na kraju sam poceo sumnjati u interface,ne znam sta je u pitanju vise...na kraju morao sam prekinuti ,musteriji se zurilo i kad sam ga spojio ,pise ERROR1 i bezveze pritisnem strelicu desno i on otvori bez koda haha :D
Fora je samo sto svaki put kad upali mora da potvrdi ponovo...
Odgovori