LED diode za pozadinska osvijetljenja LCD-a
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Neće moći baš svako,nemaju amateri ni osnovne uslove za rasklapanje panela a ni mušterije neće sigurno dati na opravku nekom amateru svoj SMART TV UHD 4K od 55 inqa pa nagore.Može neko i probati :DVladimir je napisao/la:Samo Vi slobodno pisite i ce jos malo svaka budala koja otvori Google da postane "majstor",a mi na zalost koji drzimo radnje i placamo dazbine kljuc na vrata :(
Probao pa se u... :D
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ja sam ranije primao tako klince na praksu. Dam mu da zalemi trafo ili BU508 a on nikako da napuni kalajem oko nožice :D A kad treba pumpicom da skine, to je pogibija :lol:
Retki su oni koji će da nam uzmu posao. Ja takvog nisam imao na praksi, a kod mene i kolege prošli su bar 30. Neki su sad konobari, rade za mašinom u fabrici a ni jedan majstor. Iako sam im crtao, objašnjavao, trudio se. Nema leba. Onaj ko želi, naučiće sam, džabe mu kriješ. Nego gore je to što sada ima TV za 13.000 (108€) 32” sa tri godine garancije. Skoro mi jedan prijatelj doneo Vox 32”.
“Ima ton, nema sliku. Odoh da kupim nov. Drži ovo da ne bacam u kontejner”
Ja sam LED jedno vreme plaćao 20€ razbijene. Sada otkupim samo ako je zaista vredan model. Ove proste ne plaćam ni dinara.
Ovo je zalemljeno toplim vazduhom sa predgrejačem.
Retki su oni koji će da nam uzmu posao. Ja takvog nisam imao na praksi, a kod mene i kolege prošli su bar 30. Neki su sad konobari, rade za mašinom u fabrici a ni jedan majstor. Iako sam im crtao, objašnjavao, trudio se. Nema leba. Onaj ko želi, naučiće sam, džabe mu kriješ. Nego gore je to što sada ima TV za 13.000 (108€) 32” sa tri godine garancije. Skoro mi jedan prijatelj doneo Vox 32”.
“Ima ton, nema sliku. Odoh da kupim nov. Drži ovo da ne bacam u kontejner”
Ja sam LED jedno vreme plaćao 20€ razbijene. Sada otkupim samo ako je zaista vredan model. Ove proste ne plaćam ni dinara.
Ovo je zalemljeno toplim vazduhom sa predgrejačem.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
difuzure ti je najbolje oznaciti u kojem su polozaju bili i ako ih se skida vise raspored gdje je koji bio i ljepis ih nazad sa ukljucenim diodama i 100% tocno ih mozes pozicionirati, podrazumjeva se da ne koristis trenutno kontaktno ljepilo i na taj nacin nemres promasiti pozicioniranje i ide jako brzo, za ljepljenje koristim 5 minutni silikon i osobno sve radim sa lemilicom i skidanje i montazu novih, od toplog zraka odavno odustao, puno je brze kad se uhvati grif sa lemilicom sve napraviti i kolega admin je u pravu,,mozes ekipi na kockice pokazivati i crtati nema teorije da nades nekog tko je to u stanju i najbanalniju stvar ponoviti, stovise vec godinama ne pamtim da mi je doslo nesto u kupusu odnosno da je neki zidar alatio
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Difuzor, na onoj diodi sa gornje slike može se vratiti na isto mesto super lepkom. Bez testiranja svetleće kako valja. Kada imam problem da ga uklopim, koristim UV lepak. Pustim slabu struju u traku koliko da vidim centar diode i da mogu tačno na centar da poklopim vrh difuzora. Kod LG pustim malo jaču struju i gledam okolo kakav svetleći krug pravi oko diode. Vremenom se uhvati ruka tako da se bez provere lepo namesti. Koristim UV lepak, mada nisam sa svakim zadovoljan.
Kupusa ima uvek. Ovo na slici redovno viđam. Ovo nije rad amatera, ovo je popravka u garantnom roku. Razgovarao sam pre godinu dana sa kolegom koji radi garancije i rekao mi je da im je Vox dao takva uputstva, pa tako i rade. Samsung jedino daje komplet traka za zamenu, a ranije su dobijali kompletan nov displej. Samo mu prišrafe ploče i poklopac od starog. Ne znam danas kakve su preporuke i kako se radi garancija. Inače za ovo seckanje ima uputstvo na YouTube. :D
Kupusa ima uvek. Ovo na slici redovno viđam. Ovo nije rad amatera, ovo je popravka u garantnom roku. Razgovarao sam pre godinu dana sa kolegom koji radi garancije i rekao mi je da im je Vox dao takva uputstva, pa tako i rade. Samsung jedino daje komplet traka za zamenu, a ranije su dobijali kompletan nov displej. Samo mu prišrafe ploče i poklopac od starog. Ne znam danas kakve su preporuke i kako se radi garancija. Inače za ovo seckanje ima uputstvo na YouTube. :D
-
- Stariji član
Za ljepljenjej koristim silikonsko ljepilo, probao sam i sa UV ljepilom nekoliko vrsta i sušio ga sa UV neonkom ali slabo drži pa ako netko ima link od nekog dobrog provjerenog UV ljepila.Admin tvzmaj je napisao/la:Difuzor, na onoj diodi sa gornje slike može se vratiti na isto mesto super lepkom. Bez testiranja svetleće kako valja. Kada imam problem da ga uklopim, koristim UV lepak. :D
Hvala
-
- Stariji član
Ja bi da se osvrnem samo na pisanje kolege zmaja -- sve zavisi, ja takodje radim vox u garanciji, nisam od starta pristajao da mi salju nista polovno niti sam hteo da krpim i iskreno jako sam zadovoljan saradnjom sa njima. Uvek nove trake i nove ploce mi salju a ako nemaju menjamo ceo tv. Takvo je bar moje iskustvo
-
- Super Moderator
Ista je stvar i sa Vivaxom... sve novoacoa032 je napisao/la:Ja bi da se osvrnem samo na pisanje kolege zmaja -- sve zavisi, ja takodje radim vox u garanciji, nisam od starta pristajao da mi salju nista polovno niti sam hteo da krpim i iskreno jako sam zadovoljan saradnjom sa njima. Uvek nove trake i nove ploce mi salju a ako nemaju menjamo ceo tv. Takvo je bar moje iskustvo
-
moje iskustvo je da vivax i moze da se krpi ako nije stradalo mnogo led-a,ali voks ni pod razno,samo cele trake
-
- Super Moderator
Pisao sam za servisiranje pod garancijom... samo novo
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Fox ne može jer nema podešavanje pozadinskog svetla pa bi motalo budženjem da se skine struje. Vox uglavnom ima podešavanje. Nekad je zatvoreno opcijom uštede energije, ali može da se podesi. To podešavanje ni sa novim trakama nebi trebalo da stoji na maksimumu jer i kao novi televizori su imali mnogo problema sa svetlom.veselinovicvesa je napisao/la:...ali voks ni pod razno,samo cele trake
U zadnjih godinu dana su mnogo pale cene gotovih traka, tako da se sve ređe isplati remont starih.
-
- Expert
serviseri raznih kablovskih operatera kada postavljaju kartice u aparat idu na prvobitnu instalaciju,pa posto je pozadinsko osvetljenje po difoltu na maksimumu...treba komitente upozoriti da bilo kada neko krene prvobitnu instalaciju da vrate pozadinsko na najmanju vrednost...
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ovako izgleda nova 1616 dioda pored stare koja svetli plavo. Na staroj je odletela plastika koja ima ulogu filtera. Inace, dioda kao dioda je izgleda neunistiva. Pokusao sam da je unistim ali bezuspesno :D Drzao sam je upaljenu sa 50mA na 270 stepeni, mrdao pincetom po kalaju, nikako da otkaze. Sa jacom strujom je nemoguce gledati u nju, to svetlo izgleda razbija vid. Probao sam je na UV lepku, steze ga. Napravili su odlicnu diodu, a jedino su se preracunali sa plasticnim filterom pa joj lako izgori plastika. Kada pregrejem novu, lako joj se skine plastika kao kosulja. Navucem tu plastiku preko stare i ona ne bude vise plava nego bela. Kada joj naprave i dobru kosulju, tesko da ce imati tu posla za nas.
Na donjoj slici je nova zalemljena. Mora da bude potopljena u fluksu prilikom lemljenja da se nebi svukla. Mora mirna ruka, dodatno oko, struja minimalna da se jedva vidi svetlost iz nje.
Na donjoj slici je nova zalemljena. Mora da bude potopljena u fluksu prilikom lemljenja da se nebi svukla. Mora mirna ruka, dodatno oko, struja minimalna da se jedva vidi svetlost iz nje.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Traka za Samsung BN96-30445A, led dioda je na 3V a liči mi da je u sredini 1616 na 3W
Da li je neko menjao ove diode? Da li može odozgo da se nabaci 1616? Nemam ih u ruke, pa ne mogu sa slike da procenim. Info mi treba za koegu. Na trakama poše da su iz 2017-te
Da li je neko menjao ove diode? Da li može odozgo da se nabaci 1616? Nemam ih u ruke, pa ne mogu sa slike da procenim. Info mi treba za koegu. Na trakama poše da su iz 2017-te
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Da li ste vidjali ovu anomaliju kod televizora koji nikad nije otvaran? Ovde ni zamena originalnim trakama nije dala resenje. Xasenjivaci ozgledaju na oko dobri. U pitanju je LG. Trake su sa velikim socivima. Probacu ovih dana da stavim zamenske trake sa malim socivima.