Daljinsko zakljucavanje - AUTO

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
tv-serviser
Expert
Expert
Ima li neko kakvo iskustvo sa ovim daljinskim. Pokazalo se da se trazi sve vise daljinski za auto zakljucavanje, i kako iskopirati rezervni daljinski za ova zakljucavanja. Meni je covjek donio komplet elektroniku i mehaniku za zakljucavanje garaznih vrata, bez moje saglasnosti kupio covjek elektroniku od auto zakljucavanja . On je imao dva daljinska koja su otisla i imali su neke mikro prekidace za podesavanje koda. To je se njemu pokvarilo i on dosao na ideju da mu to probam tako uraditi . Na njegovoj elektronici sam skinuo njegovu upravljacku elektroniku za daljinski i ubacio ovu od auta. Morao sam dodatno ugraditi transformator od 12v. posto je ta njegova elektronika koristi napon od 24v. Nasao sam impuls za aktiviranje njegove elektronike i to sam spoijo i to super radi. Sad i on trazi jos dva daljinska posto u taj prostor gdje je garaza pristupaju majstori auto servisa za potrebe . Kako i ko ima ideje za te rezerne kodirane kljuceve , mozda razmijenimo ideje . Lijep pozdrav svim majstorima .
velectronic
Expert
Expert
ja sam radio dosta sa tim komandama vrata, kapije....orginal daljinski tesko naci za sve uredjaje najbolje je resenje univerzalne daljinske komande rf prijemnik i 2 daljinca to se dobija. E sad ako ti treba vise od dva daljinca uz kupovinu univerzalne imas i rezerne daljince na primer supra univ.komanda je dosta popularna ima i rez.daljinaca...
tv-serviser
Expert
Expert
Isplati li se imati ovu tehnologiju za ovo vrijenme ?

http://www.youtube.com/watch?v=Qf5MKOTYt_U
Odgovori