LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Super Moderator
- Kontakt:
To sam pitao jer je glavna tema ovih dana gde nabaviti takve trake? Kod njega se tako prosara slika. Vidim da ih samo u Turskoj ima. Trazio sam od nasih dobavljaca pre 3 meseca, nemaju. Nisam ni diode nasao. Ne znam gde sam napisao oznake sa tih traka. Ako neko zna koje su neka napise.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ako neko ima na prodaju i display 43” za takav TV, i to mi treba...
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kod Vivaxa se malo razlikuju trake, ali su u principu iste micro diode.
Pojavile se diode po razumnoj ceni. Vidim da ih ima od septembra nego pretrazivac ih tesko nalazi. Danas ih nadjoh po prvi put, a pretrazivao sam mesecima.I juce sam trazio sa upitom "Lextar",nije mi nalazilo nista. Preko googla sam nasao ove, ali mi nije bilo za axperiment po toj ceni.
Na slici su dimenzije.
Pojavile se diode po razumnoj ceni. Vidim da ih ima od septembra nego pretrazivac ih tesko nalazi. Danas ih nadjoh po prvi put, a pretrazivao sam mesecima.I juce sam trazio sa upitom "Lextar",nije mi nalazilo nista. Preko googla sam nasao ove, ali mi nije bilo za axperiment po toj ceni.
Na slici su dimenzije.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Za Vivax 43'' jos uvek nema ni jedan nas dobavljac. Sada sam pretrazio za ovaj LG i Vivax ponovo, nema. Nema ni diode takve. Tek sada ti modeli izlaze iz garancije pa jos uvek nemaju dovoljno veliku potraznju da bi pozurili sa nabavkom.
Mnogi gledaju tako sareno, ne zele da ulazu.
Trake YAL13-00715150 ima samo u Turskoj. Ima na Alibabi od Turskog prodavca. Cena nije bas pristupacna. Kako god, meni je najjeftinije da menjam diode jer sam to uvezbao kao zamenu elektrolita kod Samsunga sa TDA4601 u mrezi :D
Mnogi gledaju tako sareno, ne zele da ulazu.
Trake YAL13-00715150 ima samo u Turskoj. Ima na Alibabi od Turskog prodavca. Cena nije bas pristupacna. Kako god, meni je najjeftinije da menjam diode jer sam to uvezbao kao zamenu elektrolita kod Samsunga sa TDA4601 u mrezi :D
-
- Expert
- Kontakt:
Ništa novo(vidi se iza tva da sija plavo indigo boje)
Kazu otpao im fosfor :D
Bilo je toga pocetkom posle godine uglavnom na LG.
Vrhunac je bio da je jedna dioda svetlima plavo u sredini i zato je dosao tv na servis a ostale su bile diode u kratkom spoju a drugi ostatak u nekome otporu. /ZATO SE I ZAPALI LG.
A bilo je slučajeva da su sve sijale plavo kao sa slike Purke... Bilo je svasta.
Kazu otpao im fosfor :D
Bilo je toga pocetkom posle godine uglavnom na LG.
Vrhunac je bio da je jedna dioda svetlima plavo u sredini i zato je dosao tv na servis a ostale su bile diode u kratkom spoju a drugi ostatak u nekome otporu. /ZATO SE I ZAPALI LG.
A bilo je slučajeva da su sve sijale plavo kao sa slike Purke... Bilo je svasta.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kad sam krenuo da varim, gledao sam od nekih varioca i sto sam vise gledao sve sam gori bio :D Mucenje je bilo i ovde dok nisam potrosio prvo pakovanje od 1.000 dioda. Sad vec ide lakse :)
Porucio sam onaj PTC grejac za zamenu dioda. Verovatno da ce trebati za ove micro. Znam da ga mnogi koriste i da i za njega treba iskustvo. Hoce da zadimi i naduje traku.
Porucio sam onaj PTC grejac za zamenu dioda. Verovatno da ce trebati za ove micro. Znam da ga mnogi koriste i da i za njega treba iskustvo. Hoce da zadimi i naduje traku.
-
- Expert
ja isto mislim da taj grejac nije losa stvar,ja sam sa malim resoom skidao edge diode nije ispalo lose,ali sam se bas namucio skinem par dioda pa skinem sa resoa da se ne pregreje,posto nema ogranicenje temperature,pa onda druge diode,pa i kad sam namestao nove isto par komada pa pus pauza...navikli smo da se patimo,bar ja.nije ni cena tog grejaca velika.
-
- Expert
Ovde mi nešto nije jasno admine tvzmaj čovek je u naslovu stavio 32' inča a ti spominješ 43' ?!?!?! :?
-
- Stariji član
-
- Stariji član
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Nisi dobro procitao naslov :Ddj.mr.schultz je napisao/la:... čovek je u naslovu stavio 32' inča a ti spominješ 43' ?!?!?! :?
ihumljan je napisao/la:https://www.ebay.com/itm/1PC-220V-Const ... 2749.l2649
Sa termostatom i ne može pregrijati traku.
Nema termostat u sebi, nego je sam materijal takav, PTC. Idealan za brzo zagrevanje i fiksiranje temperature. Sad si me podsetio da je na e-bay dosta jeftiniji nego na Aliexpressu. Video sam to ranije, ali zaboravilo se.
Ranije nisam imao potrebu za takvim grejacima do pojave ovih micro dioda. Video sam da ih neki koriste za predgrejavanje ploce kod kuglanja. Mozda je pametnije uzeti nizu temperaturu a onda sa dobrom stegom koristiti duvaljku za finis. LED dioda moze podneti duvaljku 20 sekundi.
-
- Stariji član
Pitanje za kolege...čime čistite one ostatke ljepljive trake sa kojima su zalijepljene EDGE trake na onu aluminijsku ploču? Meni redovito ostaju na aluminiju, ne na traci :(
Ja acetonom, ali popi...m dok to uradim. Možda ima netko bolje rješenje... ;)
Ja acetonom, ali popi...m dok to uradim. Možda ima netko bolje rješenje... ;)